GuidePedia

0


Παράδοση Ουκρανών στο Χάρκοβο ενώ ρωσικό σύστημα TOS έκαψα ουκρανικά στρατεύματα στο δάσος Σερεμπριγιάνσκ

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν τον έλεγχο δύο οικισμών στο Ντονιέτσκ, ανέφερε σε ειδική ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, με τους Ουκρανούς να παραδίδονται και το Κίεβο να είναι σε απόγνωση.

«Μονάδες της Νότιας Ομάδας Δυνάμεων, ως αποτέλεσμα ενεργών επιθετικών επιχειρήσεων, κατέλαβαν το χωριό Σερεμπριγιάνσκ του Ντόνετσκ», αναφέρει η έκθεση.

Το Σερεμπριγιάνσκ είναι ένα μικρό χωριό στην περιοχή Αρτεμόβοσκ, πέντε χιλιόμετρα βόρεια του Σεβέρσκ, στα σύνορα του Ντονιέτσκ με το Λουγκάνσκ.

Η κατάληψη του χωριού αυτού επιτρέπει στην Μόσχα να σχηματίσει προγεφύρωμα για την επίθεση στο Σεβέρσκ.
Ταυτόχρονα, Ρώσοι στρατιώτες από την ομάδα δυνάμεων “Κέντρο” κατέλαβαν το χωριό Νικολάεβκα και συνέχισαν να προελαύνουν στα βάθη της άμυνας των Ουκρανών.
Το χωριό Νικολάεβκα είναι ένα χωριό στην κοινότητα των οικισμών του Γκροντόβσκ, στην περιοχή Ποκρόβσκ, που βρίσκονται έξι χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Μίρνογκραντ.

Η κατάληψη από τις ρωσικές δυνάμεις του χωριού αυτού, καθιστά δυνατή την εξασφάλιση των πλευρών της ομάδας δυνάμεων που προελαύνει στην πόλη.

Ταυτόχρονα, η ρωσική νότια ομάδα δυνάμεων, επικράτησε σε σχηματισμούς εννέα ουκρανικών ταξιαρχιών στις περιοχές Semenovka, Zvanovka, Vasyukovka, Seversk, Dachny, Slavyansk, Chasov Yar και Kurakhovo και απέκρουσε επίσης δύο αντεπιθέσεις.

Ουκρανοί στρατιώτες παραδίδονται λόγω χαμηλού ηθικού


Ουκρανοί στρατιώτες παραδίδονται στις ρωσικές δυνάμεις στο Χάρκοβο.

Ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό παραδόθηκε στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις στην κατεύθυνση του Χάρκοβο, δηλώνοντας ότι δεν θέλουν να πεθάνουν για τα συμφέροντα του Ζελένσκι, σύμφωνα με τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας.

Πλάνα που εξασφάλισε το RIA Novosti, που καταγράφηκε από drone, δείχνει τη στιγμή που Ουκρανοί πεζικάριοι παραδόθηκαν σε στρατιώτες της ομάδας Δύση.
Κοντά στην κατάληψη της πόλης Γκόρνιακ οι Ρώσοι

Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει τις επιτυχημένες εισβολές του στο Γκόρνιακ, με το 60% της επικράτειας υπό τον έλεγχό του, ενώ οι μάχες συνεχίζονται στα κεντρικά σημεία της πόλης, αναφέρει ΜΜΕ.

Ουκρανικές πηγές, συμπεριλαμβανομένου του Μπογκνταν Μιρονίκοφ, επιβεβαιώνουν ότι μόνο το 40% της πόλης παραμένει υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων.

Την ίδια στιγμή, στην ανατολική όχθη του ποταμού Βόλτσυα, το ουκρανικό προγεφύρωμα έχει συρρικνωθεί σε μόλις 1,5 km πλάτος και 1 km βάθος.

Το τελευταίο χωριό σε αυτό το τμήμα, η Αλεξανδροπόλ, βρίσκεται ήδη υπό πολιορκία από τις ρωσικές δυνάμεις.
Επίσης, επιβεβαιώθηκε η απώλεια του Ζοριάνι, που κατελήφθη πρόσφατα από τον ρωσικό στρατό, γεγονός που επιδεινώνει περαιτέρω τη θέση του Κουράχοβο, οικισμού νότια του Γκόρνιακ, που θα αντιμετωπίσει πλέον μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Όλα αυτά δείχνουν ότι ο ουκρανικός στρατός χάνει στο Ντονιέτσκ, καθώς απωθείται και από το Κούρσκ, οδηγώντας το Κίεβο σε απελπιστική κατάσταση.

Οι ΗΠΑ δεν δίνουν στους Ουκρανούς πυραύλους Κρουζ για χτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος και οδηγούν την κατάσταση σε τέλμα, και πιθανόν σε διαπραγματεύσεις αναγκαστικά, αναμένοντας τις προεδρικές εκλογές. 

 πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top