GuidePedia

Ηταν πεπεισμένος πως το λιγότερο που του άξιζε θα ήταν να γίνει βασιλιάς. Ο χρυσός θρόνος που είχε και στον οποίο δεν δίσταζε να φωτογραφίζεται αποτελούσε μία μόνο ένδειξη της μανίας του «Κροίσου», όπως θεωρούσε ίσως τον εαυτό του. Οσο για την άποψη που εκφράστηκε στη δίκη του, ότι είναι «κλασικός ψυχοπαθής», μάλλον ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το βέβαιο είναι πως ο Θάνος Παπαλέξης, ο γόνος της γνωστής οικογένειας εφοπλιστών, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο, είναι ένας δαιμόνιος άνθρωπος, που όμως χρησιμοποίησε το μυαλό του για να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους απατεώνες. Και έφτασε μέχρι το έγκλημα προκειμένου να μην έχει εμπόδια στα σχέδιά του.
Από μικρός έδειχνε την εξυπνάδα του, αλλά μονίμως είχε ως μέτρο σύγκρισης τον μεγαλύτερο αδελφό του, οπότε προσπαθούσε συνεχώς να φανεί πιο ικανός, όχι όμως με θεμιτά, όπως αποδείχτηκε, μέσα...... Ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία του από τις επιχειρήσεις του πατέρα του Εμμανουήλ Παπαλέξη, στα δεκαεννιά του χρόνια, αφού παράτησε το πανεπιστήμιο, όπου φοίτησε μόλις έναν χρόνο. Πολύ γρήγορα παράτησε και την οικογενειακή επιχείρηση, θέλοντας να αποδείξει πως τα καταφέρνει και μόνος του. Εστησε μια κτηματομεσιτική και κατασκευαστική εταιρεία στο Λονδίνο στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Εκανε μεγάλα deals δανειζόμενος χρήματα από τις τράπεζες, τα οποία αποσπούσε ακόμη και με πλαστά χαρτιά. Οταν προέκυψε η περίπτωση της εξαγοράς της αποθήκης που θα μετέτρεπε σε συγκρότημα διαμερισμάτων πίστεψε πως έπιασε την καλή, ιδίως όταν παρουσιάστηκε ευκαιρία να μεταπωλήσει τον χώρο. Κι επειδή πίστευε πως ο επιστάτης ήταν «πρόβλημα», τον σκότωσε.

Αμέσως μετά έφυγε για τις ΗΠΑ, όπου ξεκίνησε μία αντίστοιχη εταιρεία. Παράλληλα, έγινε γνωστός στους κοσμικούς κύκλους, ενώ «ακούμπησε» και την πολιτική, διοργανώνονταας ένα πάρτι για τη συγκέντρωση χρημάτων για τη Χίλαρι Κλίντον. Διοργάνωνε γκαλά στην έπαυλή του με celebrities μεταξύ των προσκεκλημένων και βεβαίως απατούσε τη σύζυγό του, αδιαφορώντας γι’ αυτήν και ίσως για τον μικρό γιο του. Το μόνο που τον ένοιαζε ήταν να βγάλει χρήματα και να κάνει εξωσυζυγικές σχέσεις. Εκτός από την κατασκευαστική εταιρεία έστησε κι ένα κλαμπ για VIPs, καταφέρνοντας να αποσπάσει πολλά εκατομμύρια δολάρια από πλούσιους Αμερικανούς που ήθελαν να γίνουν μέλη. Υποσχόταν exclusive πτήσεις για τις Μπαχάμες, όπου ήταν η έδρα του κλαμπ, στην πραγματικότητα όμως το αεροσκάφος που θα έκανε τις πτήσεις ήταν ένα παλιό Τσέσνα με τρύπες γύρω από την πόρτα του. Οπως ήταν φυσικό, άρχισαν να πέφτουν μηνύσεις και αγωγές, ο Παπαλέξης όμως δεν ενδιαφερόταν.

Το μόνο που ένοιαζε τον μανιακό με τη γυμναστική «επιχειρηματία» ήταν να περνά εκείνος καλά και να βρίσκει νέα θύματα. Συνέχιζε τις βόλτες με την πανάκριβη Bentley που οδηγούσε, ενώ εκμεταλλευόταν τις σχέσεις του όχι μόνο περνώντας καλά στο κρεβάτι αλλά αδειάζοντάς τους και τα πορτοφόλια. Μανιακός με το σεξ -κάποιοι είπαν πως είναι σαδομαζοχιστής- περνούσε τις νύχτες του με διάφορες γυναίκες, ελαφρών και μη ηθών. Ευχαριστιόταν τους έρωτές του, ιδίως στις περιπτώσεις που επρόκειτο για εύπορες κυρίες που του έδιναν χρήματα με διάφορες δικαιολογίες. Συνήθως υποσχόταν ότι θα έπαιρνε διαζύγιο από τη γυναίκα του και θα τις παντρευόταν, υποσχέσεις που φυσικά δεν έκανε πράξη. Αντίθετα, φρόντιζε κάποιες από τις κυρίες να καλύπτουν έξοδα του «οικογενειακού» προϋπολογισμού του. Κι αφού κατάφερε να κλέψει αρκετά χρήματα - στις ΗΠΑ φέρεται να χρωστάει πάνω από δύο εκατομμύρια δολάρια μόνο σε φόρους, έπεσε στα χέρια της αστυνομίας ύστερα από την έκδοση του εντάλματος σύλληψης για τον φόνο του Κύπριου επιστάτη Χαράλαμπου Χριστοδουλίδη στο Λονδίνο.


ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ

Η σύλληψή του τον περασμένο Νοέμβριο στο Παλμ Μπιτς σοκάρισε την οικογένειά του, καθώς κανένα μέλος δεν είχε ιδέα για τη δράση του. Αμέσως, ο πατέρας του Εμμανουήλ Παπαλέξης έσπευσε σε Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες για διαβουλεύσεις με τους δικηγόρους του γιου του, ωστόσο δεν κατάφερε πολλά πράγματα, καθώς ακολούθησε η έκδοση στο Λονδίνο και η δίκη.
 
Top