GuidePedia

Αισιόδοξος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα «αντέξει» στις εκλογές πετυχαίνοντας ένα καλό αποτέλεσμα εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ.Τσίπρας, δηλώνοντας υπερήφανος που θα είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός ο οποίος διεκδικεί σταυρό. Μεταφέρει το μήνυμα ότι το πολιτικό σύστημα δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα με την «ενοχλητική Αριστερά», ενώ για ενδεχόμενη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ απαντά ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητες προγραμματικές συγκλίσεις.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που έδωσε στο Βήμα της Κυριακής εκφράζει την αισιοδοξία του, επειδή ξεπεράστηκαν τα προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Καταφέραμε με πλήρη δημοκρατική συνεννόηση να διευθετήσουμε τα ανοιχτά θέματα και να βάλουμε τον ΣΥΡΙΖΑ σε διάταξη εκλογικής μάχης. Υπάρχει αισιοδοξία και συσπείρωση στον κόσμο μας και νομίζω ότι με σοβαρή δουλειά θα πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.....
Ο ίδιος δηλώνει υπερήφανος που είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που θα διεκδικεί σταυρό. «Είμαι περήφανος που θα είμαι ο πρώτος πρόεδρος κόμματος με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση που αρνείται να εκλεγεί ex officio στην επόμενη Βουλή».
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπογραμμίζει ότι το πολιτικό σύστημα δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα «με την ενοχλητική παρουσία της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς».
«Λυπάμαι αλλά δεν θα τους κάνουμε τη χάρη», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ερωτώμενος για την απόφαση του Αλέκου Αλαβάνου να μην είναι υποψήφιος, ο κ.Τσίπρας τόνισε ότι είναι προσωπική του επιλογή και απολύτως σεβαστή.
«Είμαι σίγουρος ότι θα δώσει τη μάχη για τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί από τη θέση που ο ίδιος επιλέγει», τονίζει.
Υπογραμμίζει ότι δεν θα υπάρξει μετεκλογικό τοπίο χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ και αναφερόμενος στο θέμα της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ τόνισε χαρακτηριστικά:
«Οι συνεργασίες έχουν ως προϋπόθεση σοβαρές προγραμματικές συγκλίσεις. Και οι συγκλίσεις αυτές δεν υπάρχουν. Η μόνη ορατή προγραμματική σύγκλιση αυτή τη στιγμή στο πολιτικό πεδίο είναι η κοινή προγραμματικής αφασία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».
 
Top