GuidePedia

0
Την έναρξη του κοινωνικού διαλόγου θα κηρύξει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός στο Ζάππειο. Αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του για αλλαγές στην οικονομία και στο κράτος, καλώντας κοινωνικούς εταίρους και κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στη χώρα.Από τις Βρυξέλλες, ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι θα ληθούν μέτρα που θα αφορούν την πάταξη της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και της διαφθοράς..... αλλά και μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα.
Επίσης, έκανε σαφές το τρίπυχο της κυβέρνησης: ενίσχυση και τόνωση της πραγματικής οικονομίας, νοικοκύρεμα του δημόσιου τομέα και στροφή στην πράσινη οικονομία.
Αρχές της εβδομάδας ξεκινά η διαβούλευση για το νέο φορολογικό σύστημα, ενώ σε εξέλιξη είναι ο διάλογος για το Ασφαλιστικό.
Κομισιόν και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένουν τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, μετά την πολιτική στήριξη που κέρδισε από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Αναμένουμε ότι η Ελλάδα θα λάβει τα κατάλληλα διαρθρωτικά μέτρα, για να αντιμετωπίσει τις ρίζες των δημοσιονομικών ανισορροπιών, δήλωσε το Σάββατο ο Λουκάς Παπαδήμος, αντιπρόεδρος της ΕΚΤ.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ξεκινά σειρά επαφών με ομολόγους του στην Ευρώπη, προκειμένου να δώσει αναλυτική εικόνα για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αλλά και για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η κυβέρνηση. Πρώτος σταθμός η Γερμανία, θα ακολουθήσουν συναντήσεις με υπουργούς Οικονομικών στη Γαλλία και στη Βρετανία.

Στην ομιλία του σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου με θέμα τον προϋπολογισμό του 2010, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει τη στήριξη των αδυνάτων με ταυτόχρονη δημοσιονομική προσαρμογή. Διεμήνυσε εκ νέου ότι «η οικονομία δεν κινδυνεύει» και πως οι αναλύσεις των ξένων μέσων ενημέρωσης είναι εκτός πραγματικότητας.

Σε συνέντευξή του στο Spiegel, ο υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να ζητήσει τη βοήθεια του ΔΝΤ: «Θα ρυθμίσουμε τα προβλήματά μας στους κόλπους της ΕΕ, σεβόμενοι τους κανονισμούς της».

Την ίδια ώρα, σε δημοσκόπηση της ALCO για το Πρώτο Θέμα, το 46,1% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου χειρίζεται σωστά την οικονομική κρίση έναντι 23% που την κρίνει λανθασμένη.

Περίπου οι μισοί είναι διατεθειμένοι να υποστούν θυσίες για να βγει η χώρα από την κρίση, ενώ το 43,2% απαντά αρνητικά.

Επίσης, ποσοστό 61,2% δηλώνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός αποφάσισε να προχωρήσει σε εκλογές επειδή δεν μπορούσε να διαχειριστεί την κρίση έναντι 27,4% που διαφωνεί.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top