GuidePedia

0

Θα ήταν για γέλια -αν δεν ήταν τραγικές οι συνέπειες από τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος- ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι ο εντοπισμός των κινητών στις φυλακές αποτελεί μια «δύσκολη» υπόθεση.
Τόσο... δύσκολη, που οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των κακοποιών -μέρος των οποίων δημοσιεύει σήμερα το «Εθνος»- αποκαλύπτουν την άνεση με την οποία ισοβίτες και βαρυποινίτες κινούνται εντός των φυλακών και οργανώνουν δολοφονίες, απαγωγές και ληστείες εντός και εκτός αυτών.
Δεν χωράει αμφιβολία πως για την παρούσα κυβέρνηση όλα είναι δύσκολα. n Ακόμη και η ανάγνωση του μηνύματος των ευρωεκλογών και η ανάγκη να αναλάβει ο πρωθυπουργός πρωτοβουλίες, όπως εισηγούνται όλο και περισσότεροι στο κυβερνών κόμμα.
Κι επειδή άλλο δημοκρατία κι άλλο Νέα Δημοκρατία, το Μαξίμου αποφάσισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέλαβε να σαλπίσει σιωπητήριο στις φωνές που ζητούν αλλαγές.
Αλλαγές ή εκλογές; Το ΠΑΣΟΚ τις ζητάει μετ επιτάσεως, η ΝΔ δεν μπορεί ν αποφασίσει ακόμη. (Δυσκολεύεται).
Κι ενώ η ελληνική πολιτική ζωή συνεχίζει να κυνηγάει την... ουρά της, όταν δεν τρέχει πίσω από τα γεγονότα, ο κόσμος μοιάζει να κάνει ένα βήμα προς την ελπίδα. Αυτό τουλάχιστον σηματοδοτούν η επίσκεψη Ομπάμα στη Μόσχα και η διαφαινόμενη αλλαγή στις σχέσεις των δύο χωρών.
Ως συνήθως...
Επρεπε να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο της Siemens για να... ανακαλύψει η κυβέρνηση ότι χρειάζεται αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, να ξεσπάσουν οι πρώτες πυρκαγιές για να ναυλώσει πυροσβεστικά αεροσκάφη και να την απασχολήσει το σωφρονιστικό σύστημα μετά τη σύλληψη του συνδικάτου εγκλήματος που είχε την έδρα του στις φυλακές. Υπάρχει ελπίδα; Καμία, αν κρίνουμε από τις διαπιστώσεις εκείνων που γνωρίζουν και τις δηλώσεις όσων είναι -υποτίθεται- αρμόδιοι να επιληφθούν......

Φυλακές και «φύλακες»
Για τον Γ. Πανούση, καθηγητή εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το γεγονός ότι μια εγκληματική οργάνωση δρούσε μέσα από τις φυλακές δεν αποτελεί... είδηση: «Η Πολιτεία τα ξέρει αυτά, αλλά φοβάται το πολιτικό κόστος, που είναι η εξέγερση, η ομηρεία. Η Πολιτεία είναι σε ομηρεία από τους σκληρούς των φυλακών», διαπιστώνει (μιλώντας στον ΣΚΑΪ) ο κ. Πανούσης, ο οποίος έχει πει και στο παρελθόν (προφανώς σε ώτα μη ακουόντων) ότι οι φύλακες ελέγχουν τους διαδρόμους και οι σκληροί τις φυλακές!

Ομολογία αδιαφορίας
Οι εγκληματολόγοι γνωρίζουν τι συμβαίνει στις φυλακές, κάθε κυβέρνηση αρέσκεται να εξαγγέλλει αναμόρφωση του σωφρονιστικού συστήματος, αλλά το μόνο που βλέπουμε να... αναμορφώνεται προς το φονικότερο είναι το οργανωμένο έγκλημα. Υπάρχει εξήγηση για την αδιαφορία των κυβερνήσεων. Την έδωσε χθες η Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη,η οποία έχει διατελέσει και υπουργός Δικαιοσύνης (στον Αθήνα 9,84): «Το κομμάτι των φυλακών είναι μια πλευρά της πολιτικής δραστηριότητας, που δεν φαίνεται ότι έχει πολύ ενδιαφέρον ούτε για τις κυβερνήσεις ούτε για τους πολιτικούς», είπε. Λογικό μας ακούγεται, αφού διά της παραγραφής ουδείς πολιτικός ανησυχεί μήπως περάσει την πόρτα της φυλακής...

Πήρε... τ' άρματα
Πάντως ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης έχει πάρει... τ άρματα: «Εχουμε ανοίξει έναν πόλεμο κατά της διαφθοράς στο σωφρονιστικό σύστημα», δήλωσε χθες στον Real 97,8, παραθέτοντας ως «λάφυρα» τα 214 κινητά που βρήκαν οι υπηρεσίες στις φυλακές. Πάντως ο Ν. Δένδιας φαίνεται ότι δεν έχει αυταπάτες: «Χρειαζόμαστε πολλά χρόνια για να φτάσουμε σ' ένα σύγχρονο σωφρονιστικό σύστημα», ομολογεί. Αυτά λέει ο αρμόδιος υπουργός και κάνουν πάρτι στον Κορυδαλλό!

Τι άλλο περιμένει;
Φαίνεται πως πολλά... χρόνια θα χρειαστεί και ο Κ. Καραμανλής να διαβάσει το μήνυμα των ευρωεκλογών, παρά τα... σκονάκια που του στέλνουν πια μικροί και μεγάλοι. Μετά τον Ι. Κεφαλογιάννη, που μετράει μισό αιώνα στην πολιτική, χθες πήρε τη σκυτάλη το νέο αίμα της γαλάζιας παράταξης, ο Μ. Βαρβιτσιώτης, ζητώντας «οπωσδήποτε» αλλαγές. Τι περιμένει, άραγε, ο πρωθυπουργός; Να μεγαλώσουν τα παιδιά του να του πουν κι εκείνα τη γνώμη τους;

Κριτική απ τα αριστερά!
Σαν να μην έφτανε η αδράνεια του πρωθυπουργού, που έχει σπάσει τα νεύρα των βουλευτών της ΝΔ, τους βγαίνει από αριστερά και ο ΛΑΟΣ. Επικριτικός στα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για τους λαθρομετανάστες εμφανίστηκε χθες ο Μ. Βορίδης, ο οποίος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, διαφώνησε με τη λειτουργία στρατοπέδων για τους λαθρομετανάστες και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην «ταχύτατη διεκπεραίωση των αιτήσεων για πολιτικό άσυλο». Κάτι τέτοια ακούει ο Πρ. Παυλόπουλος και σκέφτεται να πάει... μετανάστης στην Αυστραλία!

Η δήλωση
«Τα κόμματα πρέπει να ομολογήσουν και να πουν τι κάνουν. Ας βρεθούν και ας πουν τι χρήματα πήραν, να δικαιολογήσουν τα έξοδα. Κατ αρχάς να δικαιολογήσουν τα έξοδα, όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top