GuidePedia

0
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στην εισήγησή του κατά τη συνεδρίαση του Κύκλου Πράσινης Ανάπτυξης του Κινήματος «αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της συγκυρίας για τη χώρα, στο τεράστιο έλλειμμα εμπιστοσύνης που υπάρχει ανάμεσα στον πολίτη και την πολιτεία, ενώ μίλησε και για έλλειμμα δημοκρατίας και απαξίωση θεσμών», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε, επίσης, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι «σε μια περίοδο, που βαθαίνει η οικονομική κρίση, δεν υπάρχει σχέδιο ανάταξης της οικονομίας από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ αντίθετα υπάρχουν σπασμωδικά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι στους άμεσους στόχους του Κινήματος είναι η επαναφορά της εμπιστοσύνης των πολιτών στο πολιτικό σύστημα, μέσω της διαφάνειας και της κατοχύρωσης της αυτονομίας της πολιτικής, και η αντιμετώπιση της κρίσης, μέσω ενός σχεδίου, που περιλαμβάνει την ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος, την αύξηση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, μέσω του τραπεζικού συστήματος, τη δημοσιονομική προσαρμογή σε μεσοπρόθεσμη βάση και σε συνδυασμό με τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές και προσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας στην «πράσινη ανάπτυξη»......

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ απέρριψε το χαρακτηρισμό «νέο φετίχ του ΠΑΣΟΚ» όταν πρόκειται για την «πράσινη ανάπτυξη», ενώ απαντώντας σε ερώτηση πώς θα καλυφθεί το 97% της ανάπτυξης, όταν στις χώρες που προωθούν την «πράσινη ανάπτυξη» καλύπτεται μόλις το 3%, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε πως «η κατεύθυνση είναι παγκόσμια και τα ποσοστά αυτά είναι παραπλανητικά γιατί "πράσινη ανάπτυξη" σημαίνει επενδύσεις από τις μεταφορές, τη γεωργία, την οικοδομή, την έρευνα, το περιβάλλον και την ενέργεια και σωρευτικά μπορεί να φέρει πάρα πολλές θέσεις εργασίας και ανάπτυξη».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι στη ΔΕΘ θα υπάρξει περαιτέρω εξειδίκευση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την «πράσινη ανάπτυξη», υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι το Κίνημα έχει εκδώσει ένα τόμο 100 σελίδων για το συγκεκριμένο θέμα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top