GuidePedia

0

Οταν νωρίς χθες το μεσημέρι η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη ανέβηκε στο βήμα της Βουλής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος έστρεψε το βλέμμα του πάνω της και όλοι αντιλήφθηκαν ότι η νεαρή υπουργός θα περάσει από την κρησάρα του πολύπειρου πολιτικού. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας της ο κ. Πάγκαλος -και όχι μόνο- παρακολουθούσε με ενδιαφέρον την υπουργό......
Ο κ. Πάγκαλος κάποια στιγμή παίρνει το στυλό του και σημειώνει κάτι πάνω σε ένα λευκό χαρτί. Αμέσως το δίνει δίπλα του στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου που παρακολουθούσε απορροφημένος την ομιλία της υπουργού του Τίνας Μπιρμπίλη, επιλογή που αποτελεί προσωπικό του στοίχημα.Tο περιεχόμενο του σημειώματος του κ. Πάγκαλου προς τον κ. Παπανδρέου: «Αριστη η επιλογή. Μπράβο σου». Ο πρωθυπουργός διάβασε το σημείωμα και κούνησε καταφατικά το κεφάλι.

Η 39χρονη Τίνα Μπιρμπίλη (ανύπαντρη μητέρα με 4χρονο γιο), φυσικός με διδακτορικό και μάστερ στο Imperial Gollege στη διαχείριση περιβάλλοντος, ξεκίνησε ως συνεργάτης του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο δήμο της Αθήνας και η γνωριμία της με τον Γιώργο Παπανδρέου έγινε στο γυμναστήριο (κατά δήλωση της), ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες σε επαφή τους έφερε ο Ανδρίκος Παπανδρέου, εκτιμώντας τις σπουδές της σε θέματα περιβάλλοντος. Οπως και να έχει η κ. Μπιρμπίλη έγινε γρήγορα «άνθρωπος του προέδρου». Εγραφε τους λόγους του, συμμετείχε σε επιτροπές και είχε ρόλο συμβούλου για θέματα περιβάλλοντος και πράσινης ανάπτυξης. Ο κ. Παπανδρέου πείστηκε για τις ικανότητές της και ήθελε την κομματική της ανέλιξη. Οι συνεργάτες του τη χαρακτηρίζουν εργασιομανή, με καλά στοιχεία χαρακτήρα, μια γυναίκα που κάνει τα πάντα και μάλιστα με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Και πράγματι η χθεσινή ομιλία της στη Βουλή εντυπωσίασε. Με γνώμονα την πράσινη ανάπτυξη και φιλοσοφία ότι για την επίτευξή της απαιτείται μια πλατιά συμμαχία των πολιτών, «μια συμμαχία που υπερβαίνει τις κομματικές γραμμές», η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη έθεσε τις τέσσερις προτεραιότητες της πολιτικής του υπουργείου της. Αυτές αφορούν: την κλιματική αλλαγή, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την εξοικονόμηση, τα δάση και προστατευόμενες περιοχές καθώς και την αστική αναγέννηση.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top