GuidePedia

0

Ιδιαίτερα χαρούμενοι εμφανίζονται αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, καθώς πλέον κατέχουν μία τρίχα, άρα και το DNA, πιθανού μέλους του Επαναστατικού Αγώνα. Το «εύρημα» που έχει στα χέρια της η αντιτρομοκρατική ανήκει σε δράστη επίθεσης που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2007 και η οποία αποδίδεται στον ΕΑ, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να έχει επιβεβαιωθεί.
Πρόκειται για την επίθεση που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2007 εναντίον του.... ειδικού φρουρού του τότε προέδρου του Αρείου Πάγου, Ρωμύλου Κεδίκογλου. Παρόλο που ο Επαναστατικός Αγώνας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, η αντιτρομοκρατική τού αποδίδει την ενέργεια, λόγω της ομοιότητας του οπλοστασίου που χρησιμοποιήθηκε σε επόμενη επίθεση, για την οποία ο ΕΑ έχει αναλάβει την ευθύνη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα, η ταυτοποίηση του δράστη έγινε στο πλαίσιο μίας σειράς αναλύσεων που πραγματοποιήθηκαν επί ένα μήνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας Αττικής και στην οποία έγινε σύγκριση των ευρημάτων από τις επιθέσεις του ΕΑ. Επιπλέον, επαναδιερευνήθηκαν συνολικά τα ευρήματα από απόπειρες αρπαγής οπλισμού από αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς καθώς και από ληστείες τραπεζών.

Όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. «είχαμε σειρά ενδείξεων και πληροφοριών ότι κάποιες από αυτές τις ενέργειες σχετίζονταν μεταξύ τους. Με αυτές τις υποθέσεις, όμως, είχαν ασχοληθεί διαφορετικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Επιπλέον είχε γίνει αποσπασματική εξέταση DΝΑ σε γενετικό υλικό (όπως τρίχες, σάλιο σε αποτσίγαρα κτλ.). Στην ΕΛ.ΑΣ. δεν υπάρχει οργανωμένη τράπεζα δεδομένων DΝΑ και δεν τηρείται πλήρες ηλεκτρονικό αρχείο σχετικών καταχωρήσεων ώστε να γίνονται αυτομάτως συγκρίσεις. Συνεπώς μερικά στοιχεία μπορεί να είχαν παραπέσει».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της αντιτρομοκρατικής, τα εγκληματολογικά εργαστήρια προχώρησαν σε επανεξέταση των ευρημάτων από ένοπλες επιθέσεις της περιόδου 2003-2009 και έτσι κατέληξαν στην ταυτοποίηση του δράστη. Το ότι πρόκειται για επίθεση του ΕΑ, υποστηρίζει η αντιτρομοκρατική, προκύπτει από το γεγονός ότι στις 30 Απριλίου του 2007, λίγες ημέρες μετά την αρπαγή του όπλου από τον φρουρό του Ρ. Κεδίκογλου, ο ΕΑ προχώρησε σε επίθεση με πυροβολισμούς από αυτόματο όπλο ΜΡ-5 κατά του β’ ΑΤ της Ν. Ιωνίας. Σε αυτή την επίθεση χρησιμοποιήθηκαν σφαίρες από την ίδια παρτίδα σφαιρών που είχε ο φρουρός του Ρ. Κεδίκογλου και ήταν καταγεγραμμένη σε σχετική λίστα του αστυνομικού τμήματος, όπου και ανήκε ο φρουρός.

Πηγή: Tο Βήμα

Δημοσίευση σχολίου

 
Top