GuidePedia

0
Κρίσιμο 48ωρο για την ελληνική οικονομία
Σαββατοκύριακο αποφάσεων για την οικονομία, με την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες. "Το πρόβλημα της οικονομίας δεν είναι ο μισθωτός, αλλά η τεράστια σπατάλη του υπέρογκου δημόσιου τομέα που οφείλεται στη διαφθορά και στις πελατειακές σχέσεις", τόνισε ο Πρωθυπουργός την Παρασκευή από τις Βρυξέλλες, διαψεύδοντας εκτιμήσεις και πληροφορίες για μείωση των μισθών. "Διαβάζω -πρόσθεσε- πανικόβλητες αναλύσεις περί μέτρων που ούτε έχουμε σχεδιάσει, ούτε θα πάρουμε......Διαβάστε τι λέμε τι προωθούμε, τι αποφασίζουμε. Όλα τα άλλα είναι φιλολογία". "Δεν ήρθαμε για να γκρεμίσουμε το κοινωνικό κράτος, αλλά να το εγκαταστήσουμε. Ήρθαμε να καταργήσουμε προνόμια, για να εξασφαλίσουμε δικαιώματα για όλους. Οι αλλαγές θα πονέσουν, αλλά εκείνους που πρέπει".
Οι οριστικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού αναμένεται να γίνουν στις αρχές της εβδομάδας, τότε που λήγει και το «τελεσίγραφο» από τις Βρυξέλλες και τις αγορές, που πιέζουν ασφυκτικά για έκτακτα μέτρα.
Ένα γενικό «πλέγμα» των αλλαγών που θα εφαρμοστούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ώστε να ανακτήσει η χώρα μας τη χαμένη αξιοπιστία της έδωσε χθες ο Έλληνας πρωθυπουργός, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.

Όπως τόνισε «η εκτίναξη του ελλείμματος δεν οφείλεται στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και γι΄ αυτό το λόγο οι αλλαγές στο φορολογικό σύστημα θα έχουν στόχο να ελέγξουν τα έσοδα όσων φοροδιαφεύγουν». «Θα πονέσουν όσοι πρέπει να πονέσουν», είπε χαρακτηριστικά.
Αν και δεν είμαστε στο χείλος του γκρεμού, όπως ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου υπάρχει ανάγκη για λήψη άμεσων πρωτοβουλιών ώστε να καταπολεμηθεί η διαφθορά και να εξυγιανθεί η ελληνική οικονομία.
Δήλωση Ν.Δ.
"Ο κ. Γ. Παπανδρέου, για μια ακόμα φορά, υπέπεσε στο σφάλμα να επαναλάβει τον κακό του εαυτό.
Την ώρα που ο Ελληνικός λαός και μαζί του οι Ευρωπαίοι εταίροι μας περίμεναν την εξαγγελία ενός πλήρους και συγκεκριμένου σχεδίου εξόδου της Ελληνικής οικονομίας από την κρίση, ο Πρωθυπουργός αναλώθηκε είτε σε γενικόλογες αναφορές και ευχολόγια θεωρητικού χαρακτήρα, είτε σε πολιτικές επιθέσεις σε βάρος των κυβερνήσεων της Ν.Δ.
Προφανώς ο κ. Παπανδρέου αδυνατεί να αντιληφθεί ότι η προεκλογική περίοδος των υποσχέσεων άνευ αντικρύσματος έχει παρέλθει οριστικά. Τώρα είναι η κρίσιμη ώρα, Η ώρα της ευθύνης. Και εκείνος που πρέπει - επιτέλους- να αναλάβει τις προσωπικές του ευθύνες είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, προχωρώντας άμεσα στη λήψη όλων των ενδεδειγμένων αποφάσεων για τη στήριξη της Ελληνικής οικονομίας.

Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά ότι περιμένει από την κυβέρνηση να πράξει το καθήκον της απέναντι στον τόπο. Δεσμεύεται να στηρίξει όλα τα δίκαια μέτρα που θα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και δεν θα υπαγορεύονται από ευκαιριακές λογικές και επικοινωνιακές σκοπιμότητες".
Δήλωση ΣΥΝ

Η παρουσία του  κ. Παπανδρέου στη Σύνοδο Κορυφής χαρακτηρίζεται από μια στάση παθητικής αποδοχής των μέτρων που εισηγούνται οι Βρυξέλλες, σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΝ , Πάνος Σκουρλέτης .    

Η οικονομία της χώρας όμως -πρόσθεσε -δεν έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση ιμάντα μεταβίβασης των εντολών της Ε.Ε., αλλά από μια ενεργητική παρουσία αμφισβήτησης του Συμφώνου Σταθερότητας και των κυρίαρχων πολιτικών της Ε.Ε.
Δήλωση ΛΑ.Ο.Σ

Η συνέντευξη του κ. Παπανδρέου από τις Βρυξέλες επιβεβαίωσε τους μύχιους φόβους μας. Η Ελλάδα έχει απολέσει την Εθνική κυριαρχία της μετατρεπόμενη σε επαρχία της Ευρώπης. Τούτου λαμβανομένου ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε για τα μέτρα που θα λάβει προς τους ετέρους μας. Ενώ ο Ελληνικός λαός που θα κληθεί να πληρώσει, πρέπει να αναμένει, άνευ ετέρου, το κάλεσμα του εφοριακού της γειτονιάς του.



Δημοσίευση σχολίου

 
Top