GuidePedia

0

Μόνο το 48% των Ελλήνων δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Ωστόσο, σύμφωνα με τις σφυγμομετρήσεις οι Έλληνες εκφράζουν την επιθυμία τους οι Ευρωβουλευτές να πάρουν θέση στα εθνικά θέματα.
Στο πλαίσιο του debate που διοργάνωσε το EURANET στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ενόψει των Ευρωεκλογών, ευρωβουλευτές απάντησαν σε ερωτήματα αναφορικά με το μέλλον της ευρωπαϊκής πολιτικής στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και στο..... πώς θα μπορούσε το νέο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να συμβάλλει στη μεγαλύτερη προώθηση της Ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Η Ρόδη Κράτσα από τη ΝΔ σημείωσε ότι το περιβάλλον αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση από το 2004 και μετά, προσθέτοντας ότι η ΝΔ έκλεισε τις υποθέσεις που εκκρεμούσαν.

Παράλληλα, σημείωσε ότι "οφείλουμε όλοι να ανακαλύψουμε την ανάγκη που δημιουργεί η κρίση για μία δυνατή Ευρώπη, επομένως οφείλουμε όλοι να συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές".

Η Κατερίνα Μπατζελή από το ΠΑΣΟΚ τόνισε κατηγορηματικά ότι το ΠΑΣΟΚ δε θα υποστηρίξει τον Μπαρόζο, καθώς δεν προέβλεψε και δεν ανέδειξε την οικονομική κρίση.

Η κ. Μπατζελή σημείωσε επίσης ότι, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, η οικονομία και το περιβάλλον δεν είναι αντικρουόμενες πολιτικές, αλλά η σχέση μεταξύ τους είναι αμφίδρομη.

Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο Θανάσης Παφίλης επεσήμανε ότι η Ευρώπη δεν είναι πρωτοπόρα στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς οι ευρωπαϊκές εταιρείες είναι εκείνες που κατέστρεψαν τον Αμαζόνιο και την Αφρική.

Παράλληλα, σημείωσε ότι αρχές όπως "ο ρυπαίνων πληρώνει" και το εμπόριο ρύπων δε θα βελτιώσουν την κατάσταση, καθώς νομιμοποιούν το ισχύον σύστημα, με αποτέλεσμα "ο καπιταλισμός παραμένει ακλόνητος".

Τέλος, ο κ. Παφίλης κατηγόρησε την ΕΕ για ασυδοσία ετών για το ζήτημα του Ασωπού.

Το ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε στο debate ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος δήλωσε ότι η πολιτική που ακολουθεί για το περιβάλλον η Ελλάδα και η υπόλοιπη Ευρώπη, είναι η "μέρα με τη νύχτα", ενώ ζήτησε να "μπει επιτέλους όριο για το εξασθενές χρώμιο με αφορμή τον Ασωπό".

Δημοσίευση σχολίου

 
Top