GuidePedia

0
Η κυβέρνηση με τη συμπλήρωση 100 ημερών διακυβέρνησης της χώρας μετακομίζει. Εγκαταλείπει λόγω οικονομικών δυσκολιών τα μεγαλόπνοα σχέδια για την εξεύρεση νέου, μεγάλου, λιτού, οικολογικού κτιρίουπροκειμένου να μεταστεγάσει το Μέγαρο Μαξίμου και να εγκαταστήσει εκεί ο Πρωθυπουργός τους νέους συνεργάτες του- και προσανατολίζεται πλέον σε οικονομικότερες λύσεις, σε υπάρχοντα κυβερνητικά κτίρια...... Ετσι ένα μέρος, ίσως το μεγαλύτερο του Μεγάρου Μαξίμου, άρχισε μέσα στις εορτές να μετακομίζει στο επονομαζόμενο «γυάλινο κτίριο» της οδού Βασ. Σοφίας, απέναντι από τη Βουλή των Ελλήνων, το οποίο σήμερα χρησιμοποιείται από το υπουργείο Εξωτερικών. Το Μέγαρο Μαξίμου κατέλαβε ήδη τους τελευταίους τρεις ορόφους του κτιρίου, εκεί όπου πριν από τις εκλογές στεγάζονταν τα γραφεία των υφυπουργών Εξωτερικών της ΝΔ κκ. Ι. Βαληνάκη και Μιλτ. Βαρβιτσιώτη , και άρχισε να τους χρησιμοποιεί ως προέκταση του Μεγάρου Μαξίμου.

Στον τελευταίο όροφο του «γυάλινου κτιρίου» εγκαθίσταται ο υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χ. Παμπούκης, ο οποίος φαίνεται ότι απέκτησε και δεύτερο γραφείο, αφού εκείνο στο Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί να το χρησιμοποιεί κατά περίπτωση (συμμετοχή σε άτυπα υπουργικά συμβούλια, συσκέψεις, πρωινός καφές κτλ.). Στους ορόφους αυτούς άρχισαν να καταλαμβάνουν επίσης γραφεία και ορισμένοι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού, με κύριο στόχο την υποστήριξη, όπως ειπώθηκε, του έργου του Πρωθυπουργού αλλά και της κυβέρνησης. Στόχος είναι η δημιουργία ενός «γραφείου επιστημονικής και νομικής υποστήριξης», στα πρότυπα του Οβάλ Γραφείου του Λευκού Οίκου, όπως προεκλογικά είχαν δεσμευθεί ο Πρωθυπουργός και οι στενοί συνεργάτες του. Αγνωστο παραμένει (και θα παραμείνει ώσπου να συμπληρωθεί το σχήμα) το ποιοι έχουν ήδη στελεχώσει αυτό το γραφείο, πώς επελέγησαν και ποιες θα είναι οι αρμοδιότητές τους. Εκείνο το οποίο έχει διαρρεύσει είναι ότι πρόκειται για νέους επιστήμονες που δεν ανήκουν στον λεγόμενο κλειστό κομματικό κύκλο.

Στην πραγματικότητα το Μέγαρο Μαξίμου... τριχοτομείται, αφού ο Πρωθυπουργός παραμένει στο κτίριο επί της οδού Ηρώδου Αττικού, χρησιμοποιεί για τους συμβούλους του και το Μέγαρο Σταθάτου (εκεί προς το παρόν έχουν εγκατασταθεί οι νομικές υπηρεσίες υπό την κυρία Γλυκερία Σιούτη και δύο νομικές συνεργάτιδές της) και τώρα τελευταία τους τελευταίους τρεις ορόφους του «γυάλινου κτιρίου» επί της οδού Βασ. Σοφίας. Ο Πρωθυπουργός διαθέτει και το πολιτικό γραφείο του στη Βουλή, καθώς και το γραφείο του στην οδό Ιπποκράτους, όπου η κεντρική διεύθυνση του κυβερνώντος κόμματος.

O δεύτερος που μετακομίζει είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος , ο οποίος εγκαταλείπει- ο ίδιος λέει προσωρινά- το νεοκλασικό κτίριο επί της οδού Φιλελλήνων (εκεί όπου παλαιά στεγαζόταν το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής) και εγκαθίσταται σε κτίριο της οδού Ζαλοκώστα, ιδιοκτησίας του υπουργείου Εξωτερικών, όπου παλαιότερα στεγαζόταν η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Ηδη του έχει παραχωρηθεί ένας όροφος 750 τ.μ., όπου αναμένεται να εγκαταστήσει το επιτελείο του, αφού το νεοκλασικό της οδού Φιλελλήνων χρήζει επισκευών.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top