GuidePedia

0
Τεκμήρια και προφορικές μαρτυρίες λέει ότι έχει στα χέρια της η Αστυνομία. Με αυτά, συνδέει τους συλληφθέντες Ανδρέα Γρηγορίου 33 ετών από το Τσέρι, τον Θεοφάνη Χατζηγεωργίου 30 ετών από την Ανθούπολη και τον Κώστα Προεστού 37 ετών από τον Στρόβολο, με την υπόθεση δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» Άντη Χατζηκωστή, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.....
Οι συλληφθέντες, που τέθηκαν χθες υπό οκταήμερη κράτηση προς διευκόλυνση των ανακρίσεων, αντιμετωπίζουν τέσσερις κατηγορίες, αυτές της συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου, φόνο εκ προμελέτης, παράνομης μεταφοράς όπλου και μεταφοράς εκρηκτικών υλών χωρίς άδεια.
Η Αστυνομία αναζητεί και τέταρτο άτομο που εμπλέκεται στο φόνο, όπως τα κίνητρα του φόνου και πιθανούς ηθικούς αυτουργούς.
Η ακροαματική διαδικασία, για έκδοση του διατάγματος κράτησής τους, διεξήχθη σε δωμάτιο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, καθώς ο ένας εκ των τριών συλληφθέντων, ο Αντρέας Γρηγορίου, νοσηλεύεται εκεί από την ημέρα των Χριστουγέννων, αφού τραυματίστηκε από έκρηξη βόμβας που τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητό του.

Και οι τρεις αρνούνται κάθε ανάμιξη με το φόνο, κάτι που ένας από τους συλληφθέντες, ο Θεοφάνης Χατζηγεωργίου, φώναξε στους δημοσιογράφους την ώρα που οι αστυνομικοί τον μετέφεραν από το περιπολικό στο δωμάτιο του «Ιπποκράτειου», για να αρχίσει η ακροαματική διαδικασία.

Αρχικά οι συλληφθέντες ανακοινώθηκε ότι θα παρουσιάζονταν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου στις 11.00 το πρωί και μετά στις 12.00.
Τελικά το δικαστήριο, υπό τας περιστάσεις, αποφάσισε να συνεδριάσει στο δωμάτιο του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου, αφού η μετακίνηση του συλληφθέντα Αντρέα Γρηγορίου δεν ήταν δυνατή.

Η υπόθεση
Στην κατάθεσή του, ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Θωμάς Ευθυμίου είπε πως από τη σκηνή του εγκλήματος περισυνελέγησαν διάφορα τεκμήρια, μεταξύ των οποίων ένα κομμάτι από κράνος, το οποίο βρέθηκε στη διαδρομή διαφυγής των δραστών, μετά τη δολοφονία.
Ο κ. Ευθυμίου είπε, ακόμα, ότι «εξασφαλίστηκε υλικό από κάμερα κλειστού κυκλώματος, στο οποίο καταγράφηκαν κινήσεις τόσο του προσώπου που πάτησε τη σκανδάλη όσο και δεύτερου προσώπου που τον ανέμενε πάνω στη μοτοσικλέτα, με την οποία διέφυγαν μετά το φόνο».

Επίσης, είπε ακόμα ότι «κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης κατέγραψε σε άλλο σημείο του δρόμου τις κινήσεις τρίτου προσώπου, το οποίο επίσης οδηγούσε μοτοσικλέτα και ο οποίος πιστεύεται ότι λειτουργούσε υποστηρικτικά των δύο δραστών και τους μετέφερε πληροφορίες, που σκοπό είχαν από τη μια να καταστήσουν δυνατή τη διάπραξη του φόνου και από την άλλη να εξασφαλίσουν την ασφαλή διαφυγή τους».

Οι μαρτυρίες
Ο κ. Ευθυμίου είπε ότι «εξασφαλίστηκε προφορική μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία οι δύο συλληφθέντες Αντρέας Γρηγορίου και Θεοφάνης Χατζηγεωργίου, μεταξύ 21ης -24ης Δεκεμβρίου 2009, κινούνταν ύποπτα με μοτοσικλέτες κοντά στην Πρεσβεία των ΗΠΑ, κάνοντας τη διαδρομή μεταξύ του συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» και της Πρεσβείας».

Η δεύτερη προφορική μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία φέρει και πάλι τους συλληφθέντες Αντρέα Γρηγορίου και Θεοφάνη Χατζηγεωργίου να συνάντησαν τρίτο πρόσωπο στην περιοχή της Αμερικανικής Πρεσβείας, στο οποίο ανέφεραν ότι παρακολουθούσαν κάποιον και ότι θα έκαναν μια δουλειά στην περιοχή, που θα τους εξασφάλιζε πολλά λεφτά. Σύμφωνα με τη δεύτερη αυτή μαρτυρία, μαζί με τους συλληφθέντες Αντρέα Γρηγορίου και Θεοφάνη Χατζηγεωργίου, παρακολουθούσε την περιοχή και ο τρίτος συλληφθείς Κώστας Προεστός.
Μετά τη δολοφονία, σύμφωνα με προφορική μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία γίνεται αναφορά στη διάπραξή της δολοφονίας.

Οι επιστημονικές εξετάσεις
Όπως κατέθεσε ο κ. Ευθυμίου, «σύμφωνα με τα αρχικά αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων, πάνω στο προστατευτικό κάλυμμα του κράνους που εντοπίστηκε κοντά στην σκηνή του εγκλήματος, βρέθηκαν τα δακτυλικά αποτυπώματα του συλληφθέντα Κώστα Προεστού, ο οποίος φέρεται να ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας διαφυγής των δολοφόνων.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στη σύλληψη των τριών ατόμων, σύμφωνα με την Αστυνομία βρέθηκαν στο δωμάτιο του «Ιπποκράτειου» ιδιωτικού νοσοκομείου, που νοσηλεύεται ο Αντρέας Γρηγορίου, τρία κινητά τηλέφωνα, ένα εκ των οποίων δεν έφερε συνδρομητική κάρτα επικοινωνίας.

Στο διαμέρισμα του Αντρέα Γρηγορίου, στον ισόγειο χώρο της πολυκατοικίας, εντοπίστηκε σταθμευμένη μοτοσικλέτα χωρίς αριθμούς εγγραφής, η οποία, όπως διαπιστώθηκε, είναι εγγεγραμμένη στο όνομα του Αντρέα Γρηγορίου και προσομοιάζει με τη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε για τη διαφυγή των δραστών της δολοφονίας.

Η μοτοσικλέτα, η οποία παραλήφθηκε για περαιτέρω εξετάσεις, ενδεχομένως να αποτελέσει σημαντικό στοιχείο στην εξιχνίαση της υπόθεσης, καθώς, όπως είπε ο κ. Ευθυμίου, «από την εξέταση του ελαστικού της μοτοσικλέτας διαπιστώθηκε προκαταρκτικά ότι αυτό είναι ιδίου τύπου και σχήματος με τη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία».
Επίσης, εντοπίστηκε χώμα στα ελαστικά, το οποίο είναι το ίδιο με αυτό που υπάρχει στο χώρο που φέρεται να ήταν σταθμευμένη η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να διαφύγουν.

Από το σπίτι του συλληφθέντα Αντρέα Γρηγορίου παραλήφθηκαν, μεταξύ άλλων, άλλα τρία κινητά τηλέφωνα, δύο συσκευασίες καρτών So Easy, ένα κράνος μαύρου χρώματος, ένα φλομπέρ, εννέα φυσίγγια, ένας πύργος ηλεκτρονικού υπολογιστή συνδεδεμένος με το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της κατοικίας, ο οποίος κατέγραφε το υλικό που κατέγραφαν οι κάμερες.

Κατά την άφιξη της Αστυνομίας στην κατοικία του συλληφθέντα Αντρέα Γρηγορίου, συνάντησαν άτομο το οποίο ανέφερε ότι του δόθηκαν οδηγίες από τους ιδιοκτήτες να αντικαταστήσει το DVR (συσκευή καταγραφής) και στη θέση του εγκατέστησε έναν άλλο πύργο.
Στην κατοικία του συλληφθέντα Θεοφάνη Χατζηγεωργίου εντοπίστηκε ένα κράνος και παραλήφθηκε ένα DVR, το οποίο ήταν ενωμένο και κατέγραφε το υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που υπήρχε στην κατοικία.

Ο Θεοφάνης Χατζηγεωργίου κατά τη σύλληψή του ανέφερε ότι γνωρίζει το λόγο που συνελήφθη, γιατί, όπως ο ίδιος ανέφερε, θεωρήθηκε ύποπτος γιατί μεταξύ 21-24 Δεκεμβρίου εντοπίστηκε στην περιοχή της Αμερικανικής Πρεσβείας με τη μοτοσικλέτα του.
Όπως ο Θεοφάνης Χατζηγεωργίου ισχυρίστηκε, ο λόγος ήταν ότι κινδύνευε η ζωή του από συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία κατονόμασε και τα οποία προσπαθούσε να εντοπίσει στην περιοχή μαζί με κάποιους φίλους του.

Ο συλληφθείς Θεοφάνης Χατζηγεωργίου ανέφερε, επίσης, ότι άγνωστος ή άγνωστοι του έκλεψαν το κράνος από τη μοτοσικλέτα του, κάτι που δεν κατήγγειλε στην Αστυνομία, ενώ παραδέχτηκε ότι απ' όσα είδε στις ειδήσεις, το προστατευτικό γυαλί που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος ήταν το ίδιο με αυτό του δικού του κράνους.

Ο Θεοφάνης Χατζηγεωργίου είχε ανακριθεί ξανά πριν από τη σύλληψή του και δεν είχε αναφέρει κάτι για κλοπή του κράνους του.
Ο κ. Ευθυμίου κατέθεσε, επίσης, πως «με βάση τα όσα κατέθεσε η γυναίκα που συζεί με τον Θεοφάνη Χατζηγεωργίου, υπάρχουν αντιφάσεις, καθώς αυτή δίνει κάποιους ισχυρισμούς σε σχέση με τις κινήσεις του, οι οποίοι διαφέρουν με τις κινήσεις που ο ίδιος περιγράφει στην κατάθεση που λήφθηκε αμέσως μετά τη διάπραξη του εγκλήματος».

Όσον αφορά τις έρευνες που έγιναν στην οικία του συλληφθέντα Κώστα Προεστού, εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων 680 κυνηγετικά φυσίγγια, €10.000 σε μετρητά, επιταγή για το ποσό των €12.000, καθώς και €1.200 στην κατοχή του.
Ο κ. Ευθυμίου, αναφερόμενος στην κατάθεση της συζύγου του Προεστού, είπε ότι «αυτή ανέφερε πως είναι φτωχοί άνθρωποι, η ίδια δεν εργάζεται και ότι ο μισθός του συζύγου της είναι €1.000 το μήνα, ενώ ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι».
Ο ίδιος ο Κώστας Προεστός δεν έδωσε καμία εξήγηση για τα χρήματα.
Στο μεταξύ, την παρουσία του στο χώρο της Πρεσβείας παραδέχεται και ο Αντρέας Γρηγορίου, δίνοντας τον ίδιο ισχυρισμό για την εκεί παρουσία του με αυτόν που έδωσε ο Θεοφάνης Χατζηγεωργίου.

Σε σχέση με το ανακριτικό έργο, ο κ. Ευθυμίου είπε πως «μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 64 καταθέσεις, ενώ αναμένεται να ληφθούν ακόμη 60, πολλές από τις οποίες από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των συλληφθέντων».
Ο ανακριτής της υπόθεσης είπε ότι «αναζητείται και τέταρτο πρόσωπο, το οποίο είχε σημαντικό ρόλο στην υπόθεση, αφού η Αστυνομία πιστεύει ότι είναι το άτομο που επιτηρούσε την περιοχή και ειδοποίησε τους υπόπτους ότι ο Άντης έφυγε από τον «ΔΙΑ» και πήγαινε στο σπίτι του, και για το οποίο υπάρχουν ήδη κάποια στοιχεία».

Επίσης, θα γίνουν εξετάσεις προς τη κατεύθυνση των πιθανόν ηθικών αυτουργών της υπόθεσης.
Ήδη υπάρχουν υπόνοιες εναντίον συγκεκριμένων προσώπων και γίνονται εντατικές εξετάσεις προς την κατεύθυνση αυτή, όπως και προς την κατεύθυνση των κινήτρων των δραστών.

«Η Αστυνομία», όπως είπε ο κ. Ευθυμίου, «αναζητεί επίσης το όπλο με το οποίο διαπράχθηκε ο φόνος, τη δεύτερη μοτοσικλέτα, τα φυσίγγια που χρησιμοποιήθηκαν και το κράνος από το οποίο λείπει το προστατευτικό κάλυμμα».
Για την υπόθεση έχουν εκδοθεί διατάγματα αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, των οποίων αναμένονται τα αποτελέσματα για να εκδοθούν και νέα διατάγματα σύλληψης, με βάση τις έρευνες που διεξάγονται.

«Αδικαιολόγητη προσωποκράτηση»
Ο δικηγόρος των συλληφθέντων Μιχάλης Πικής, τόσο στην αντεξέταση όσο και στην αγόρευσή του, υποστήριξε ότι «δεν δικαιολογείται η προσωποκράτηση των πελατών του, καθώς η βασική μαρτυρία είναι προφορική και επειδή με την απόλυσή τους δεν κινδυνεύουν με καταστροφή τα στοιχεία».

Υποστήριξε, επίσης, ότι «λόγω της κατάστασης του Αντρέα Γρηγορίου, ο οποίος νοσηλεύεται στο «Ιπποκράτειο» ιδιωτικό νοσοκομείο και ενδεχομένως να παραμείνει εκεί άλλον ένα μήνα, δεν μπορεί να διαφύγει στο εξωτερικό ή και στα κατεχόμενα».
Ο κ. Πικής ανέφερε, επίσης, ότι «οι λόγοι που επικαλέστηκαν οι ύποπτοι για την παρουσία τους στην περιοχή της Πρεσβείας των ΗΠΑ επαληθεύτηκαν, καθώς την ημέρα των Χριστουγέννων, ο Αντρέας Γρηγορίου έπεσε θύμα βομβιστικής επίθεσης.
Ο δικαστής της υπόθεσης, κατά την έκδοση του διατάγματος, ανέφερε πως από το 2004 και μετά, μπορεί να σταθεί στο δικαστήριο και η προφορική μαρτυρία.

Αρνούνται κάθε ανάμειξη οι συλληφθέντες
«Οι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση φόνου του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος ''ΔΙΑΣ'' Άντη Χατζηκωστή αρνούνται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση», δήλωσε ο δικηγόρος τους Μιχάλης Πικής, μετά την ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

«Στο αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση των πελατών μου, αρχικά είχε γίνει αίτημα όπως η διαδικασία διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, το οποίο απορρίφθηκε από το δικαστήριο. Οι πελάτες μου, όπως έχουν δηλώσει στην Αστυνομία, αρνούνται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση ότι, ενώ η Αστυνομία ζήτησε να διεξαχθεί η ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο κεκλεισμένων των θυρών, οι συλληφθέντες ζήτησαν διά μέσου του να διεξαχθεί δημόσια, ο κ. Πικής είπε ότι «το δικαίωμα των υπόπτων διαφυλάσσεται μέσω της δημόσιας ακροαματικής διαδικασίας, όπως προνοεί το ίδιο το Σύνταγμα».

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο δεν έχει εμπιστοσύνη ότι εάν γίνει κεκλεισμένων των θυρών μπορεί η διαδικασία να μη γίνει με τον ορθό τρόπο, ο κ. Πικής είπε ότι «ο κάθε ύποπτος και ο κάθε κατηγορούμενος δικαιούται δημόσιας ακροαματικής διαδικασίας, και ότι δεν θα έπρεπε να γίνει καμία εξαίρεση σε αυτή την περίπτωση».
Ερωτηθείς αν κάποια στοιχεία συνδέουν τους πελάτες του με τη διερευνώμενη υπόθεση φόνου του Άντη Χατζηκωστή, ο κ. Πικής ανέφερε ότι «δεν θέλει να κάνει κανένα σχόλιο σε αυτό το στάδιο».
Ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Θωμάς Ευθυμίου, στις δικές του δηλώσεις, είπε ότι «Αναφορικά με την υπόθεση φόνου του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος ''ΔΙΑΣ'' Άντη Χατζηκωστή, έχουν συλληφθεί τρία πρόσωπα, τα οποία οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και έχει διαταχθεί η προσωποκράτησή τους για περίοδο οκτώ ημερών. Οι εξετάσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς», κατέληξε.

"Απαιτείται μεθοδικότητα"
Στη σύλληψη και τέταρτου προσώπου σε σχέση με τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή αναμένεται να προχωρήσει η Αστυνομία «σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Δύναμης Μιχάλη Κατσουνωτό.
Σε δηλώσεις αναφορικά με την εξέλιξη της υπόθεσης, ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι «ως Αστυνομία, δεν θα σπεύσουμε ούτε να θριαμβολογήσουμε, ούτε να διεκδικήσουμε τα εύσημα».
Σημείωσε ότι «έχει γίνει ένα ουσιαστικό βήμα στη διερεύνηση της υπόθεσης, όμως υπολείπονται πάρα πολλά να γίνουν».
Πρόσθεσε ότι «απαιτείται μεθοδικότητα, επαγγελματισμός και συστηματικότητα, στοιχεία που οι ανακριτές της υπόθεσης θα επιδείξουν, ούτως ώστε να έχουμε αίσια κατάληξη στη διερεύνηση της υπόθεσης».
Ο κ. Κατσουνωτός είπε, επίσης, ότι «με βάση το μαρτυρικό υλικό που έχουμε στη διάθεσή μας, αναμένεται και τέταρτη σύλληψη υπόπτου σε σχέση με το φόνο του Άντη Χατζηκωστή».
Κληθείς να προσδιορίσει χρονικά το πότε αναμένεται να γίνει αυτή η σύλληψη, είπε ότι «δεν μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς το πότε», εκφράζοντας, παράλληλα, την εκτίμηση της Αστυνομίας ότι «η τέταρτη σύλληψη θα διενεργηθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Σε καλό δρόμο η υπόθεση, δηλώνει ο Υπουργός Δικαιοσύνης
«Η Αστυνομία βρίσκεται σε καλό δρόμο και υπάρχει αισιοδοξία», δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά, «και σύντομα η υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος ''ΔΙΑΣ'' και ''ΣΙΓΜΑ'' Άντη Χατζηκωστή θα διαλευκανθεί».
Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αρχηγό και Υπαρχηγό της Αστυνομίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως «αυτές οι υποθέσεις είναι δύσκολες, ωστόσο, η Αστυνομία εκφράζει αισιοδοξία και αυτό προκύπτει από την πορεία της υπόθεσης, τα τεκμήρια που διαθέτει, τη μαρτυρία που υπάρχει και την περαιτέρω επιστημονική αξιολόγηση, που θα γίνει σε άλλα τεκμήρια που έχουν παραλειφθεί».
Όπως ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, «η Αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη τριών ατόμων».

«Η Αστυνομία, με πολύ επαγγελματισμό και σοβαρότητα, αξιοποίησε όλες τις πληροφορίες και χειρίστηκε πολύ επαγγελματικά αυτή την υπόθεση. Έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα στη σύλληψη των συγκεκριμένων ατόμων και υπάρχουν στοιχεία από την ηγεσία και τους εξεταστές, που δημιουργούν μια αισιοδοξία ότι η υπόθεση αυτή θα διαλευκανθεί και θα φτάσει στο τέλος».
Ωστόσο, ο κ. Λουκά είπε ότι «δεν αποκλείονται και νέες συλλήψεις».

Κληθείς να σχολιάσει φήμες που κυκλοφορούν για πιθανούς υπόπτους, ο κ. Λουκά είπε ότι «Έχουν γραφτεί πάρα πολλά. Δεν σημαίνει πως ό,τι γράφεται και ό,τι δημοσιεύεται ευσταθεί κιόλας. Δεν αποκλείουμε οτιδήποτε, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τέτοιο θέμα».
«Από την άλλη», πρόσθεσε, «εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και δεν αποκλείεται οτιδήποτε».
Ερωτηθείς εάν έχει βρεθεί το όπλο με το οποίο διαπράχθηκε ο φόνος, απάντησε ότι μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε, αλλά ευελπιστεί ότι θα βρεθεί σύντομα και αυτό.

Για τα κίνητρα του φόνου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως «εκείνο που μπορεί να λεχθεί αυτή τη στιγμή είναι ότι τα κίνητρα δεν είναι πολιτικά», προσθέτοντας πως «οι έρευνες γίνονται σε άλλη σφαίρα».
Σε ερώτηση, εάν η Αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι στην υπόθεση εμπλέκονται μόνο Ελληνοκύπριοι, ανέφερε: «Μέχρι στιγμής, ναι. Δεν ξέρουμε αν θα προκύψει οτιδήποτε άλλο. Οι έρευνες συνεχίζονται».

Απαντώντας σε ερώτηση, εάν κατά την προσαγωγή και εξέταση των συλληφθέντων κατονομάστηκαν ηθικοί αυτουργοί, ο κ. Λουκά είπε ότι «αυτά δεν είναι θέματα τα οποία μπορούν να δημοσιοποιηθούν, καθώς επίσης δεν ενδιαφέρουν την κοινή γνώμη τα στοιχεία αυτά».
Είπε πως «είναι θέμα της Αστυνομίας για να μπορέσει να στοιχειοθετήσει μια υπόθεση» και πρόσθεσε πως «δεν μπορεί να πει οτιδήποτε, αναφορικά με τις παραπέρα ενέργειες της Αστυνομίας και την πορεία των ανακρίσεων».
Ζήτησε όπως η κοινή γνώμη πιστώσει την Αστυνομία και δείξει εμπιστοσύνη για να μπορέσει να επιτελέσει το έργο της, όσο καλύτερα γίνεται.

Εντοπίστηκε ο τέταρτος
Αργά χθες βράδυ, εκδόθηκε και τέταρτο ένταλμα σύλληψης και γύρω στις 8.30 χθες βράδυ, μεγάλη ανακριτική ομάδα αναχώρησε από το ΤΑΕ Λευκωσίας, με σκοπό να συλλάβει και τέταρτο άτομο, έναν 32χρονο που φέρεται να είναι ο μεταφορέας, να εκτελούσε χρέη οδηγού της μοτοσικλέτας που μετέφερε στη σκηνή το δολοφόνο και τον απομάκρυνε από εκεί.
Οι ανακριτές δεν τον είχαν συλλάβει μέχρι χθες αργά το βράδυ, διότι γνώριζαν μόνο το μικρό του όνομα, πληροφορία που δόθηκε από τον πληροφοριοδότη που αποκάλυψε τις ταυτότητες των άλλων τριών συλληφθέντων.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top