GuidePedia

0
Την κατηγορία ότι τις τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση προέβη για λόγους ψηφοθηρίας σε περίπου 2.300 προσλήψεις στην προς ιδιωτικοποίηση εταιρεία της Ολυμπιακής εξαπέλυσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, δια στόματος του Α. Αλαβάνου, κάνει λόγο για «Βατοπέδι των αιθέρων».
Σύμφωνα με την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, οι προσλήψεις - οι οποίες αφορούν στον τομέα της επίγειας εξυπηρέτησης - διεκπεραιώθηκαν εκτός ΑΣΕΠ, χωρίς καμία δημόσια προκήρυξη και δίχως κανέναν έλεγχο. Οι συμβάσεις έχουν χρονικό ορίζοντα το τέλος του Σεπτεμβρίου, οπότε και η εταιρεία «περνά» υπό τον έλεγχο της Marfin Invstment Group. Στη συνέχεια, και οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι θα ενταχθούν στα προγράμματα του ΟΑΕΔ.
«Η κυβέρνηση ασελγεί πάνω στην Ολυμπιακή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, ο οποίος μίλησε για «νέο δουλεμπόριο στην προς ιδιωτικοποίηση Ολυμπιακή». Συν τοις άλλοις, προέβλεψε μία «συρρικνωμένη Ολυμπιακή υπό τον έλεγχο της ΜΙG» αλλά και την εδραίωση καρτέλ από τις δύο ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες, όπως είπε, σε βάρος του πολίτη.

Ο κ. Αλαβάνος, αφού επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής, πρόσθεσε ότι παραγωγικής ηλικίας εργαζόμενοι της αεροπορικής εταιρείας οδηγούνται στη σύνταξη και συμβασιούχοι παραπέμπονται στον ΟΑΕΔ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι όροι των συμβάσεων εργασίας με τη MIG στη νέα Ολυμπιακή απαγορεύουν στους εργαζόμενους να προβαίνουν σε δημόσιες δηλώσεις που θίγουν το συμφέρον της εταιρείας. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον κ. Αλαβάνο, τίθεται ζήτημα ασφάλειας των πτήσεων, μέσα τη «φίμωση των εργαζομένων, στο όνομα της φήμης της εταιρείας».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top