GuidePedia

0
Τις δικές τους εκτιμήσεις έκαναν αμέσως μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας στην Αλεξανδρούπολη οι εκπρόσωποι των ομάδων. Ο Β' αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Σάββας Θεοδωρίδης, είπε: «Το πρόγραμμα δεν είναι κάτι που μας απασχολεί. Αυτό που κυρίως μας απασχολεί είναι να διατηρήσουμε τα κεκτημένα και να κατακτήσουμε πάλι το πρωτάθλημα που είναι ο βασικός στόχος του Ολυμπιακού. Αυτό που επίσης μας ενδιαφέρει είναι να βελτιωθούν οι αγωνιστικοί χώροι ούτως ώστε να μπορούν να αποδίδουν σύμφωνα με την αξία τους και τις πραγματικές τους δυνατότητες οι ποιοτικοί παίκτες που πάντα έχει ο Ολυμπιακός».

Ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Αντώνης Αντωνιάδης, δήλωσε: «Είναι μια δύσκολη σεζόν αυτή που ξεκινάει για την ομάδα μου. Εμείς από την πλευρά μας κάναμε όλες τις ενέργειες που χρειάζονται και θα ακολουθήσουν και άλλες για να πετύχει ο Παναθηναϊκός τους στόχους του, που βασικότερος των οποίων είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος». Από την πλευρά της ΑΕΚ ο εκπρόσωπος της Ντίνος Παπαποστόλου, γιος του άλλοτε ποδοσφαιριστή και μετέπειτα προπονητή της Ενωσης, δήλωσε: «Ξεκινάμε ένα δύσκολο πρόγραμμα στο οποίο θα προσπαθήσουμε βεβαίως να ανταποκριθούμε. Εχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Ντούσαν Μπάγεβιτς, τους συνεργάτες του και το έμψυχο υλικό μας και πιστεύουμε πως με όλους αυτούς θα πετύχουμε τους στόχους μας»......

Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος, τόνισε: «Σαφέστατα ο στόχος του Αστέρα είναι να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να κατεβαίνει σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη. Ο καθρέφτης φυσικά είναι το γήπεδο. Όπως αντιλαμβάνεστε, όταν λέμε ηχηρά ονόματα, μιλάμε για ονόματα που μπορούν να αγοραστούν από τον Αστέρα Τρίπολης. Οι παίκτες που αγοράστηκαν από τον Αστέρα είναι παίκτες εγνωσμένης αξίας. Πριν δύο χρόνια ουδείς γνώριζε τον Καρντόσο, τον Φιλομένο κ.τ.λ. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έχουμε καλή ομάδα». Σχετικά με την προεδρία της Λίγκας, ο κ. Μποροβήλος δεν θέλησε να απαντήσει: «Εύχομαι καλή χρονιά. Κάθε πράγμα στον καιρό του. Δεν είναι της ημέρας». Όσο για την διαιτησία τόνισε: «Πρέπει να βοηθήσουμε την διαιτησία εμείς οι παράγοντες. Να τους αφήσουμε να δουλέψουν ήσυχα, ώστε να υπάρχει πνεύμα αξιοπιστίας».

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Αρης, Γιάννης Κόντης, μίλησε για την σημερινή κλήρωση σε ό,τι αφορά την ομάδα του: «Δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι. Στα θεωρητικά εύκολα μπορεί να γίνει η γκέλα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι εκείνη την εποχή και να μην έχουμε απώλεια βαθμών τις πρώτες αγωνιστικές. Στο πρωτάθλημα συμβαίνουν πολλά. Πέρυσι χάσαμε από την Ξάνθη στην έδρα μας και χάσαμε την Ευρώπη». Για τα μεταγραφικά των «κίτρινων», ο κ. Κόντης τόνισε: «Θα ανακοινώσουμε κάτι όταν ολοκληρωθεί. Υπάρχει κάτι στα σκαριά. Αν ολοκληρωθεί θα ανακοινωθεί. Είναι ένας τερματοφύλακας».

Εκ μέρους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε ο αντιπρόεδρος, Ηλίας Βιολίδης, που μαζί με τον πρόεδρο Θοδωρή Ζαγοράκη εκπροσώπησαν την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην κλήρωση του πρωταθλήματος. Ο κ. Βιολίδης τόνισε: «Οι ομάδες με υψηλούς στόχους βλέπουν μεμονωμένα την κάθε αγωνιστική. Το πρωτάθλημα είναι μία κούρσα μαραθωνίου, οπότε κατά την άποψή μου δεν παίζει μεγάλο ρόλο η κλήρωση του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ είναι ΠΑΟΚ και είναι αναγκασμένος να έχει υψηλούς στόχους. Ο κόσμος περιμένει και δικαιολογημένα το καλύτερο από την ομάδα. Προσωπικά εύχομαι να είναι καλά οι ποδοσφαιριστές μας και όλοι μαζί με τον κόσμο να πάμε την ομάδα ψηλότερα». Ερωτηθείς για την ευχή που θα ήθελε να εκφράσει για το νέο πρωτάθλημα, ο κ. Βιολίδης τόνισε: «Θεωρώ ότι αυτό που περιμένουν όλοι, χωρίς βία με περισσότερο θέαμα».

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Δήμος Πολύκαρπος, μιλώντας για την κλήρωση του πρωταθλήματος τόνισε για τους «κυανόλευκους»: «Σε ένα πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών παίζεις με όλους, οπότε το πρόγραμμα καθορίζεται και από την τύχη. Χαίρομαι πάντως καθώς μετά από 2 χρόνια ξεκινάμε με εκτός έδρας παιχνίδι σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα χρόνια που ξεκινούσαμε εντός και δεν πηγαίναμε καλά. Νομίζω ότι είναι σημαδιακή η φετινή χρονιά που ξεκινάμε εκτός. Πιστεύω ότι θα πάμε καλά και ακόμη καλύτερο είναι ότι κλείνουμε το πρωτάθλημα με αγώνα κόντρα στην Ξάνθη στο Καυτανζόγλειο. Πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά για την ομάδα μας». Σε ότι αφορά τους στόχους του Ηρακλή είπε: «Ο στόχος είναι να πάμε ψηλά και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην έχουμε ως στόχο την πρώτη πεντάδα που οδηγεί στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι με τις κινήσεις που γίνονται, με υγεία και σύμμαχο την βοήθεια του κόσμου θα πετύχουμε τους στόχους μας».

Ως εκπρόσωπος του Εργοτέλη μίλησε μετά την κλήρωση ο Απόστολος Παπουτσάκης: «Ξεκινάμε ένα πρωτάθλημα με δεδομένο ότι όλοι θα παίξουν με όλους. Θα υποδεχθούμε τον Παναθηναϊκό φιλικά όπως πάντα στο Παγκρήτιο και ας κερδίσει ο καλύτερος. Δυστυχώς ο ΟΦΗ δε θα είναι φέτος στο πρωτάθλημα και αυτό είναι απώλεια για το κρητικό ποδόσφαιρο. Όλοι μαζί στην Κρήτη πρέπει να βοηθήσουμε ώστε να ανέβει στη Σούπερ Λίγκα, γιατί η Κρήτη είναι ποδοσφαιρομάνα και είναι κρίμα να μην έχει δύο εκπροσώπους. Αυτό που θα ήθελα να δω φέτος ως φίλαθλος είναι η καταστολή της βίας, να παίξουν οι ομάδες καλό ποδόσφαιρο και να ευχαριστηθούν οι φίλαθλοι».

Για το αποτέλεσμα της κλήρωσης μίλησε και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Πανθρακικός, Θόδωρος Σαββάκης, ο οποίος είπε: «Πιστεύω σε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα της ομάδας την πρώτη αγωνιστική, για να ξεκινήσουμε καλά τις υποχρεώσεις μας. Το ζητούμενο όμως είναι δούμε και καλό ποδόσφαιρο, τα παιχνίδια να παιχτούν στο γήπεδο και να έχουμε καλές διαιτησίες». Ο κ. Σαββάκης μίλησε και για το θέμα των έργων στο γήπεδο: «Γίνονται εργασίες για την επέκταση της πλευράς του πετάλου. Το γήπεδο θα φιλοξενεί 7.000 θεατές, από 4.800 που φιλοξενούσε. Είναι ένα τεράστιο βήμα και θα δώσει ώθηση στην ομάδα». Τέλος, αναφέρθηκε και στα μεταγραφικά: «Υπάρχουν τρεις ακόμη περιπτώσεις παικτών που θέλουμε να αποκτήσουμε. Στο γήπεδο θα φανεί αν κάνουμε καλή δουλειά ή όχι».

Πριν από την έναρξη της διαδικασίας της κλήρωσης μίλησε ο εκτελεστικός διευθυντής της Σούπερ Λιγκ, Πατρίκ Κομνηνός που είπε μεταξύ άλλων: «Η επιλογή της Αλεξανδρούπολης έγινε και για σημειολογικούς λόγους. Στις 22-23 Αυγούστου ξεκινάει το πρωτάθλημα. Κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά δείχνουν ότι το φετινό είναι το πιο αντιπροσωπευτικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Οκτώ ομάδες προέρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα και άλλες οκτώ από τη Νότια. Είναι μια ισόνομη κατανομή, κάτι που έχει συμβεί άλλες οκτώ φορές στα 50 πρωταθλήματα που έλαβαν χώρα, με τελευταία φορά το 1996-'97.

Η παραπάνω λεπτομέρεια αν συνδυαστεί με ένα ακόμη στατιστικό δείχνει την αντιπροσωπευτικότητα του πρωταθλήματος: Για έβδομη φορά από την ιστορία του ποδοσφαίρου έχουμε οκτώ ομάδες από τα αστικά κέντρα και άλλες οκτώ από την περιφέρεια. Η διευρυμένη αντιπροσώπευση έχει να συμβεί πολλές δεκαετίες. Συνέβη μόνο μία φορά, το 1981-82, όταν τότε εκπροσωπούνταν στο πρωτάθλημα ιστορικές ομάδες, όπως η Δόξα Δράμας, ο Πανσερραϊκός, η Καβάλα, η Λάρισα. Πρόκειται για μια ιστορική μετάλλαξη στη σύνθεση του πρωταθλήματος που προσδίδει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού το 2003-04 η αντίστοιχη εκπροσώπηση ήταν 12 ομάδες από το Νότο και 4 από τη Βόρεια Ελλάδα. Αυτή η θετική εξέλιξη συνιστά ένα πρόσωπο πιο ισορροπημένο και ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Προσδοκούμε και σε πιο θετικά αποτελέσματα».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σοφοκλής Πιλάβιος στην εισαγωγική του ομιλία προέτρεψε τους διοικούντες των ομάδων να μιλούν λιγότερο και να προγραμματίζουν περισσότερο και ζήτησε από αυτούς να επιτρέψουν στους φυσικούς πρωταγωνιστές των γηπέδων, τους παίκτες, να μιλάνε αυτοί.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top