GuidePedia

0
Ο ηγέτης της ουκρανικής αντιπολίτευσης Βικτόρ Γιανουκόβιτς υποστηρίζει ότι κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία. Με καταμετρημένο το 80% των ψήφων, συγκεντρώνει ποσοστό 48,78% και προηγείται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες από την αντίπαλό του, την πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο (45,56%) την οποία και καλεί σε παραίτηση.
Η ίδια αρνείται το εκλογικό αποτέλεσμα, κάνοντας λόγο για εκτεταμένη νοθεία.
Οι κάλπες δεν έλυσαν το πολιτικό πρόβλημα στην Ουκρανία... Οι κάλπες δεν έλυσαν το πολιτικό πρόβλημα στην Ουκρανία...
"Θεωρώ ότι η Γιούλια Τιμόσενκο θα πρέπει να ετοιμάζεται να παραιτηθεί. Το κατανοεί αυτό καλά" δήλωσε ο Γιανουκόβιτς σε τηλεοπτική του συνέντευξη, τη στιγμή που τα exit polls προέβλεπαν νίκη του με τρεις έως τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες.
Το στρατόπεδο της Τιμόσενκο, από την άλλη πλευρά, προβάλλει δική του καταμέτρηση, στην οποία η πρωθυπουργός προηγείται με 0,8% του αντιπάλου της, προαναγγέλλοντας μία μακρά νομική διαδικασία αμφισβήτησης του αποτελέσματος.
Σε περίπτωση νίκης, ο Γιανούκοβιτς θα πάρει την «ρεβάνς» του, καθώς ο 59χρονος πρώην πρωθυπουργός είχε εκλεγεί πρόεδρος το 2004, αλλά η εκλογή του είχε ακυρωθεί υπό τις πιέσεις των λαϊκών αντιδράσεων – γνωστές και ως «πορτοκαλί επανάσταση» - στις οποίες είχε πρωτοστατήσει η Τιμοσένκο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top