GuidePedia

0
Tον κ. Ι. Μάνο (μέλος του ΔΣ του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής») ανακοίνωσε ότι προτείνει ως πρόεδρο του ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνος, στο πλαίσιο των προβλεπόμενων από τον Νόμο διαδικασιών μετά τον θάνατο του Χρήστου Δ. Λαμπράκη. Κατόπιν τούτου η ανάληψη της προεδρίας του Μεγάρου από τον κ. Μάνο θεωρείται δεδομένη........

Βάσει του νόμου που διέπει τη λειτουργία του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ο πρόεδρος του ΔΣ εκλέγεται από το δεκαμελές συμβούλιο, τα πέντε μέλη του οποίου ορίζονται από το υπουργείο Πολιτισμού και τα άλλα πέντε από τον Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής».
Σύμφωνα πάντως με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το ΥΠΠΟ δεν προσανατολίζεται σε άμεση αλλαγή του υπάρχοντος ΔΣ. Στο πλαίσιο αυτό, η τυπική εκλογή του κ. Μάνου αναμένεται εντός του επόμενου δεκαημέρου. Στη χθεσινή ανακοίνωσή του, τέλος, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού εκφράζει για μία ακόμη φορά τη βούλησή του να στηρίξει το έργο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Ποιος είναι ο Ι. Μάνος
Ο Ιωάννης Μάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στα Πανεπιστήμια των Παρισίων, Βρυξελλών και Γενεύης. Εχει πάρει δίπλωμα DΕS (Dipl me d΄ Εtudes Sup rieures) στο Δημόσιο Δίκαιο και είναι διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών με διατριβή στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Υπήρξε αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών της Νομικής Σχολής Αθηνών, ειδικός γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής Συλλόγων Πανεπιστημίου Αθηνών (ΔΕΣΠΑ) και αντιπρόεδρος της ΕΦΕΕ, ενώ το 1966 ο Γεώργιος Παπανδρέου τον όρισε Γραμματέα στην ΕΔΗΝ. Για τη δράση του αυτή διώχθηκε και φυλακίστηκε. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας βρήκε πολιτικό άσυλο στην Ελβετία.

Από το 1969 ως το 1974 ο Ι. Μάνος εργάστηκε ως Εντεταλμένος Διδασκαλίας και Ερευνών στο Συνταγματικό Ελβετικό Δίκαιο, στο Συγκριτικό Συνταγματικό Δίκαιο και στη Γενική Θεωρία του Κράτους στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης.

Συνεργάτης του καθηγητή Αγγελου Αγγελόπουλου, διετέλεσε από το 1974 ως το 1994 σύμβουλος διοίκησης στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος όπου ασχολήθηκε με θέματα εκπαιδευτικά, διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων, οργανωτικά, χρηματοπιστωτικά, διεθνών σχέσεων καθώς και με θέματα του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ).

Το 1994 εξελέγη γενικός γραμματέας της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών και υπήρξε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας και «Οfficer» του Global Νetwork of Βanking Αssociations.

Από τον Ιούλιο του 2000 ως τον Φεβρουάριο του 2002 o Ι. Μάνος διετέλεσε πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος της Γενικής Τράπεζας της Ελλάδος. Από τον Νοέμβριο του 2005 είναι μέλος του ΔΣ του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, και Σύμβουλος Διοικήσεως. Είναι μέλος της εκδοτικής επιτροπής του ένθετου «Βήμα Ιδεών» που κυκλοφορεί με «Το Βήμα» και έχει την ευθύνη, ως μέλος του ΔΣ του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», του προγράμματος Μegaron Ρlus.

Υπήρξε μέλος του ΔΣ της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων, κατά τη διάρκεια των οποίων ανέλαβε καθήκοντα Δημάρχου του Ολυμπιακού Χωριού. Είναι μέλος του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Μουσείου Μπενάκη», του Συλλόγου «Ο κύκλος της Πάτμου» καθώς και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Πολιτισμού (Soci t Εurop enne de Culture).

Η ανακοίνωση του υπουργείου
«Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος ανακοινώνει την απόφασή του να προτείνει ως Πρόεδρο του ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τον κ. Ιωάννη Μάνο (μέλος του ΔΣ του Συλλόγου “Οι Φίλοι της Μουσικής”), στο πλαίσιο των προβλεπόμενων από τον Νόμο διαδικασιών. Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού εκφράζει για ακόμη μία φορά τη βούλησή του να στηρίξει το έργο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top