GuidePedia

0


Στην συνέντευξή μας (04-10-2024) ο ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης αναφέρεται στις πρόσφατες ανακοινώσεις της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων σχετικά με τις εκτιμήσεις για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στα θαλάσσια τεμάχια νοτίως της Κρήτης.

Τονίζει ότι αν οι εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν θα πρόκειται για πολύ μεγάλα κοιτάσματα τα οποία που ισοδυναμούν με την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της Ελλάδος για 2-3 δεκαετίες. Διευκρινίζει ότι το μεγαλύτερο μέρος θα διατεθεί για εξαγωγές οπότε η Ελλάδα θα γίνει όχι μόνο παραγωγός αλλά και εξαγωγέας ενέργειας.

Σημειώνει ότι οι εκτιμήσεις αφορούν σε δύο μόνο από τους περίπου 30 στόχους κοιτασμάτων στην περιοχή ο καθένας από τους οποίους δυνητικά μπορεί να περιέχει την ίδια ή και μεγαλύτερη ποσότητα φυσικού αερίου. Αν αυτό ισχύσει θα μεταβάλλει δραματικά τον ενεργειακό χάρτη της περιοχής και θα αναβαθμίσει κατακόρυφα την στρατηγική θέση της χώρας. Υπογραμμίζει ότι η επιμονή της Exxon Mobil να παραμένει στην χώρα παρά τις καθυστερήσεις και τα εμπόδια σημαίνει ότι έχει βεβαιότητα για μεγάλα κοιτάσματα τα οποία είναι αποφασισμένη να αξιοποιήσει.





πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.


Δημοσίευση σχολίου

 
Top