GuidePedia

0
Σε τροχιά ρήξης βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, δύο 24ωρα πριν ανοίξουν οι πύλες του ΣΕΦ για την πανελλαδική σύσκεψη του σχήματος της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής Αριστεράς. Το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του ΣΥΝ και των συνιστωσών επιβεβαιώθηκε στη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης (25/11) και κατέληξε σε ένα συμπέρασμα: πλήρες αδιέξοδο.....
Το κλίμα στο ρετιρέ της Βαλτετσίου ήταν τεταμένο. Αντί του προέδρου του Συν (και προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ), Αλέξη Τσίπρα, προσήλθε ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, Δημήτρης Βίτσας.
Ο κ. Βίτσας είχε στα χέρια του το 20σέλιδο κείμενο που είχε προετοιμάσει ως κοινό κείμενο, με βάση το οποίο θα άνοιγαν οι εργασίες της σύσκεψης, η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή και το Σάββατο.

Παρότι στο κείμενο αυτό, κατά πληροφορίες του newstime.gr, περιέχονταν όλες οι απόψεις και οι διατυπώσεις ήταν τόσο “στρογγυλές” ώστε να τούς χωρούν όλους, οι εκπρόσωποι των συνιστωσών απέρριψαν χωρίς δεύτερη κουβέντα την εισήγηση του Γραμματέα του ΣΥΝ. Δεν επρόκειτο για πολιτικές διαφωνίες, αλλά για την άρνηση των συνιστωσών να αναγνωρίσουν στην Κουμουνδούρου το ρόλο του πρώτου μεταξύ ίσων.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ούτε ένας (!) από τους εκπροσώπους των συνιστωσών της εκλογικής συμμαχίας δεν ανέφερε τους λόγους για τους οποίους διαφώνησε και, ως εκ τούτου, απέρριψε το κείμενο που προσκόμισε ο Δημήτρης Βίτσας.
Επίσης, ενδεικτικό των διαθέσεων των εκπροσώπων των συνιστωσών είναι το γεγονός ότι ο γραμματέας του ΣΥΝ είχε εξουσιοδοτηθεί να φέρει στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ το εν λόγω κείμενο, το περιεχόμενο του οποίου είχε συζητηθεί διεξοδικά στην προηγούμενη συνεδρίαση του Οργάνου. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του newstime.gr, ο κ. Βίτσας, αποχωρώντας από την Γραμματεία, είπε προς τους “συμμάχους”: “Ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι με την κίνησή σας αυτή επιλέγετε να δημιουργήσετε πόλωση και συνθήκες σύγκρουσης”.

Ανυποχώρητοι


Και όλα αυτά, την ώρα που στο παρασκήνιο, ο Αλέκος Αλαβάνος και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν αυτή τη στιγμή πολλές αγεφύρωτες διαφορές, αλλά και ένα κοινό: ότι είναι αμφότεροι διατεθειμένοι “να τραβήξουν το σχοινί”. Και, φυσικά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται ότι τελικά θα σπάσει...

Δημοσίευση σχολίου

 
Top