GuidePedia

0
Αναστάτωση και κύμα φυγής στη σύνταξη επικρατεί στον δημοσιοϋπαλληλικό χώρο εν όψει της εξίσωσης των ορίων ηλικίας ανδρών- γυναικών μετά τη γνωστή καταδικαστική απόφαση του Ευρωδικαστηρίου.
Χτες ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Γ. Κουτρουμάνης, δήλωσε ότι η εξομοίωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης θα είναι σταδιακή, χωρίς να υπάρξουν ανατροπές σε ασφαλιστικά δικαιώματα στο Δημόσιο......
Μιλώντας στο Κανάλι 1 του Πειραιά ο κ. Κουτρουμάνης:

Επεσήμανε πως «ό,τι κι αν κάνουμε στα όρια ηλικίας, δεν πρόκειται να έχουμε σοβαρά αποτελέσματα αν δεν υπάρξει νοικοκύρεμα στις εισπράξεις».Παρατήρησε ότι «δεν υπάρχει θέμα μείωσης συντάξεων», ενώ τόνισε ότι θα υπάρξει συζήτηση με την ΑΔΕΔΥ και τα συναρμόδια υπουργεία για σταδιακή εξομοίωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης χωρίς να υπάρξουν ανατροπές σε ασφαλιστικά δικαιώματα.

Υπογράμμισε ότι στις δαπάνες υγείας τα πράγματα βρίσκονται εκτός ελέγχου, προσθέτοντας ότι στον διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς (που αρχίζει τη Δευτέρα) θα τεθεί κυρίως η ενίσχυση της αυτοχρηματοδότησης των Ταμείων.

Σημειώνεται ότι περισσότερες από 110.000 εργαζόμενες στο Δημόσιο που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης και μπορούν να αποχωρήσουν ανά πάσα στιγμή, βρίσκονται «με το ένα πόδι» στη σύνταξη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top