GuidePedia

0
Οι 13 νέοι περιφερειάρχες: Ονόματα και βιογραφικά στοιχεία
Η επιλογή των «πράσινων» υποψηφίων δεν είναι τυχαία και σχετίζεται κυρίως με το πρόσφατο «φιάσκο» της υποψηφιότητας Κουτούπη, συνδικαλιστικού στελέχους της ΔΑΚΕ και τη διάθεση του Μαξίμου να κατευνάσει τα πνεύματα. Ως γνωστόν η υπόθεση Κουτούπη προκάλεσε κλυδωνισμούς στις σχέσεις κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ, καθώς πολλοί βουλευτές εισέπραξαν τη δυσφορία της κομματικής βάσης που διεμήνυσε πως η ιστορία με τους διορισμούς γενικών γραμματέων έχει καταντήσει παρωδία...... Μετά την αποπομπή Κουτούπη μάλιστα αναβλήθηκε η ανακοίνωση των ονομάτων των νέων περιφερειαρχών και τα βιογραφικά τους ξαναπέρασαν από κόσκινο.

ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- ΘΡΑΚΗ. Θεοδώρα Κόκλα: Μηχανικός. Το 2004 από το γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είχε την ευθύνη του συντονισμού των δράσεων «Εθελοντής Αιμοδότης» και «Βραδιές Διαλόγου» της νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Γιώργος Κίρκος: Γιατρός- ορθοπεδικός. Διετέλεσε νομάρχης Χαλκιδικής. Πρώην βουλευτής της Β΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ. ΚΕΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Μαρία Λιονή: Νομικός, από το 1983 ασκεί μάχιμη δικηγορία στο Ρέθυμνο. Μέλος επί σειρά ετών της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ, καθώς και αναπληρώτρια γραμματέας περιφερειακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κρήτης.

ΑΤΤΙΚΗΣ. Ηλίας Λιακόπουλος: Μαθηματικός, πρώην γενικός γραμματέας περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Κεντρικής Μακεδονίας. Υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Καρδίτσα το 2007.

Β. ΑΙΓΑΙΟΥ. Σοφία Θεολογίτου: Απόφοιτος του Τμήματος Δημόσιας Υγιεινής με μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στη Δημόσια Υγεία. Αναπληρώτρια γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων.

Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ. Βασίλης Μπρακουμάτσος: Δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγω. Συντονιστής Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας το 2005 και το 2008 μέλος της περιφερειακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Πελοποννήσου.

ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ. Αναστάσιος Αποστολόπουλος: Με σπουδές στα Παιδαγωγικά και το Μarketing. Το 2008 επιλέχτηκε από τον Γ. Παπανδρέου ως γραμματέας Περιφερειακών Οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ.

ΗΠΕΙΡΟΥ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου: Αρχιτέκτων- μηχανικός. Εκλέγεται στη ΝΑ Αχαΐας από το 1998. Μέλος του Ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου», υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχαΐας στις εκλογές του 2009.

ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. Καλλιόπη Γερακούδη: Εργάζεται στο ΤΕΙ Καβάλας. Το 2000 εκλέχτηκε μέλος της Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ και το 2005 μέλος του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ. Υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Καβάλα.

ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ. Βασιλική Αλεξανδρίδου: Πτυχιούχος Τουριστικού και Οικονομικού Μάνατζμεντ και Γερμανικής Φιλολογίας. Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1976. Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ. Α΄ επιλαχούσα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα.

ΚΡΗΤΗΣ. Θανάσης Καρούντζος: Φαρμακοποιός, πρώην γενικός γραμματέας της περιφέρειας Κρήτης και Βορείου Αιγαίου. Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ 2007-2008.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. Φώτης Χατζημιχάλης: Πρώην υφυπουργός Γεωργίας από το 2000 έως το 2004. Εξελέγη βουλευτής Λάρισας από το 1993 έως το 2007. Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ.

ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου: Οικονομολόγος. Πρώην δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων. Υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Αθηνών στις εκλογές του 2004, του 2007 και του 2009.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top