GuidePedia

0

Η θεσμοθέτηση Ανεξάρτητης Αρχής εκτός Βουλής που θα ελέγχει το "πόθεν έσχες" των βουλευτών, "αφού με την μέχρι σήμερα πρακτική η Βουλή είναι και ελέγχων και ελεγχόμενος" περιλαμβάνεται στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την διαφάνεια, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Απαντώντας σε ερώτηση "αν το ΠΑΣΟΚ συντάσσεται με την πρόταση βουλευτών της ΝΔ για "ασυλία" στον κ. Χριστοφοράκο προκειμένου να δώσει στοιχεία", ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι κατ' αρχήν η πρόταση του Κινήματος για "ειδική μεταχείριση" και όχι ασυλία αφορά όλες τις περιπτώσεις συμπεριλαμβανομένης και εκείνης του κ. Χριστοφοράκου υπό την προϋπόθεση ότι θα δοθούν στοιχεία και αποδείξεις.

Προτάσεις Παπανδρέου για την αντιμετώπιση της διαφθοράς

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυψε ότι υπάρχει προβληματισμός για τον συγκεκριμένο χειρισμό τέτοιων υποθέσεων, ωστόσο, τόνισε ότι υπάρχει και το ευρύτερο ζήτημα του δημοσίου συμφέροντος, ενώ πρόσθεσε ότι αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση τέτοιας πρότασης, θα καταθέσει νομοθετική πρόταση το ΠΑΣΟΚ.

Κληθείς να απαντήσει στην παρατήρηση ότι ο κ. Τσουκάτος αμφισβητεί τα στοιχεία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "κάναμε αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε, ελέγξαμε τα βιβλία μας, αυτά που είχαμε, τα συγκεκριμένα, ρωτήσαμε τους αρμοδίους του Κινήματος και δεν μας προέκυψε κάτι που να έχει να κάνει με αυτά που λέει ο κ. Τσουκάτος, ωστόσο είμαστε "ανοιχτοί" σε ελέγχους από την Βουλή, την Δικαιοσύνη ή και Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής"......

Σε ότι αφορά πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Χυτήρης είπε ότι "δεν ξέρω τι γινόταν όταν ο κ. Τσουκάτος ήταν στο κόμμα, σήμερα δεν έχουμε διπλά βιβλία" και ερωτηθείς αν μπορεί να πει ότι "το ΠΑΣΟΚ πριν 10 χρόνια δεν είχε διπλά βιβλία" και γιατί το ΠΑΣΟΚ μόλις χθες έδωσε στοιχεία, ενώ ο κ. Τσουκάτος μιλά για αυτά επί ένα εξάμηνο, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "σας λέω αυτά που γνωρίζουμε, διπλά βιβλία δεν έχουμε και δεν νομίζω να είχαμε ποτέ, όποιος πιστεύει ότι υπήρχαν διπλά βιβλία ας έλθει και ας το αποδείξει".

"Προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε στο θέμα της διαφάνειας, μακάρι να βλέπαμε αντίστοιχες κινήσεις και από άλλα κόμματα" πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ πιστεύει πως μπορεί να πείσει με ένα "κακέκτυπο φωτοτυπίας" ο κ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε ότι "αυτά τα βιβλία έχουμε, αυτά έχουν δημοσιευθεί, αυτά παρουσιάσαμε".

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ερωτηθείς αν η αποστροφή "αυτά τα βιβλία είχαμε" υπαινίσσεται κάτι, είπε ότι "έχουν αλλάξει πολλά εδώ και δέκα χρόνια, όπως το γεγονός ότι δεν υπάρχουν σήμερα χειρόγραφα βιβλία ή ήταν διαφορετική η εκλογική νομοθεσία", επαναλαμβάνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι "ανοιχτό" σε ελέγχους και προσθέτοντας "ας δεχθεί ο κ. Καραμανλής την Εξεταστική Επιτροπή για όλη την περίοδο και όλα τα κόμματα".

Ερωτηθείς αν στην πορεία προς τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ έχει σκεφθεί ότι μπορεί η συζήτηση να εγκλωβιστεί σε θέματα διαφάνειας και μόνο, είπε ότι "στις ευρωεκλογές επιβραβεύθηκε και η στάση μας στα θέματα των σκανδάλων".

Αναφορικά με την "λίστα Χριστοφοράκου" ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι προσωπικά προσβάλλεται ο ίδιος με το "ανέκδοτο" που κυκλοφορεί για "αυτοδυναμία Χριστοφοράκου με 153 βουλευτές", ανέφερε ότι το χειρότερο όλων είναι η φημολογία και επέρριψε στην κυβέρνηση ευθύνες "που τον άφησε να φύγει και αρνήθηκε την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής".

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν απαντά στην ερώτηση πώς κρίνει το ΠΑΣΟΚ τον κ. Τσουκάτο "ως υπόδικο, τιμητή των πάντων ή δεξί χέρι του πρώην πρωθυπουργού". "Δεν κάνω προσωπικές κρίσεις για κανένα άνθρωπο, ειδικά για ένα άνθρωπο που βρίσκεται σε μια διαδικασία δικαστικής διερεύνησης".

Ερωτηθείς αν "μετά το "θαμπό" δαχτυλίδι και απ' ότι φαίνεται και το "θαμπό" ταμείο που πήρε ο κ. Παπανδρέου από τον κ. Σημίτη υπήρξε κάποια επικοινωνία μεταξύ τους" ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "δεν γνωρίζω να υπήρξε καμία παρόμοια επικοινωνία".

Τέλος, ερωτηθείς αν ο κ. Τσουκάτος λέει αλήθεια ή ψέματα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη".

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ερωτηθείς αν το Κίνημα σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση καταργήσει την διάταξη για τους ημιυπαίθριους είπε ότι "κατ' αρχήν θα δούμε κατά πόσο η διάταξη είναι σύννομη και συνταγματικά ορθή", ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πιστεύει σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις που διαπνέονται από εισπρακτική λογική και τίποτε άλλο, προσθέτοντας ότι "δεν θα έδινα οδηγίες για μη εφαρμογή της διάταξης από τους πολίτες".

Δημοσίευση σχολίου

 
Top