GuidePedia

0
Οι Τούρκοι κατασκεύασαν κατηγορητήριο ότι έβαλε τους μαθητές να ζωγραφίσουν τον Αλλάχ!
Της επιτέθηκαν, την ύβρισαν και της έσπασαν το χέρι


ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Ανθελληνικό παραλήρημα

Η Χαρά Νικοπούλου είναι δασκάλα. Κόρη του Βασίλη Νικόπουλου, πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου. Επέλεξε να υπηρετήσει στο μειονοτικό σχολείο στο Μεγάλο Δέρειο του νομού Έβρου. Η επιλογή της μέχρι σήμερα της έχει κοστίσει ακριβά, επειδή αρνείται να παίξει το ανθελληνικό παιχνίδι του τουρκικού προξενείου και της Άγκυρας.
Αρνείται να περάσει τη γραμμή του τουρκικού επεκτατισμού. Η Παιδεία που προσφέρει στα παιδιά της μουσουλμανικής μειονότητας είναι ελληνική. Όχι τουρκική. Αυτό της κόστισε ακριβά. Την έβρισαν. Την απείλησαν. Της έσπασαν το χέρι. Της επιτέθηκαν. Τίποτα δεν την έκαμψε. Γι’ αυτό εκείνοι που επιθυμούν την ηθική -πιθανόν και τη φυσική- εξόντωσή της κατέφυγαν στο ύστατο τρικ: να στρέψουν τους μουσουλμάνους εναντίον της αναπαράγοντας μιαν ανυπόστατη είδηση, ότι προσέβαλε τη θρησκεία του Ισλάμ ζητώντας από τους μαθητές της να ζωγραφίσουν τον Αλλάχ!

Ως γνωστόν, η απεικόνιση του Αλλάχ δεν επιτρέπεται στη μουσουλμανική θρησκεία και ο εξαναγκασμός κάποιου πιστού στην απεικόνιση του Θεού ισοδυναμεί με casus belli. Από τη στιγμή που γίνεται γνωστό κάτι τέτοιο, η ζωή του παραβάτη των ιερών κανόνων τίθεται σε άμεσο κίνδυνο, μιας και ουδείς γνωρίζει πώς μπορεί να αντιδράσει ένας φανατικά θρησκευόμενος ισλαμιστής που θα θελήσει να αναλάβει το ρόλο του «δικαστή» και του «εκτελεστή» της ποινής που θα επιβάλει ο ίδιος. Άλλωστε, νωπές είναι οι μνήμες από τις δραματικές περιπέτειες του Δανού σκιτσογράφου Κουρτ Βέστεργκορντ, ο οποίος το 2005 είχε φιλοτεχνήσει σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ που δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδα και θεωρήθηκαν προσβλητικά από τους μουσουλμάνους. Από τότε ζει με αστυνομική προστασία και συχνές είναι οι επιθέσεις και οι απόπειρες δολοφονίας από επίδοξους «εφαρμοστές» της δικής τους εκδοχής του θεϊκού νόμου.
Ο Ηλίας Ελευθεριάδης είναι σύζυγος της κ. Νικοπούλου και αληθινός συμμαχητής στον αγώνα που διεξάγει η Ελληνίδα δασκάλα στην ακριτική περιοχή της χώρας μας. Επέλεξε και εκείνος να διαμένει στο Μεγάλο Δέρειο για όσο καιρό χρειαστεί μέχρι τη μετάθεση της συζύγου του σε άλλη περιοχή. Η επικοινωνία μαζί του ήταν διαφωτιστική: «Συκοφαντούν τη Χαρά και θέλουν να φύγει από εδώ με το κεφάλι σκυμμένο. Θέλουν να την τρομοκρατήσουν και να την ταπεινώσουν. Ουδέποτε ζήτησε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν τον Αλλάχ». Πώς όμως ανέκυψε το ζήτημα; Πού στηρίχθηκαν τα σχετικά δημοσιεύματα; «Στις 7 Δεκεμβρίου δίδασκε το γράμμα Θ στην Α’ Δημοτικού. Στηριζόμενη στην αρχή της βιωματικής διδασκαλίας, ρώτησε τα παιδιά αν γνωρίζουν λέξεις που αρχίζουν από Θ. Τα παιδιά είπαν τις λέξεις θάλασσα, θρανίο, θησαυρός και Θεός. Ένα μήνα αργότερα, στην ιστοσελίδα της μειονοτικής εφημερίδας “Μπιρλίκ” αναρτήθηκε ένα συκοφαντικό δημοσίευμα με βάση το οποίο φερόταν να έχει ζητήσει από τους μαθητές να ζωγραφίσουν τον Αλλάχ. Το ίδιο δημοσίευμα ανέφερε ότι τα παιδιά σάστισαν, έκλαιγαν και δεν ήξεραν τι να κάνουν. Αποκορύφωμα του συκοφαντικού δημοσιεύματος αποτελεί η ανάρτηση στην ιστοσελίδα δύο φωτογραφιών που παρουσιάζουν μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ Δημοτικού να κρατούν ένα χαρτί το οποίο έλεγε πως είναι λυπημένα και δεν θέλουν πια να πάνε στο σχολείο. Βέβαια, αυτοί οι μαθητές δεν είναι μαθητές της Χαράς, είναι μαθητές της συναδέλφου της Ζαφείρως Σουμάκα. Η Χαρά είναι δασκάλα μόνο στην Α’ και τη Β’ Δημοτικού».
Όπως εξηγεί ο κ. Ελευθεριάδης, το θέμα δεν σταμάτησε εκεί: «Στη συνέχεια, οι μειονοτικές εφημερίδες “Γκιουντέμ” και “Μιλλέτ” στηριζόμενες στην ανάρτηση της “Μπιρλίκ” “τέντωσαν” το θέμα ακόμα περισσότερο και σε προκλητικά δημοσιεύματά τους, αφενός αποκαλούν το μειονοτικό σχολείο του Μεγάλου Δέρειου “τουρκικό” και αφετέρου καλούν όχι μόνο τους “Τούρκους-μουσουλμάνους” του Δέρειου αλλά και της Δυτικής Θράκης να ξεσηκωθούν εναντίον της. Κάλεσαν τον απανταχού μουσουλμανικό κόσμο να την τιμωρήσει παραδειγματικά. Αν αυτό δεν είναι στοχοποίηση, τότε τι είναι;». Άραγε, υπάρχουν αποδείξεις ότι όλα τα δημοσιεύματα και οι αναρτήσεις στο Διαδίκτυο είναι βασισμένα σε ψεύδη;
Εκστρατεία σπίλωσης με υποκίνηση θρησκευτικού μίσους
«Βεβαίως και υπάρχουν. Πρώτα απ’ όλα υπάρχουν τα χειρόγραφα καθήκοντα (σ.σ.: η λίστα των εργασιών που πρέπει να κάνουν οι μαθητές). Η Χαρά έδωσε τα καθήκοντα στα παιδιά όπου ζητούσε να αντιγράψουν -και μόνο να αντιγράψουν- τις λέξεις που τα ίδια τα παιδιά είχαν πει. Τα τετράδια των μαθητών, καθώς και τα καθήκοντα αποδεικνύουν τη συκοφαντία της εφημερίδας. Μία επιπλέον τρανταχτή απόδειξη της συκοφαντίας είναι το γεγονός ότι σε όλα τα παιδιά έβαλε μπράβο. Πώς είναι δυνατόν να έβαζε μπράβο σε σκίτσα του Αλλάχ, αφού δεν υπήρχε περίπτωση τα παιδιά να δεχτούν κάτι τέτοιο;». Ο κ. Ελευθεριάδης στο τέλος της συζήτησής μας εξέφρασε την αγωνία του για την κλιμάκωση της «εκστρατείας σπίλωσης» που γίνεται εναντίον της συζύγου του.
Επισήμανε ότι το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα βρίσκεται στο Σουφλί σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από το Μεγάλο Δέρειο! Αναρωτήθηκε «πού βρίσκονται επιτέλους οι εισαγγελείς της Θράκης που δεν έχουν αντιδράσει σε εξόφθαλμες απόπειρες υποκίνησης θρησκευτικού μίσους». Τέλος, αναφέρθηκε με μάλλον ειρωνικό τρόπο σε ορισμένα στελέχη.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top