GuidePedia

0
Μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εφοριακών και των τελωνειακών, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ κήρυξαν για σήμερα Τετάρτη (10/2) 24ωρη πανελλαδική απεργία, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό και την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, καθώς ζητούν αύξηση των μισθών στο Δημόσιο, ενίσχυση της απασχόλησης και ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού. Προβλήματα σημειώνονται στις συναλλαγές με το Δημόσιο. Κλειστή η Σταδιου από πορεία του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

Στην απεργία συμμετέχουν επίσης οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι νοσηλευτές, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, οι πανεπιστημιακοί και το προσωπικό των ΤΕΙ. Τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ θα υπολειτουργήσουν εφορίες, τελωνεία, ασφαλιστικά ταμεία, δήμοι και νομαρχίες.

Παράλληλα, δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση λόγω συμμετοχής στην απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Η κεντρική συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί για τις 10:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Παράλληλα, απεργία και στον ιδιωτικό τομέα έχει προκηρύξει το ΠΑΜΕ, που πραγματοποιεί συγκεντρώσεις σε 65 πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 στην πλατεία Συντάγματος, στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Άγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά την ίδια ώρα στον ηλεκτρικό σταθμό.

Η ΑΔΕΔΥ θα αποφασίσει την Πέμπτη (11/2) εάν θα προχωρήσει σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στις αρχές Μαρτίου ή εάν θα συμμετάσχει στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για τις 24 Φεβρουαρίου.

Η πορεία της οικονομίας και οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης που θα ακολουθήσουν, θα καθορίσουν τη μελλοντική στάση της ΑΔΕΔΥ, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης, Σπύρος Παπασπύρος.

"Επιβεβαιώνεται αυτό για το οποίο είχαμε εκφράσει την αντίθεσή μας. Από τη στιγμή που τα πράγματα είναι έτσι, αύριο πρέπει να βγούμε στους δρόμους και την Πέμπτη να αποφασίσουμε για περαιτέρω κινητοποιήσεις"
δήλωσε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top