GuidePedia

0
Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων που εκβράζονται σε παραλίες της Θράκης, καθώς τις δύο τελευταίες μέρες, άλλα δύο πτώματα, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, νεαρής ηλικίας, εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή στο ύψος του 8ου χιλιομέτρου Αλεξανδρούπολης Μάκρης. Τα δύο πτώματα περισυνελλέγησαν σε απόσταση 2,5 ναυτικών μιλίων από τον λιμενίσκο Μαρωνεία......
Οι λιμενικές αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για λαθρομετανάστες, οι οποίοι πνίγηκαν στα ανοιχτά του τριγώνου Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Θάσος, στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στη χώρα μας.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας από ξηρά και από θάλασσα, καθώς ήδη από τις 31 Δεκεμβρίου μέχρι τις 5 Ιανουαρίου έχουν βρεθεί συνολικά 7 πτώματα, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία στην περιοχή.
Αλλα τέσσερα πτώματα, τριών ανδρών και μιας γυναικας ξεβράστηκαν στις παραλίες της Αλεξανδρούπολης και της Ροδόπης την προηγούμενη εβδομάδα.
Τα πτώματα εκτιμάται ότι πνίγηκαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή, ενώ σύμφωνα με ιατροδικαστικό πόρισμα, ο θάνατος τους σημειώθηκε ξημερώματα.
Τα άψυχα σώματά τους βρήκαν περαστικοί, οι οποίοι ειδοποίησαν αμέσως τις αρχές.
Σύμφωνα με τις αρχές της αστυνομίας, οι μετανάστες εικάζεται ότι ταξίδεψαν μέχρι τη χώρα μας με βάρκα, η οποία βούλιαξε, ενώ δεν αποκλείεται εντός των ημερών να εντοπιστούν και άλλα πτώματα μεταναστών. Άγνωστος παραμένει ο συνολικός αριθμός των επιβατών του σκάφους, ενώ το ναυάγιο υπολογίζεται ότι έγινε στις 29 Δεκεμβρίου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top