GuidePedia

0
Η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί ότι οι οργανώσεις τροφοδοτούνται οικονομικά από τα λύτρα της απαγωγής του επιχειρηματία Γ. Μυλωνά και από ληστείες τραπεζών
ΤΕΣΣΕΡΑ εκατομμύρια ευρώ έχει το «επαναστατικό ταμείο» της νέας γενιάς τρομοκρατών! Οι επιθέσεις της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς»,όπως η τελευταία στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη....θεωρητικά στο καλύτερα φυλασσόμενο
σημείο της πόλης,κρύβουν πίσω τους ένα ολόκληρο σύστημα οικονομικής και τεχνικής υποστήριξης. Το ταμείο που χρηματοδοτεί τις ένοπλες οργανώσεις έχει τροφοδοτηθεί, όπως πιστεύει η Αστυνομία,κυρίως από τα λύτρα της απαγωγής του βορειοελλαδίτη επιχειρηματία κ. Γ. Μυλωνά και από τουλάχιστον 20 ληστείες τραπεζών,που έχουν σημειωθεί τα τελευταία
χρόνια από μέλη του αντάρτικου πόλης. Σε αυτό το ταμείο δίνουν (και παίρνουν) χρήματα τουλάχιστον οκτώ ποινικοί. «Το γεγονός ότι στην τελευταία προκήρυξη για την επίθεση στο Σύνταγμα αναπαράγεται από τους τρομοκράτες δήλωση του κρατούμενου ποινικού Βασίλη Στεφανάκου ίσως να μην ήταν καθόλου τυχαίο» λένε οι αστυνομικοί.

Oι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και τα στελέχη της ΕΥΠ μέσω του συστήματος τηλεφωνικών παρακολουθήσεων αλλά και από στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει σε κατ΄ οίκον έρευνες δηλώνουν ότι γνωρίζουν σειρά στοιχείων για τους δράστες των τελευταίων βομβιστικών επιθέσεων, αλλά και για τις συνεννοήσεις και τις συναλλαγές που υπάρχουν στο εσωτερικό της επονομαζόμενης «νέας γενιάς τρομοκρατών».

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι ξέρουν τα πέντε πρόσωπα που αποτελούν την ομάδα κρούσης της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» που συμμετείχαν στις τελευταίες βομβιστικές επιθέσεις στην Εθνική Ασφαλιστική στη λεωφόρο Συγγρού και ακολούθως, πριν από μια εβδομάδα, στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Οι επιθέσεις έχουν γίνει με συνεργασία τριών «πυρήνων» της οργάνωσης, που βρίσκονται στο Παλαιό Φάληρο, στα Εξάρχεια και στον Αγιο Δημήτριο. Παρ΄ όλα αυτά, όπως παραδέχονται οι αστυνομικοί, ο εντοπισμός των υπόπτων για συμμετοχή στις επιθέσεις προς στιγμήν φαίνεται απίθανος, ενώ παρά τις συνεχείς έρευνες η Αστυνομία δεν μπορεί να ανακαλύψει ούτε το σημείο όπου κρύβονται τα «λεφτά της τρομοκρατίας», όπως τα χαρακτηρίζουν. Η ΕΛ.ΑΣ. με βάση το δίκτυο τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, κυρίως μέσα στις φυλακές, έχει εντοπίσει ένα ολόκληρο πλέγμα προσώπων και επαφών.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» δημιουργήθηκε από το ίδιο «οργανωτικό κέντρο» από το οποίο προήλθε στις αρχές του 2009 και η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών», η οποία έχει προχωρήσει σε τρεις ένοπλες επιθέσεις, από τις οποίες, η τελευταία τον προηγούμενο Ιούνιο είχε αποτέλεσμα τη δολοφονία του 40χρονου αρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Νεκτάριου Σάββα. Κοινό είναι και το ταμείο που έχει την ευθύνη της επιμελητείας τους.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι «ταμίας» είναι ένας 35χρονος αντιεξουσιαστής, ο οποίος είχε από παλιά και διατηρεί στενές σχέσεις με τον ποινικό Βασίλη Παλαιοκώστα, με τη βοήθεια του οποίου φαίνεται να χειρίζεται ένα μεγάλο μέρος των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ από τα λύτρα της απαγωγής Μυλωνά, τα οποία δεν έχουν εντοπισθεί. Χρήματα φαίνεται πως έμπαιναν σε αυτό το ταμείο και από τη δράση των «ληστών με τα μαύρα», αλλά και από άλλους αντιεξουσιαστές που προχωρούν σε «απαλλοτριώσεις» τραπεζών. Στο ίδιο ταμείο συνεισφέρουν και πολλοί ποινικοί, πιστεύει η Αστυνομία, οι οποίοι παράλληλα προωθούν στις οργανώσεις όπλα και εκρηκτικά με συνεννοήσεις μέσω των φυλακών Λαρίσης, Μαλανδρίνου και Διαβατών. Σύμφωνα με τους ίδιους ισχυρισμούς των αστυνομικών τα χρήματα που συγκεντρώνονται χρησιμοποιούνται για την ενοικίαση καταλυμάτων, για τις ανάγκες της καθημερινής διαβίωσης των υπόπτων αλλά και για την πάσης φύσεως υποστήριξή τους.

Αλλωστε, όπως λένε χαρακτηριστικά αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και η «Σέχτα Επαναστατών» είναι οι εκπρόσωποι της νέας γενιάς των αναρχικών που αφήνουν τις μολότοφ και πιάνουν τις βόμβες και τα πιστόλια. Παράλληλα δεν έχουν καμία επιφύλαξη να συνεργασθούν με ποινικούς. Να πάρουν από αυτούς και να δώσουν χρήματα και όπλα. Σε όλες δε τις προκηρύξεις τους αναφέρονται σε οργανώσεις που έδρασαν τη δεκαετία του ΄70 και του ΄80 όπως η «Αντικρατική Πάλη», η «Ομάδα Διεθνιστικής Αλληλεγγύης- Χρήστος Κασίμης», η «Επαναστατική Αλληλεγγύη», όλες διασπάσεις της κεντρικής οργάνωσης του ΕΛΑ, όπως εξηγούν οι αστυνομικοί.

Σε αυτό το κοινό οργανωτικό κέντρο αναδεικνύονται, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οι σχέσεις αντιεξουσιαστών, ποινικών και μάλιστα κρατουμένων στις φυλακές. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς στην κοινή ομάδα καθοδήγησης των δύο οργανώσεων συμμετέχουν ένας αντιεξουσιαστής κρατούμενος για ληστείες τραπεζών με δύο στενούς συνεργάτες του που έχουν σημαντικό ρόλο και διασυνδέσεις στα στέκια αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια και στου Γκύζη. Οι ίδιοι άνθρωποι φαίνεται να επεδίωκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα τη δημιουργία μίας ακόμη οργάνωσης. Κύριο ρόλο στην ίδια καθοδηγητική ομάδα έχουν ένας κρατούμενος ποινικός (σ.σ.: κατηγορείτο για ληστείες αλλά και για τη δολοφονία ενός 32χρονου το 2000), ένας αντιεξουσιαστής που ενεπλάκη πρόσφατα σε απόπειρα ληστείας στου Ρέντη καθώς και ένα ακόμη άτομο αυστραλιανής καταγωγής. Ολοι έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση, χωρίς όμως η Αστυνομία να έχει προς στιγμήν καταφέρει να έχει πλήρη γνώση των κινήσεών τους.

Από τα γκαζάκια στην επίθεση στον Αγνωστο Στρατιώτη
Την ευθύνη για την επίθεση στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη ανέλαβε με προκήρυξη που απέστειλε την Τετάρτη το βράδυ σε δικτυακό τόπο η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» σε συνεργασία με την «Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών». Η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 22 Ιανουαρίου 2008 με μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων. Ακολούθησαν συνολικά 150 χτυπήματα- εκ των οποίων τα 105 στην Αθήνα και τα 45 στη Θεσσαλονίκη- με γκαζάκια αλλά και με βόμβες. Στόχοι τους ήταν από υποκαταστήματα τραπεζών μέχρι οχήματα της ΔΕΗ και από σπίτια και γραφεία πολιτικών μέχρι το... Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και η Βουλή, προ μίας εβδομάδας, ενώ μέχρι σήμερα έχουν χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, από γκαζάκια στην αρχή ως βόμβες στο τέλος.

Αρχικά η Αντιτρομοκρατική δεν έδινε ιδιαίτερο βάρος στη δράση της οργάνωσης. Κομβικές επιθέσεις που προκάλεσαν συναγερμό ήταν αυτές που σημειώθηκαν στις 19 Μαΐου 2009 στα υπό ανέγερση αστυνομικά τμήματα της Πεντέλης και της Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη. Οπως αναφέρει σήμερα αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. «στην προκήρυξη που είχε στείλει τότε η οργάνωση προανήγγειλε με σαφή τρόπο ότι θα αναβαθμίσει τη δράση της, ενώ καλούσε για γενικευμένο αντάρτικο πόλης. Αυτό ήταν που μας κινητοποίησε».

Σύμφωνα με όσα λέει ο ίδιος όμως «υπήρχε και κάτι ακόμη» και εξηγεί: «Σε μία από αυτές τις ενέργειες έκαναν και το πρώτο τους λάθος. Από κάποιους μάρτυρες αναγνωρίστηκε ένας ύποπτος αντιεξουσιαστής για συμμετοχή στην προεργασία της επίθεσης. Το ίδιο πρόσωπο φαίνεται να αναγνωρίστηκε από μάρτυρες και στην επόμενη επίθεση κατά του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών κ. Π. Χηνοφώτη, στο σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο στις 17 Ιουλίου»...

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακάλυψε στοιχεία και πληροφορίες για τις διασυνδέσεις του ύποπτου αντιεξουσιαστή. Ακόμη συγκέντρωσε στοιχεία και πληροφορίες από υποκλοπές τηλεφώνων αντιεξουσιαστών και κρατούμενων ποινικών αλλά και από «κοριούς» που είχαν τοποθετηθεί σε στέκια στα Εξάρχεια. Αρχισαν μαζικές παρακολουθήσεις ατόμων στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Ικαρία αλλά και στη Μυτιλήνη το προηγούμενο καλοκαίρι.

Ετσι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία οδηγήθηκε στις αρχές του προηγούμενου Σεπτεμβρίου στην οπλαποθήκη της οργάνωσης- όπως χαρακτηρίστηκε από την Αστυνομία- στην οδό 25ης Μαρτίου 8 στο Χαλάνδρι. Η Αντιτρομοκρατική έστειλε- σε δύο δόσεις- στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια τα αποτυπώματα συνολικά 105 ατόμων όχι μόνο για αυτά για τα οποία υπήρχαν ενδείξεις συμμετοχής στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά και για άλλα που είχαν συλληφθεί ή προσαχθεί σε εμπρηστικές επιθέσεις και επεισόδια. Από αυτά τα 105 άτομα, ταυτοποιήθηκε η παρουσία των 16 και στο διαμέρισμα του Χαλανδρίου. Υπενθυμίζεται ότι τρεις εξ αυτών έχουν προφυλακισθεί, τρεις έχουν συλληφθεί και έχουν αφεθεί ελεύθεροι, ενώ άλλοι δέκα αναζητούνται. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. «τουλάχιστον τέσσερις από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση του Χαλανδρίου ξέρουν να κατασκευάζουν βόμβες». Αυτό προκύπτει- λένε- από αποτυπώματα ταυτοποιημένα και μη που βρέθηκαν σε φόρμες που φορούσαν όταν έφτιαχναν τις βόμβες αλλά και σε υπολείμματα εκρηκτικής ύλης.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top