GuidePedia

0
Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές " η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την κοινότητα. Αν και η νέα γρίπη έχει λάβει χαρακτήρα πανδημίας και είναι αναμενόμενο να αυξάνονται τα κρούσματα, επισημαίνεται ότι η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια".

Νοσηλευτής που εργάζεται στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο προσεβλήθη από τον ιό της νέας γρίπης και στη συνέχεια το μετέδωσε σε δύο μέλη της οικογένειας του, τον αδελφό του και σε ένα από τα ανίψια του. Ανεστάλη για τις επόμενες ημέρες η λειτουργία του Σισμανόγλειου, ως Νοσοκομείου Αναφοράς Γρίπης.
Δύο επιπλέον κρούσματα της νέας γρίπης αναφέρθηκαν από το Εργαστήριο Αναφοράς Νοτίου Ελλάδος. Πρόκειται για δύο άνδρες 19 και 21 ετών, Αγγλικής Υπηκοότητας, οι οποίοι ήρθαν από τη Μ. Βρετανία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα περιστατικά που νόσησαν από το νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε 109, από τα οποία 42 έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.
Στα πλαίσια ενίσχυσης των Νοσοκομείων Αναφοράς το υπουργείο Υγείας αποφάσισε την ενεργοποίηση του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ» ως Νοσοκομείο Αναφοράς ενηλίκων για τη νέα γρίπη Α/Η1Ν1.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται οτι αν και η νέα γρίπη έχει λάβει χαρακτήρα πανδημίας και είναι αναμενόμενο να αυξάνονται τα κρούσματα, η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια.
Ο Τομέας Υγείας, το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση περιστατικών από τον νέο ιό της γρίπης......
Κατά τα λοιπά, έξι επιπλέον κρούσματα της γρίπης αναφέρθηκαν νωρίτερα από τα Εργαστήρια Αναφοράς Βορείου και Νοτίου Ελλάδος. Πρόκειται για:
Γυναίκα, 20 ετών, Ελληνικής καταγωγής, που ήρθε από την Μ. Βρετανία,
Άνδρα, 27 ετών, Κυπριακής καταγωγής, που ήρθε από τις Η.Π.Α.,
Γυναίκα, 27 ετών, Ελληνικής καταγωγής, που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα,
Γυναίκα, 19 ετών, Ελληνικής καταγωγής, που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, που ήρθε από την Μ. Βρετανία,
Άντρα, 35 ετών, Ελληνικής καταγωγής, που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα,
Άντρα, 34 ετών, Ελληνικής καταγωγής, που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top