GuidePedia

0
Πολιτική βεντέτα με τον Μ. Χρυσοχοΐδη Σε προσωπική πολιτική βεντέτας εξελίσσεται η αναμέτρηση της κυβέρνησης με το ΣΥΡΙΖΑ. Ο προληπτικός τρόπος δράσης της Αστυνομίας στις διαδηλώσεις με τις μαζικές προσαγωγές στην Ασφάλεια, τον οποίο με πάθος υποστήριξε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, αλλά και το βαρύ οικονομικό περιβάλλον οδηγούν τους δύο πολιτικούς σχηματισμούς στο έδαφος της ρήξης......Στη Βουλή, χτες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, εξερράγη όταν άκουσε το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσα, να τον κατηγορεί ότι κινείται εκτός συνταγματικού και νόμιμου πεδίου, προβαίνοντας σε οργανωμένο «παιδομάζωμα», κακοποιώντας διαδηλωτές ή συλλαμβάνοντας άλλους με τις πιτζάμες, όπως συνέβη στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι οι περσινές καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας είχαν ως αποτέλεσμα «χιλιάδες άνθρωποι να χάσουν τη δουλειά τους», με κορυφαίο παράδειγμα το χώρο της εστίασης και του τουρισμού όπου, σύμφωνα με μελέτη που επικαλέστηκε, «είχαμε 25% ανεργία».
Ο υπουργός, αναφερόμενος στις εκδηλώσεις μνήμης του Α. Γρηγορόπουλου, δήλωσε: «Κάποιοι ετοίμαζαν πάλι τη... Νύχτα των Κρυστάλλων. Δεν είμαστε εδώ για να υφιστάμεθα τέτοιες νύχτες. Κι από την άλλη, δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραδώσουμε την Ελλάδα στο φόβο, στην ξενοφοβία, την ανασφάλεια και στη συντήρηση. Διότι, όταν ο πολίτης δε νιώθει σίγουρος και ασφαλής, τότε κάθε μέρα γίνεται πιο συντηρητικός και άρα κάνει κακές επιλογές».
Και όταν ο κ. Δρίτσας επισήμανε ότι «δίνετε εντολές για συλλήψεις», αντεπιτέθηκε: «Μήπως έχετε σύγχυση; Ο υπουργός μιας δημοκρατικής κυβέρνησης δίνει εντολές για συλλήψεις; Οταν χτυπήθηκε ο πρύτανης του πανεπιστημίου, εσείς κάνετε κριτική. Οταν συλλαμβάνουμε αυτούς που ενδεχομένως είναι υπεύθυνοι, τότε υπάρχει αστυνομοκρατία, σιδηρόφρακτη δημοκρατία και τέτοιες ανοησίες. Για όνομα του Θεού! Ας συνεννοηθούμε επιτέλους μεταξύ μας. Γιατί είστε τόσο υποκριτές; Γιατί είστε τόσο δίγλωσσοι;».
Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ Αλ. Τσίπρας, απεκάλεσε τον κ Χρυσοχοΐδη «μαρτυριάρη» διότι ο υπουργός δημοσιοποίησε τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top