GuidePedia

0


Από ώρα σε ώρα η ισραηλινή επίθεση ενώ “ακροβολίστηκε” ο ιρανικός στόλος για να μην καταστραφεί εντός Ναυστάθμων καθώς ρωσικά ραντάρ και δορυφόροι καταγράφουν τα πάντα-Πραγματοποιήθηκε συνάντηση υψηλού επιπέδου μεταξύ του Διοικητή της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (CENTCOM) και του Ισραηλινού ΥΠΑΜ

ΗΡωσία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της Αντόνοφ από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με μια κίνηση που αφήνει πολλά ερωτηματικά.

"Πριν από 5 ώρες ολοκληρώθηκε το επαγγελματικό ταξίδι του Ρώσου πρέσβη στην Ουάσιγκτον, Αντόνοφ", ανακοίνωσε λιτά, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, και επιστρέφει στην πατρίδα του.
Δεν αναφέρεται ποιος θα τον αντικαταστήσει ως επικεφαλής της ρωσικής διπλωματικής αποστολής στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση υψηλού επιπέδου στο Ισραήλ στην οποία συμμετείχαν ο Διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (CENTCOM) Στρατηγός Michael Kurilla, ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας Yoav Gallant και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Herzi Halevi.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην περιφερειακή ασφάλεια και τη συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

Την ίδια χρονική στιγμή, σε πeρίπτωση κλιμάκωσης της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, ο κόσμος θα μπορούσε να γίνει μάρτυρας μιας μοναδικής πολεμικής αντιπαράθεσης στην οποία ιρανικά μαχητικά Su-35S θα πολεμήσουν με αμερικανικά F-16 και F-35.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που αυτά τα αεροσκάφη θα συγκρούονται σε πραγματική αεροπορική μάχη. Αυτές οι πληροφορίες παρέχονται από το Military Affairs.

Έγκυρες ρωσικές πληροφορίες, ανέφεραν ότι το Ιράν έλαβε από τη Ρωσία αρκετά μαχητικά Su-35S, γνωστά για την υψηλή ευελιξία τους, τα ισχυρά όπλα και τα προηγμένα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Αυτά τα αεροσκάφη, σύμφωνα με τους ειδικούς, έχουν τη δυνατότητα να ανταγωνιστούν επιτυχώς τα ισραηλινά μαχητικά σε περίπτωση αερομαχίας, αλλά με Ρώσους πιλότους και εξοπλισμό που θα έφτασε πρόσφατα στην Τεχεράνη.

Η αποστολή ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στην Ρωσία, και η στρατιωτική συμμαχία Ιράν-Ρωσίας, με πολλές μυστικές παραγράφους για την δύση, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Μόσχα, δεν θα αφήσει την Τεχεράνη στα χέρια Ισραηλ-ΗΠΑ, διότι ο κλοιός γύρω από τα νότια σύνορα της θα γίνει απλά τεράστιος.

Αν το επέτρεπε αυτή το Κρεμλίνο, τότε όλες οι χώρες του Καυκάσου θα στόχευαν την Ρωσία πηγαίνοντας με το μέρος της δύσης, ή των επικίνδυνων παντουρκικών σχεδίων του Ερντογάν χωρίς δεύτερη σκέψη.

Το Ισραήλ σχεδιάζει να επιτεθεί στο Ιράν με ROCKS και βαλλιστικούς πυραύλους Rampage

Το Ισραήλ προετοιμάζει μια μεγάλης κλίμακας πυραυλική επίθεση σε στρατηγικά σημαντικούς ιρανικούς στόχους, η οποία, σύμφωνα με πηγές, μπορεί να περιλαμβάνει βαλλιστικούς πυραύλους ROCKS και Rampage, καθώς και τακτικούς πυραύλους Κρουζ Delilah, αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές.

Αυτοί οι πύραυλοι έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με τους σοβιετικούς βαλλιστικούς πυραύλους Kh-15, αλλά έχουν χαμηλότερη περιοχή αποτελεσματικής διασποράς (EOS), γεγονός που τους καθιστά λιγότερο εμφανείς στα συστήματα αεράμυνας.

Ο ενισχυτής εικόνας των ισραηλινών πυραύλων κυμαίνεται από 0,03 έως 0,07 τετραγωνικά μέτρα. m, γεγονός που καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό τους στα ραντάρ.

Οι πύραυλοι ROCKS και το Rampage έχουν βεληνεκές περίπου 350–500 χιλιόμετρα και ο πύραυλος Delilah έχει βεληνεκές περίπου 285 χιλιόμετρα.

Αυτά τα βεληνεκή επιτρέπουν στην ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία να χτυπήσει στόχους σε σημαντικές αποστάσεις, ενώ τα ισραηλινά αεροσκάφη θα παραμένουν σε σχετική απόσταση ασφαλείας.

Η ταχύτητα στο τερματικό τμήμα της τροχιάς αυτών των πυραύλων φτάνει τα 1100–1300 m/s, γεγονός που καθιστά δύσκολη την αναχαίτισή τους από αντιπυραυλικά συστήματα.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι σε περίπτωση χτυπήματος, το Ισραήλ θα μπορούσε να στοχεύσει βασικές ιρανικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων πυρηνικών εγκαταστάσεων και στρατιωτικών βάσεων, γεγονός που θα αποδυνάμωσε σημαντικά την ικανότητα του Ιράν να αναπτύξει περαιτέρω το στρατιωτικό του πρόγραμμα.
Το Ιράν έστειλε σε διασπορά τα πολεμικά του πλοία για πιθανή αντιπαράθεση με το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες

Το ναυτικό του Ιράν απέσυρε τα πολεμικά του πλοία από το βασικό λιμάνι του Περσικού Κόλπου, Μπαντάρ Αμπάς, προετοιμάζοντας πιθανές επιθέσεις από το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ειδικοί συνδέουν αυτό το βήμα με αυξημένη ένταση στη Μέση Ανατολή, όπου η σύγκρουση μεταξύ Τεχεράνης και Τελ Αβίβ αναμένεται από ώρα σε ώρα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η απόφαση για απόσυρση των πλοίων ελήφθη προκειμένου να αποφευχθεί η καταστροφή τους σε περίπτωση αιφνιδιαστικής επίθεσης από το Ισραήλ, το οποίο ήδη απειλεί ανοιχτά το Ιράν με επιθέσεις στους στρατηγικούς του στόχους.

Την ίδια στιγμή, ο ιρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι ο στόλος είναι έτοιμος να αποκρούσει πιθανές επιθέσεις και να προστατεύσει τα εθνικά συμφέροντα του Ιράν στον Περσικό Κόλπο, όπου βρίσκονται και οι αμερικανικές δυνάμεις.
Ο Περσικός Κόλπος είναι αυτή τη στιγμή μια περιοχή υψηλού κινδύνου.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και οι σύμμαχοί του έχουν εντείνει τη δραστηριότητά τους στην περιοχή λόγω της απειλής νέων επιθέσεων στο Ιράν.

Η Ουάσιγκτον έχει ήδη διατάξει τις ναυτικές της δυνάμεις να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα μάχης και έδωσε εντολή στο προσωπικό της περιοχής να καταφύγει αμέσως σε καταφύγια εάν εμφανιστεί απειλή.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top