GuidePedia

0
Τα «ορεινά» της Βουλής -και όχι τα πρώτα έδρανα- φαίνεται να επιλέγει ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, θέση από την οποία θα έχει πανοραμική θέα - με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Η στιχομυθία που είχε με τον βουλευτή Μάξιμο Χαρακόπουλο την Παρασκευή το απόγευμα, στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, είναι χαρακτηριστική των χωροταξικών προθέσεων του κ. Καραμανλή: «Γιατί κάθεσαι στη θέση μου;» ρώτησε χαμογελώντας ο πρόεδρος της Ν.Δ. τον «γαλάζιο» βουλευτή......
Αιφνιδιασμένος ο Μάξιμος, του απαντά: «Πρόεδρε, να σου τη δώσω...», όπως και έγινε. Πρόθεση, λοιπόν, του κ. Καραμανλή είναι να μετακομίσει στα «ορεινά» της Βουλής.

Στο μεταξύ, η κούρσα για τη διαδοχή στη Ν.Δ. συνεχίζεται. Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων λήγει την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου. Μία εβδομάδα πριν από το έκτακτο συνέδριο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ. προκειμένου να διαμορφώσει τις τροποποιήσεις του καταστατικού, οι οποίες στη συνέχεια θα τεθούν υπό την έγκριση των συνέδρων. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου και η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου θα διεξαχθεί ένα μήνα μετά (επικρατέστερη ημερομηνία η 6η Δεκεμβρίου). Μέχρι τότε, και ακόμη και την ημέρα της ψηφοφορίας όποιος επιθυμεί θα μπορεί να εγγράφεται μέλος της Νέας Δημοκρατίας, καταβάλλοντας το συμβολικό ποσό των 2 ευρώ.

Στα εκλογικά τμήματα που θα στηθούν ανά την επικράτεια πρόκειται να λειτουργήσει on-line σύστημα καταγραφής των ψηφισάντων, προκειμένου να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας. Σε περίπτωση που κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία (50% συν μία ψήφο), θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο επικρατέστερων. Σήμερα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. και με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του κ. Καραμανλή.

Τα αίτια της ήττας στην εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου θα διερευνήσει σήμερα Δευτέρα, στην πρώτη συνεδρίαση της μετά τις εκλογές, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του, που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, θα αναλάβει την ευθύνη για την εκλογική ήττα και θα δηλώσει παρών, παρά την παραίτησή του από την προεδρία του κόμματος.

Στη συνεδρίαση η ΚΟ θα εκλέξει και το γραμματέα της.

Χθες πάντως, στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Αντώνης Σαμαράς πρόβαραν το «κοστούμι» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απευθυνόμενοι με τις τοποθετήσεις τους, όχι μόνο στ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top