GuidePedia

Παιχνίδι της μοίρας ή κάτι περισσότερο; Όταν μια «σύμπτωση» μοιάζει απίστευτη, ο λαός την χαρακτηρίζει ως «διαβολική» και το μυαλό ησυχάζει. Πάει παραπέρα. Πόσο σώφρον όμως είναι να αφήνουμε κάποια εξαιρετικά «παιχνίδια» της μοίρας στη τύχη; Μήπως, από την άλλη πλευρά, εάν δεν το κάνουμε, καταλήξουμε να κυνηγάμε «φαντάσματα» στο παραμικρό σημάδι;
Η ζωή τρέχει με φρενήρεις ρυθμούς. Τόσο γρήγορους, που μερικές φορές συμβαίνουν μοναδικά πράγματα δίπλα μας και δεν προλαβαίνουμε να τα συνειδητοποιήσουμε.
Η 11η Σεπτεμβρίου 2001 ήταν μια ημέρα που άλλαξε τα πάντα. Όπως θα τραγουδούσαν οι R.E.M. ήταν «το τέλος του κόσμου όπως τον ξέραμε».
Η παγκόσμια οικονομία άλλαξε ρότα εκείνη την ημέρα, με πρώτη την οικονομία των ΗΠΑ. Κι όμως, ο δείκτης του χρηματιστηρίου των ΗΠΑ, ο γνωστός σε όλους μας Dow Jones, έρχεται τώρα να μας πει με τον τρόπο του μια αλήθεια.....

Υπάρχει ένας κόσμος άυλος, που δεν γνωρίζει κυβερνήσεις και πολέμους.

Την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 ο δείκτης του Dow Jones «έκλεισε» στις 9.605,51 μονάδες.



Οκτώ χρόνια μετά, ο κόσμος είδε να διοργανώνονται οι πιο συναισθηματικά φορτισμένες εκδηλώσεις μνήμης των θυμάτων του τρομοκρατικού χτυπήματος στις ΗΠΑ. Υπάρχει όμως και κάτι που λίγοι είδαν.

Την 11η Σεπτεμβρίου του 2009 ο δείκτης του Dow Jones «έκλεισε» στις 9.605,41 μονάδες.



Σαν να μην πέρασε μια μέρα…

 
Top