GuidePedia

0


Η κληρονομιά που τον περιμένει από τον πατέρα του είναι ένα κλειδί…Μοιρασμένο στα δύο με τον μεγαλύτερο αδελφό του. Είναι το κλειδί του σπιτιού που η οικογένεια του εγκατέλειψε στην Παλαιστίνη πριν από σχεδόν οκτώ δεκαετίες…Ένα σπίτι που πιθανότατα έχει καταρρεύσει. Όχι όμως και η ελπίδα της επιστροφής των Παλαιστινίων στα χώματα από τα οποία διώχτηκαν βίαια από τους ισραηλινούς. Ο Μοχάμεντ Αλ Σαγινέντ είναι ο ένας από τους κληρονόμους αυτού του κλειδιού κι ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστινίους που δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν την ελπίδα να ζήσουν ξανά στη γη τους. Είναι πρόεδρος της ελληνικής παροικίας των Παλαιστινίων στην Ελλάδα.

Περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο ότι παρά την ισοπέδωση της Γάζας ,ο πληθυσμός της συνεχίζει να ζει. «Παντρευόμαστε μέσα σε σκηνές και οι γυναίκες συνεχίζουν να γεννάνε παιδιά. Αγαπάμε τη ζωή και την πατρίδα μας και γι΄ αυτό οι γυναίκες μας συνεχίζουν να φέρνουν στον κόσμο παιδιά», λέει. «Η ανθρώπινη ζωή για εμάς είναι πολύτιμη όπως και η αγάπη μας για την πατρίδα. Γι΄ αυτό και δεν διστάζουμε να την θυσιάσουμε», προσθέτει .


πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top