GuidePedia

0
«Εάν δεν επέλθει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο θέμα της υφαλοκρηπίδας, πρέπει να προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης», δηλώνει ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Άγκυρα, Φώτης Ξύδας, σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της τουρκικής εφημερίδας «Ακσάμ».
Ο Φ. Ξύδας αναφέρει, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στην απαντητική του επιστολή προς τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «είχε το θάρρος και την ειλικρίνεια
να αναφερθεί και σε ζητήματα που πιστεύει ότι επηρεάζουν αρνητικά τις σχέσεις. Μεταξύ αυτών υπάρχει και το θέμα των πτήσεων πάνω από τα νησιά του Αιγαίου. Ο Παπανδρέου ζήτησε να σταματήσουν οι πτήσεις. Εδώ και λίγο καιρό είχαν σταματήσει, αλλά την περασμένη εβδομάδα ξανάρχισαν».
Ο πρεσβευτής αναφέρεται και σε θέματα σχετικά με την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και μεταξύ άλλων τονίζει ότι «εάν ο τουρκικός επιχειρηματικός κόσμος θεωρήσει την οικονομική κρίση ευκαιρία και αποφασίσει να αγοράσει επιχειρήσεις στην Ελλάδα, εγώ θα το θεωρούσα λογικό. Εάν θα είναι πραγματικές επενδύσεις, τότε αυτό θα συμβάλει και στη δική μας οικονομία».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top