GuidePedia

0
Έκκληση στις κοινοτικές κυβερνήσεις απηύθηνε ο πρόεδρος της πανίσχυρης επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς της Γαλλίας Ζαν Πιερ Ζουαγιέ να «σταματήσουν να παίζουν το παιχνίδι των αγγλοσαξωνικών κερδοσκοπικών κεφαλαίων» είς βάρος της ελληνικής οικονομίας. Όταν οι Αγορές μιλούν για αδύνατους κρίκους, οι κυβερνήσεις της Ένωσης οφείλουν να ενεργούν με συντεταγμένο τρόπο, να είναι ήρεμες και να μην ενδίδουν στον πανικό, τόνισε  μεταξύ άλλων σε χθεσινή δημόσια παρέμβαση του ο κ.Ζουαγιέ.

Ο ίδιος επιτέθηκε εναντίον της Γερμανίας –χωρίς να την κατονομάσει- αλλά και σε μέλη του διευθυντηρίου της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας, κατηγορώντας τους ότι με τις κατά καιρούς δηλώσεις τους για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ρίχνουν λάδι στη φωτιά, παίζοντας έτσι το παιχνίδι των διεθνών κερδοσκόπων. Ο κ. Ζουαγιέ επέπληξε έμμεσα την Κοινότητα για την ανικανότητα και την άρνησή της να συνδράμει την Ελλάδα, λέγοντας πως αν οι κοινοτικές χώρες δε μπορούν, τότε ας αφήσουν την Ελλάδα να στραφεί για βοήθεια στο ΔΝΤ.
Αλλά και ο πρέοδρος του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Fitch που είχε υποβαθμίσει πρόσφατα την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας, δήλωσε ότι η Κοινότητα οφείλει να βοηθήσει την Ελλάδα, διατυπώνοντας πάντως την επιφύλαξη για τις νομικές δυσκολίες που υπάρχουν σχετικά με την οικονομική στήριξη των χωρών της ευρωζώνης.

NEWSTIME

Δημοσίευση σχολίου

 
Top