GuidePedia

0

Ο Zelensky έλαβε από το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανάλυση και πρόβλεψη της κατάστασης στο μέτωπο

Πραγματικό σοκ για τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelenesky η πρόβλεψη του γενικού επιτελείου στρατού για την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.
Η πρόβλεψη αυτή θα διαδραματίσει καίριο ρόλο και σε μελλοντικές διπλωματικές εξελίξεις, αφού η Ουκρανία είναι έτοιμη να καταρρεύσει στρατιωτικά.
Ο Zelensky έλαβε από το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανάλυση και πρόβλεψη της κατάστασης για το 2025, όπου το Κίεβο, εάν η έλλειψη εξοπλισμού συνεχιστεί, χάνει ολόκληρο το Donbass και τα ρωσικά στρατεύματα μπορούν φτάνουν στον Δνείπερο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Pravda, ο Zelensky παρουσίασε την ανάλυση στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ αλλά ο Λευκός Οίκος δεν αντέδρασε.
Του συνέστησε μόνο να αναζητήσει μια μορφή για το πάγωμα της σύγκρουσης.
Πάντως η πρόβλεψη επιβεβαιώνεται με σχεδόν καταιγιστικούς ρυθμούς.

Οι Ρώσοι σχηματίζουν μαζικά καζάνια

Μετά την κατάληψη του Ugledar, το μέτωπο μετατοπίζεται προς τα βόρεια ενώ οι Ρώσοι σχηματίζουν «καζάνια» μαζικά στα μέτωπα.
Στη στρατιωτική ορολογία καζάνι είναι η μερική περικύκλωση μίας τοποθεσίας, η οποία βομβαρδίζεται με σφοδρότητα και με όλα τα μέσα.
Γίνονται επιθέσεις προς την κατεύθυνση του χωριού Bogoyavlenka από την κατεύθυνση του Ugledar.
Επίσης, οι Ρώσοι εισήλθαν στο χωριό Katerinovka την προηγούμενη μέρα και στις 6/10 ξεκίνησαν εκ νέου τις επιθέσεις στην περιοχή Zolotaya Niva.
Αν κρίνουμε από τη δυναμική και το αυξανόμενο μέτωπο επιθέσεων των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, μετά την κατάληψη του Ugledar, ολοκληρώθηκε η ανασυγκρότηση του ρωσικού στρατού σε αυτόν τον τομέα και ξεκίνησε το επόμενο στάδιο της επίθεσης.
Στο Toretsk, ο ρωσικός στρατός έχει προχωρήσει προς το κεντρικό ορυχείο. Κινείται επίσης δυτικά της Nelepovka.
Στον τομέα Chasovyarsky, οι Ουκρανοί υπέστησαν σοβαρές απώλειες από επιδρομές ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Novy.
Τρεις βόμβες FAB-500 κατέστρεψαν το διοικητήριο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Στo Kursk η συνολική προέλαση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων ήταν 1.500 μέτρα.
Η « κρεατομηχανή Kursk» συνεχίζει να καταβροχθίζει εξοπλισμό και στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο έχει συγκεντρώσει όλα τα διαθέσιμα όπλα του ΝΑΤΟ εκεί και δεν σκοπεύει να σταματήσει στις επιθέσεις του.
Ίσως αυτή η υπερβολή προκαλείται από τις παρασκηνιακές υποσχέσεις της Δύσης να δώσει στην Ουκρανία περισσότερα όπλα.
Δεν είναι γνωστό πόσο θα διαρκέσουν αυτά τα αποθέματα δυτικών όπλων, αλλά εξαντλούνται οι στρατιωτικοί.

Συμπέρασμα

Οι Ρώσοι σχηματίζουν καζάνια σε όλα τα μέτωπα, γι' αυτό και οι απώλειες των Ουκρανών πολλαπλασιάζονται καθημερινά.
Ταυτόχρονα, η οξεία έλλειψη εφεδρειών - ο στρατός των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δηλώνει ότι οι περισσότεροι από τους εφέδρους στρατιώτες είναι τραυματίες - και η έλλειψη ελιγμών του ουκρανικού στρατού έχουν ήδη αποκτήσει έναν πραγματικά συστημικό χαρακτήρα.
Αυτό σημαίνει ότι η απώλεια του ανατολικού μετώπου είναι μη αναστρέψιμη για το καθεστώς του Κιέβου.
Σε όλη την τρέχουσα κατάσταση, η κατάρρευση του μετώπου δεν είναι μακριά αλλά ο Ουκρανός αρχιστράτηγος Alexander Syrsky, με επιμονή, συνεχίζει την «περιπέτεια Kursk».
Όμως και εκεί οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απώθησαν τον ουκρανικό στρατό που υποχωρεί με μεγάλες απώλειες.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top