GuidePedia

0

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι τρεις ένοπλοι προσπάθησαν να εισβάλουν στις εγκαταστάσεις και στη συνέχεια ξέσπασε ένοπλη συμπλοκή.

 Ισχυρές εκρήξεις και πυροβολισμοί «οδήγησαν στον θάνατο αρκετά άτομα» μετά από τρομοκρατική επίθεση στις κύριες εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TAI) στην πρωτεύουσα της Άγκυρας το απόγευμα της Τετάρτης 23/10.
Τα μέσα ενημέρωσης κάνουν επίσης λόγο για «ανταλλαγή πολλών πυροβολισμών», με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχουν ακόμα όμηροι στις εγκαταστάσεις.
Τα αίτια της έκρηξης και των πυροβολισμών που ακολούθησαν παραμένουν ωστόσο ακόμα ασαφή.
Στο σημείο στάλθηκαν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, μετέδωσε το Anadolu Agency (AA).
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι τρεις ένοπλοι προσπάθησαν να εισβάλουν στις εγκαταστάσεις και στη συνέχεια ξέσπασε ένοπλη συμπλοκή.
Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών λίγη ώρα αργότερα προχώρησε δηλώσεις όπου ανέφερε: «Υπήρξε τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις της Turkish Aerospace Industries Inc. (TAI).
«Δυστυχώς, μετά την επίθεση είχαμε νεκρούς και τραυματίες. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας. Το κοινό θα ενημερωθεί για τις εξελίξεις. Λάβετε υπόψη σας τις δηλώσεις από επίσημες πηγές.
Η έκρηξη σημειώθηκε στην πύλη εισόδου των εγκαταστάσεων ενώ ακούστηκαν και πυροβολισμοί.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως «η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση και έχουν οριστεί ένας αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας και 8 Εισαγγελείς».


Αρχικά, ορισμένα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας υποστήριξαν ότι σημειώθηκε επίθεση αυτοκτονίας αλλά κανένα σενάριο δεν έχει επιβεβαιωθεί προσώρας.



Το προσωπικό οδηγήθηκε σε καταφύγια για λόγους ασφαλείας» ανέφερε σχετικά ο ίδιος.
Η περιοχή TAI είναι μια πολύ κρίσιμη εγκατάσταση στην τουρκική αμυντική βιομηχανία ενώ εκεί εργάζονται περίπου 15.000 άτομα.


Βίντεο από την περιοχή όπως δημοσιεύουν χρήστες στο Χ:

Εν τω μεταξύ, ο απεσταλμένος του CNN Turk, προσθέτει πως η υποψία για τρομοκρατική επίθεση είναι ισχυρή, καθώς παρατηρήθηκε ένα εμπορικό όχημα με άγνωστο αριθμό ανθρώπων να διέρχεται από την πύλη και να ακολουθούν συγκρούσεις με άντρες από την ομάδα φύλαξης της εγκατάστασης.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top