GuidePedia

0

Η Κομισιόν θα θέσει στη ζώνη της ύφεσης την ελληνική οικονομία, καθώς αναθεωρεί προς το χειρότερο τις προβλέψει της, όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις εαρινές προβλέψεις της Επιτροπής για την Ελλάδα
ο δείκτης της ανάπτυξης θα βρεθεί σε αρνητικό πεδίο για το 2009, ο δείκτης του ελλείμματος.... θα ανέβει πάνω από τον στόχο του 3,7%, ενώ το δημόσιο χρέος της χώρας θα υπερβεί το 100% του ΑΕΠ το 2009.

Οι προβλέψεις αυτές βασίζονται στα πρώτα στοιχεία για την πορεία των βασικών κλάδων της οικονομίας στη χώρα μας, όπως οι κατασκευές και η ναυτιλία, τα οποία κινούνται καθοδικά, αλλά και στην καθίζηση της κατανάλωσης.

Ως αποτέλεσμα, η λήψη πρόσθετων εισπρακτικών μέτρων θεωρείται αναπόφευκτη, μετά την αξιολόγηση από το υπουργείο Οικονομίας στο τέλος του Ιουνίου. Ωστόσο, η έκταση των μέτρων θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τα φορολογικά έσοδα, τα οποία πέρυσι, προτού αρχίσει η κρίση, παρουσίασαν υστέρηση 2 δισ. ευρώ.

Για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα στοιχεία της Κομισιόν προβλέπουν αρνητική ανάπτυξη του ΑΕΠ σε ποσοστό μεταξύ -3% και -5% το 2009.

Οι νέες προβλέψεις της Κομισιόν θα παρουσιαστούν τη Δευτέρα από τον αρμόδιο Επίτροπο, Χοακίν Αλμούνια.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top