GuidePedia

0
Πολυμέτωπες ανακρίσεις διεξάγει από χθες Σάββατο η Αστυνομία γύρω από την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του διευθύνοντος συμβούλου του συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» Άντη Χατζηκωστή, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη μαρτυρία της γύρω από τους τρεις υπόπτους. Παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού του τέταρτου προσώπου που θεωρείται ως το άτομο που ενεργούσε υποστηρικτικά και καθοδηγούσε τους φερόμενους ως δράστες να διαφύγουν.....
Η Αστυνομία έχει μια ροή πληροφοριών αλλά και στοιχείων ή και ενδείξεων προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και σ’ αυτήν κινείται, δήλωσε στον «Φ» ανώτερος αξιωματικός που παρακολουθεί τις εξετάσεις.
Το Σάββατο καταβλήθηκαν μεγάλες προσπάθειες εντοπισμού του τέταρτου προσώπου εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την Παρασκευή και καταζητείται. Πρόκειται για τον Γρηγόρη Ξενοφώντος, 29 χρόνων, από τη Λευκωσία.
Αυτός δεν έχει θεαθεί τις τελευταίες 2-3 ημέρες και εικάζεται ότι είτε κρύβεται είτε έχει διαφύγει στο εξωτερικό, με τη δεύτερη εκδοχή να είναι και η επικρατέστερη. Υπάρχουν πληροφορίες ότι βρίσκεται από την περασμένη Τρίτη (δηλαδή από την επομένη της δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή) σε χώρα του εξωτερικού. Μάλιστα, κάποιες από αυτές τον φέρουν να βρίσκεται στην Μολδαβία. Άγνωστο βέβαια για το αν ο Ξενοφώντος έφυγε από τις ελεύθερες περιοχές ή από τα κατεχόμενα, αφού κατά τον χρόνο που φέρεται ότι διέφυγε, δεν είχε μπει στο stop-list, καθώς δεν ήταν ύποπτος.

Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφία του υπόπτου και παρακαλεί τον «οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του πιο πάνω προσώπου, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λευκωσίας, ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460».

Ανακρίσεις προς δυο κατευθύνσεις
Την ίδια ώρα, οι ανακριτές της υπόθεσης έχουν ρίξει το βάρος της προς δύο κατευθύνσεις πριν ανακρίνουν τους συλληφθέντες.
Πρώτον, άρχισαν να λαμβάνουν καταθέσεις από το οικογενειακό τους περιβάλλον, σε μια προσπάθεια είτε να καταρρίψουν το άλλοθί τους, είτε να εντοπίσουν κάποιο νέο στοιχείο γύρω από την υπόθεση.
Δεύτερο, αναμένουν τις επιστημονικές εξετάσεις γύρω από δύο τεκμήρια: Τη μαύρη μοτοσυκλέτα που παραλήφθηκε από την οικία ενός από τους υπόπτους και τα χαρτονομίσματα που βρέθηκαν στην κατοχή άλλου υπόπτου.
Η Αστυνομία εκτιμά πως αν συνδέσει τη μηχανή με αυτήν που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της διαφυγής των δραστών μετά την δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή, τότε θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της διαλεύκανσης της υπόθεσης.
Επίσης τα δέκα χιλιάδες ευρώ που εντοπίστηκαν στην κατοχή ενός από τους υπόπτους, θα τύχουν δακτυλοσκοπικής εξέτασης αλλά και λήψης γενετικού υλικού. Στην περίπτωση που ταυτιστεί το DNA με κάποιο πρόσωπο, τότε δεν αποκλείονται συλλήψεις αυτουργών.
Στο μεταξύ, η Αστυνομία αναμένεται να ζητήσει την έκδοση νέων διαταγμάτων αποκάλυψης τηλεφωνικών κλήσεων, μετά και τον εντοπισμό αριθμού τηλεφώνων στην κατοχή των υπόπτων. Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας είχαν εντοπίσει πέραν των έξι κινητών τηλεφώνων στην κατοχή δύο προσώπων, για τα οποία θα ζητήσουν στοιχεία γύρω από τις κλήσεις που δέχθηκαν ή έκαναν τον τελευταίο τουλάχιστον μήνα.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Μιοχάλη Κατσουνωτό, εξετάσεις θα γίνουν, και για τα τέσσερα κυνηγετικά που έχουν παραληφθεί από τις οικίες υπόπτων για να φανεί κατά πόσον συνδέονται με το φονικό όργανο.
Σε ότι αφορά του ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή, η Αστυνομία δείχνει να βρίσκεται ακόμη μακριά. Αυτό που αναμένεται για να ανοίξει και αυτό το κεφάλαιο είναι είτε επιστημονική μαρτυρία που να συνδέει πρόσωπα με τα χρήματα που κρατούνται ως τεκμήρια, ή κάποια ομολογία που να εμπλέκει τους υποκινητές.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top