GuidePedia

0
Ο «Mr. Siemens» έχει υπερεκτιμήσει προφανώς την …ελληνική του εξυπνάδα.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι φωστήρες του MEGA τα είδαν όλα και τα θαύμασαν όλα, στον τρόπο με τον οποίο έχει δράσει τις τελευταίες ημέρες η γερμανική δικαιοσύνη αναφορικά με την υπόθεση Χριστοφοράκου. Αυτό που δεν είδαν όμως, ή που προφανώς ξέφυγε της αντίληψής τους, είναι το ύφος της γερμανίδας εισαγγελέως Hildegard Bäumler-Hösl, που έχει αναλάβει την ανάκρισή του.
Το γνωστό σύνδρομο της «ξενομανίας» δεν τους άφησε να διακρίνουν ότι η συγκεκριμένη εισαγγελέας δείχνει να είναι από τα άτομα εκείνα, για τα οποία η απόδοση δικαιοσύνης –και η ειδικά η καταδίκη- δεν είναι απλά μια ρουτίνα εργασίας ή εκτέλεση καθήκοντος, αλλά τρόπος ζωής. Το ύφος με το οποίο κοιτούσε τους δημοσιογράφους από το παράθυρο, καθώς κατέβαζε τα στόρια, έδειχνε πως αν ήταν στο χέρι της …θα τους έκλεινε κι αυτούς μέσα.
Η γνώμη μου είναι πως δύσκολα θα ξεμπλέξει (αν ξεμπλέξει) ο Χριστοφοράκος από τα δίκτυα αυτής της «γυναίκας αράχνη».
Πιστεύω πως ο «Mr. Siemens» έχει υπερεκτιμήσει την …«ελληνική του εξυπνάδα», την οικονομική του δύναμη καθώς και τις υψηλές του γνωριμίες. Η προτίμησή του να πέσει στα χέρια της γερμανικής δικαιοσύνης παρά της ελληνικής, είναι μεγάλο λάθος του, διότι παράβλεψε το γεγονός ότι μπορεί να έχει την γερμανική υπηκοότητα, αλλά αυτό δεν τον καθιστά αυτόματα Γερμανό στη συνείδηση των ντόπιων, και δη ανθρώπων σαν την συγκεκριμένη εισαγγελέα. Και μετά από το γεγονός μάλιστα ότι έχει «καρφώσει» στο μεταξύ και …«αξιόλογους» γερμανούς πολίτες......
Όποιοι πιστεύουν ότι η Γερμανοί έχουν ξεπεράσει το ρατσιστικό φρόνημα και ότι έχουν γίνει ουμανιστές, είναι βαθιά νυχτωμένοι.
Αν η έκδοσή του Χριστοφοράκου στην Ελλάδα δεν συνάδει με γερμανικά συμφέροντα και δεν ενεργοποιηθούν «ανώτεροι» μηχανισμοί για την ευνοϊκή μεταχείριση του, τότε τον βλέπω να περνάει δύσκολες μέρες…
Τότε θα επιβεβαιωθεί και η παροιμία, που λέει, «το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top