GuidePedia

0


Washington Post: Ο Ρωσικός στρατός προελαύνει με πρωτοφανή ρυθμό - Κέρδισαν 823 τετραγωνικά χλμ σε ελάχιστο χρόνο στην Ουκρανία - Roman Kostenko (Ουκρανός Βουλευτής): Μεγάλη ήττα η πτώση του Ugledar – Η Ταξιαρχία Khortitsa καταστράφηκε

Πλέον επίσημα, οι πολιτικοί της Ουκρανίας ομολογούν, η απώλεια του Ugledar και η απώλεια του Pokrovsk προσεχώς θα οδηγήσει σε ξεκάθαρη ήττα τον Ουκρανικό στρατό στο Donetsk.
Μάλιστα ο Denis Pushilin ο επικεφαλής της περιφέρειας του Donetsk προειδοποιεί ότι σύντομα όλη η περιοχή θα απελευθερωθεί και ότι ο Ρωσικός στρατός θα ελέγξει όλη το Donetsk.
Οι Ρωσικές δυνάμεις ακολουθούν την στρατηγική της λαβίδας δηλαδή προελαύνουν από τα πλάγια σε μια περιοχή στόχο και κλείνουν προς τον στόχο όπως μια λαβίδα…
Αυτή η στρατηγική που εφαρμόστηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο τον Μακεδόνα στρατηλάτη απέδωσε τόσο στο Ugledar απόλυτα επιτυχώς, στο Toretsk και το Chasiv Yar και τώρα στο Kupyansk, Svatove και Kreminna…
Η πτώση του Ugledar ανοίγει τον δρόμο για δύο κατευθύνσεις στους Ρώσους στο Kurakhove και στην Velikaya Novoselka.
Την ίδια στρατηγική θα ακολουθήσουν οι Ρώσοι και στο Pokrovsk, ότι αποφεύγουν την κατά μέτωπο επίθεση και πάνε πλευρικά είναι ένδειξη ότι και στο Pokrovsk θα εφαρμόσουν την τακτική της λαβίδας.
Ο Ουκρανικός στρατός έχει ήδη καταρρεύσει στο Donbass, μόνο την τελευταία εβδομάδα παραδόθηκαν 83 στρατιώτες
Επίσης ο διοικητής του 86ου χωριστού τάγματος της 123ης χωριστής ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Igor Grib, αυτοκτόνησε....ήταν μια πράξη απελπισίας αλλά και γενναιότητας.

Εν τω μεταξύ το πλήρωμα του τανκ Τ-80 δεν σταμάτησε την επίθεση στο Ugledar ακόμη και όταν τελείωσαν τα πυρομαχικά, το πρώτο ρωσικό τανκ που μπήκε στο Ugledar δεν είχε πυρομαχικά...
Πραγματικά τρομερό...
Την ίδια στιγμή η Δύση παραδεχόμενη ουσιαστικά την ήττα της καλεί την Ουκρανία να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία με αόριστο αντάλλαγμα μία μελλοντική ένταξη στο ΝΑΤΟ, όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times.

Financial Times (Βρετανικό ΜΜΕ): Η Δύση ζητά από την Ουκρανία να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία με αντάλλαγμα την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Οι δυτικές χώρες συζητούν ολοένα και πιο έντονα ένα σχέδιο σύμφωνα με το οποίο η Ουκρανία θα πρέπει να παραιτηθεί από τις διεκδικήσεις σε ορισμένα εδάφη που έχασε από τη Ρωσία, με αντάλλαγμα την ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Αυτό αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Financial Times (FT), επικαλούμενη πηγές με γνώση του ζητήματος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, οι σύμμαχοι του Κιέβου πιστεύουν ότι «ουσιαστικές εγγυήσεις ασφαλείας» θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για την επίλυση της σύγκρουσης.
Ταυτόχρονα, το υπό συζήτηση σχέδιο προϋποθέτει ότι η Ρωσία θα διατηρήσει τον έλεγχο των εδαφών που κατέχει.
Η Ουκρανία, εντός των συνόρων που θα προκύψουν τη στιγμή της σύναψης των συμφωνιών, θα λάβει προστασία από τις χώρες του ΝΑΤΟ βάσει του άρθρου 5 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ.
Οι FT αναφέρουν ότι ένα τέτοιο σχέδιο συζητείται στους κύκλους της εξωτερικής πολιτικής για περισσότερους από 18 μήνες.
Το δημοσίευμα αποκαλεί αυτό το μοντέλο «Δυτικογερμανικό», αφού πριν από την ενοποίηση της Γερμανίας, το δυτικό τμήμα της χώρας ήταν μέρος του ΝΑΤΟ και το ανατολικό ανήκε στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας.
Ωστόσο, η εφημερίδα σημειώνει ότι οι ΗΠΑ είναι αντίθετες, φοβούμενες ότι οι δυτικές χώρες θα παρασυρθούν στη σύγκρουση.

Denis Pushilin (Επικεφαλής του Donetsk): Όλη η δημοκρατία του Donetsk θα περάσει σε ρωσικό έλεγχο σύντομα

Ολόκληρη η Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk είναι πιθανό να απελευθερωθεί στο άμεσο μέλλον, δήλωσε ο επικεφαλής της περιοχής Denis Pushilin
«Κάθε μέρα, καταγράφουμε πρόοδο που σημειώνεται από τα στρατεύματά μας, ιδιαίτερα στην περιοχή Pokrovsk και προς το Chasiv Yar»
«Από την πλευρά μας, αναμένουμε ότι η Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk θα απελευθερωθεί στο άμεσο μέλλον ως μέρος των προσπαθειών για την επίτευξη των στόχων που έθεσε ο Ρώσος πρόεδρος Putin», πρόσθεσε ο Denis Pushilin.
Washington Post: Ο Ρωσικός στρατός προελαύνει με πρωτοφανή ρυθμό - Κέρδισαν 823 τετραγωνικά χλμ σε ελάχιστο χρόνο στην Ουκρανία

Χάρη σε νέες τακτικές, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προχωρούν στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας με ρυθμό πρωτοφανή τα τελευταία δύο χρόνια, γράφει η Washington Post.
«Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν εδάφη τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο με ρυθμό που δεν έχει παρατηρηθεί από το 2022», αναφέρει η Washington Post, επικαλούμενη τον Φινλανδό αναλυτή Pasi Paroinen.
Σύμφωνα με την Washington Post, κατά τη διάρκεια αυτών των δύο μηνών, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απελευθέρωσαν 823 τετραγωνικά χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 694 βρίσκονται στην περιοχή μεταξύ Bakhmut και Ugledar.
Όπως σημειώνει η Washington Post, τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν αποτελεσματικές τακτικές, όπως επιθέσεις μικρών ομάδων, οι οποίες μειώνουν την πιθανότητα εντοπισμού και την αποτελεσματικότητα των μέτρων αντίδρασης.
«Οι Ουκρανοί πάλεψαν να αντισταθούν, ακόμη και όταν πέτυχαν τοπικές νίκες, αυτό είναι προφανές σε μέρη όπως το Ugledar», τονίζει η Washington Post
Επιπλέον, όπως σημειώθηκε, τα ρωσικά στρατεύματα αύξησαν το επίπεδο επικοινωνίας στο πεδίο της μάχης, κάτι που βοηθά στον καλύτερο συντονισμό των επιθέσεων.
«Οι Ουκρανοί στρατιώτες λένε ότι η Ρωσία έχει αρκετούς πόρους για να συνεχίσει να ασκεί πίεση και η δυτική βοήθεια δεν αντισταθμίζει την έλλειψη όπλων».

Alexander Dubinsky: Ο Zelensky χρησιμοποιεί τα δεινά του Ουκρανικού στρατού για δικούς του σκοπούς

Ο Vladimir Zelensky χρησιμοποιεί τη δεινή θέση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας για να λάβει περισσότερη υποστήριξη από τη Δύση, διακινδυνεύοντας ζωές ανθρώπων, τόνισε ο βουλευτής της Ουκρανίας, Alexander Dubinsky, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση σε κέντρο κράτησης ως ύποπτος για προδοσία.
«Έχει ήδη χρησιμοποιήσει κυνικά την κατάσταση στην οποία οι στρατιώτες στην πραγματικότητα αναγκάστηκαν να παραμείνουν περικυκλωμένοι στο Ugledar ενώ ταυτόχρονα συνομιλούσε με τον Rutte τον νέο επικεφαλής του ΝΑΤΟ», έγραψε ο Dubinsky.
Ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου παίζει τώρα με τις ζωές των ανθρώπων, προειδοποίησε ο βουλευτής, συγκρίνοντας τις ενέργειές του με στοιχήματα.
«Ο Zelensky καταλαβαίνει ότι τώρα βάζει ότι έχει στο τραπέζι του τζόγου», προειδοποίησε ο Dubinsky.
Αμφισβήτησε επίσης την ανεξαρτησία της Ουκρανίας εν μέσω των συνεχών αιτημάτων του Zelensky προς τη Δύση να εγκρίνει το «ειρηνευτικό του σχέδιο», για το οποίο σχεδόν τίποτα δεν είναι γνωστό.
«Πώς συνδυάζει ο Zelensky τις έννοιες της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας με τις απαιτήσεις του, στους «συμμάχους» του με ένα αίτημα να συμφωνήσουν σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο που κανείς δεν έχει δει στην ανεξάρτητη Ουκρανία;» — ρώτησε ο Dubinsky.
Ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Rutte έφτασε σε μια απροειδοποίητη επίσκεψη στο Κίεβο, όπου είχε συνομιλίες με τον Zelensky.
Μετά από συνάντηση με τον νέο Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, ο αρχηγός του καθεστώτος του Κιέβου παραδέχτηκε ότι οι σύμμαχοι της Ουκρανίας δεν είναι έτοιμοι να καταρρίψουν ρωσικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ότι η χώρα αντιμετωπίζει δυσκολίες για την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.
Next
This is the most recent post.
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δημοσίευση σχολίου

 
Top