GuidePedia

0

Λευκωσία: Με τη χαρακτηριστική φράση "the party is over" δηλαδή το γλέντι με την εκμετάλλευση ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα έχει τελειώσει, ο Κωνσταντής Καντούνας, δικηγόρος του Μελέτη Αποστολίδη έδωσε το στίγμα της απόφασης του βρετανικού Εφετείου. Στο μεταξύ και άλλοι πρόσφυγες παίρνουν το δρόμο της δικαιοσύνης και αναμένεται να κινηθούν νομικά εναντίον ξένων, ζητώντας αποζημιώσεις για εκμετάλλευση των περιουσιών τους στα κατεχόμενα.....
Μιλώντας σε κοινή διάσκεψη Τύπου με τον Μελέτη Αποστολίδη, ο κ. Καντούνας είπε ότι ήδη του δόθηκε εντολή από τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου Dome στην Κερύνεια, να κινηθεί νομικά εναντίον δεκάδων ξένων τουριστών που κατέλυσαν στο ξενοδοχείο.

Παράλληλα ανέφερε ότι νομικά μέτρα μπορούν να επιβληθούν και εναντίον ατόμων που επισκέπτονται τα κατεχόμενα εστιατόρια που είναι κτισμένα σε ελληνοκυπριακές περιουσίες, μη εξαιρουμένων των Τουρκοκυπρίων.

Νομικά εναντίον της Τουρκίας για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων κινείται και η Χαρίτα Μάντολες, η οποία έχει ήδη δώσει οδηγίες στον κ. Καντούντα.

Στο μεταξύ, ο κ. Καντούνας ανέφερε ότι το ποσό των δικαστικών εξόδων για την υπόθεση του Μελέτη Αποστολίδη ξεπερνά το 1 εκατομμύριο.

Ο Κωνσταντής Καντούνας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ζεύγος Όραμς θα καταβάλει τις αποζημιώσεις, ενώ για την κατεδάφιση της έπαυλης εκτιμά ότι θα προσπαθήσει να ξεφύγει, αφού αναμένει ότι θα υποβληθεί αίτηση του ψευδοκράτους, η οποία και θα απορριφθεί.

Αναλύοντας την απόφαση του Βρετανικού Εφετείου, ο κ. Καντούνας επεσήμανε ιδιαίτερα την αναφορά που γίνεται στην εισβολή του τουρκικού στρατού το 1974, στο γεγονός ότι το ψευδοκράτος δεν αναγνωρίζεται από κανέναν εκτός από την Τουρκία, αλλά και στην υποχρέωση της Βρετανίας να διαφυλάττει την εδαφική ακεραιότητα και ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο Μελέτης Αποστολίδης δήλωσε ότι δεν τον χαροποιεί το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υποφέρουν οι Όραμς, αλλά, πρόσθεσε, αυτό που θέλει είναι η περιουσία του.

Ανέφερε ακόμη ότι όσοι επιθυμούν να αγοράσουν περιουσία στα κατεχόμενα, η οποία ανήκει σε Ελληνοκύπριους, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σε ότι αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί η απόφαση του βρετανικού Εφετείου, ο κ. Αποστολίδης ανέφερε ότι τώρα οι Όραμς βρίσκονται αντιμέτωποι με την βρετανική Δικαιοσύνη και την ίδια τους τη χώρα.

Στο μεταξύ έληξε το μεσημέρι η προθεσμία που είχε δώσει το Βρετανικό Εφετείο στο ζεύγος Όραμς για να εξηγήσει πως θα υλοποιήσει την απόφασή του.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top