GuidePedia

0


Ο Ουκρανικός στρατός στο Kursk θα λάβει μια πολύ ξεκάθαρη και ηχηρή απάντηση για την τρομοκρατική εισβολή, τόνισε ο Putin - Daniel Davis (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Οι Ουκρανοί υπέστησαν πανωλεθρία στο Kursk και πλέον υποχωρούν

Ο ουκρανικός στρατός έχει καταρρεύσει στο μέτωπο του Donbass για σχεδόν 350 χιλιόμετρα, ειδικά στο Donetsk, όπου μαίνονται οι πιο δραματικές μάχες...
Oι μαζικές τακτικές ήττες... πλέον εξελίσσονται σε στρατηγικές, η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε...
Μάλιστα, ο αρχηγός στρατού Oleksandr Syrskyi προειδοποιεί ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω.
Οι απώλειες είναι δραματικές...
Mόνο τον Αύγουστο ο oυκρανικός στρατός έχασε 68.000 στρατιώτες σε νεκρούς και τραυματίες, ενώ στην περιοχή του Kursk οι απώλειες έφθασαν τις 8.500 και περίπου 740 διαλυμένα τεθωρακισμένα.
Ο oυκρανικός στρατός βρίσκεται σε απόγνωση, και έτσι εξηγείται γιατί άρχισε να υποχωρεί από το Kursk, ενώ την ίδια στιγμή εκρηκτική είναι η Ρωσική προέλαση στο Pokrovsk.
Κατά τους αμερικανούς οι απώλειες των Ουκρανών στρατιωτών και οι απώλειες νέων εδαφών θα αυξηθούν δραματικά.
Οι ίδιοι οι Ουκρανοί στρατιωτικοί αποκαλύπτουν ότι οι απώλειες τους είναι δραματικές και αναγνωρίζουν ότι έχουν πάρει εντολές να λένε ότι όλα βαίνουν καλώς… παρά το δράμα στα μέτωπα.
Εν τω μεταξύ ο Putin ο Ρώσος Πρόεδρος κατηγόρησε ευθέως τις ΗΠΑ ότι βρίσκονται πίσω από το δράμα της Ουκρανίας…
Επίσης τόνισε ο Putin ότι ο Ουκρανικός στρατός στο Kursk θα λάβει μια πολύ ξεκάθαρη και ηχηρή απάντηση για την τρομοκρατική εισβολή.
Παίζοντας παιχνίδια προπαγάνδας και σημειολογίας ο επικεφαλής σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Mikhail Podolyak, τόνισε ότι η υπογραφή μιας συμφωνίας για τον τερματισμό της σύγκρουσης με τη Ρωσία ισοδυναμεί με «συμφωνία με τον διάβολο»
Κατά το Forbes, οι σφοδρές μάχες προς το Pokrovsk, διέλυσαν την επίλεκτη 47η ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Putin (Ρώσος πρόεδρος): Στόχος στο Kursk ήταν να μας σταματήσουν στο Donbass - Πλέον δεν προωθούμαστε 200 μέτρα, αλλά… τετραγωνικά χιλιόμετρα

Οι λόγοι που ώθησαν το καθεστώς του Κιέβου να εισβάλει στο Kursk ήταν για να σταματήσουν την επίθεση μας στο Donbass είπε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, τονίζοντας πως το σχέδιο των Ουκρανών απέτυχε παταγωδώς.
Μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας στην ανοιχτή εκδήλωση «Συζήτηση για τα σημαντικά» σε σχολείο στην περιοχή του Kyzyl, υποστήριξε ότι τα εδάφη που κερδίζουν οι ρωσικές δυνάμεις στο Donbass είναι μεγάλα.
«Ο κύριος στόχος που είχαν θέσει οι Ουκρανοί ήταν να σταματήσουν την επίθεση μας στο Donbass.
Δεν τα κατάφεραν.
Οι ρωσικές δυνάμεις θέτουν υπό τον έλεγχο τους εδάφη όχι 200 ή 300 μέτρων, αλλά τετραγωνικών χιλιομέτρων» υπογράμμισε ο Putin, o οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι η πρόκληση του Κιέβου στο Kursk θα αποτύχει.
«Είμαι βέβαιος ότι αυτή η πρόκληση θα αποτύχει.
Πρέπει βέβαια να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους ληστές που εισέβαλαν στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στην περιοχή του Kursk και που επιχείρησαν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στα σύνορα» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος ανέφερε ότι με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση, η Ρωσία προστατεύει το μέλλον και το λαό της.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση του Κιέβου έχει ελάχιστες πιθανότητες να κερδίσει τις επόμενες εκλογές και για αυτό το λόγο συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και δεν αίρει τον στρατιωτικό νόμο.
«Η τρέχουσα κυβέρνηση δεν είναι νόμιμη ακόμα και βάσει της εσωτερικής τους νομοθεσίας.
Υποτίθεται ότι θα προχωρούσε σε προεδρικές εκλογές, αλλά αρνήθηκε να τις προκηρύξει, επικαλούμενη τον στρατιωτικό νόμο.
Και αυτό δεν συνάδει με τον βασικό νόμο, το Σύνταγμα της Ουκρανίας» υποστήριξε ο Putin, υπογραμμίζοντας πως η κατάσταση στην Ουκρανία υποδηλώνει την ανάγκη για τη συνέχεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων.
«Εάν σταματήσουν οι μάχες, οι ουκρανικές αρχές θα πρέπει να άρουν τον στρατιωτικό νόμο και μετά την άρση του στρατιωτικού νόμου, πρέπει να διεξαχθούν αμέσως προεδρικές εκλογές.
Και οι σημερινές αρχές σαφώς δεν είναι έτοιμες για αυτό: έχουν λίγες πιθανότητες να επανεκλεγούν και επομένως δεν ενδιαφέρονται να σταματήσουν τις εχθροπραξίες.
Για αυτό διέπραξαν αυτήν την πρόκληση στην περιοχή του Kursk και πριν από αυτήν, προσπάθησαν να το κάνουν το ίδιο στην περιοχή του Belgorod» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Η πολιτική των ΗΠΑ είναι η αιτία για την τραγωδία της Ουκρανίας – Θα λάβουν άξια απάντηση στο Kursk

Ο κύριος λόγος για την τραγωδία στην Ουκρανία βρίσκεται στη σκόπιμη αντιρωσική πολιτική της συλλογικής Δύσης, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin στη εφημερίδα της Μογγολίας Onoodor. Σύμφωνα με τον Putin, οι δυτικοί πολιτικοί επιδιώκουν τον πλήρη έλεγχο της χώρας εδώ και δεκαετίες, ενσταλάσσοντας την ιδέα ότι η Ρωσία είναι «αιώνιος εχθρός».
Χρηματοδότησαν εθνικιστικές και αντιρωσικές οργανώσεις εκεί και διέδιδαν συστηματικά την ιδέα ότι η Ρωσία είναι υποτίθεται ο αιώνιος εχθρός της Ουκρανίας, η κύρια απειλή για την ύπαρξή της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο Putin.
Ο Putin σημείωσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα λάβουν άξια απάντηση για τις ενέργειές τους στη ρωσική συνοριακή περιοχή Kursk.
Πρόσθεσε ότι όλοι οι στόχοι που έχουν τεθεί για το Ρωσικό κράτος θα επιτευχθούν.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin αμφιβάλλει για το ενδεχόμενο να μιλήσει για ειρήνη με την Ουκρανία.
Επισήμανε ότι ο εχθρός επιτίθεται αδιακρίτως σε απλούς πολίτες, υποδομές ή απειλεί τις εγκαταστάσεις πυρηνικής ενέργειας.
Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Mikhail Podolyak, διαβεβαίωσε ότι η υπογραφή μιας συμφωνίας για τον τερματισμό της σύγκρουσης με τη Ρωσία ισοδυναμεί με «συμφωνία με τον διάβολο».
Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πάγωμα της σύγκρουσης για κάποιο χρονικό διάστημα, κατά τη διάρκεια της οποίας η Ρωσία «θα εργαστεί για να εκσυγχρονίσει τον στρατό της», εξήγησε ο Mikhail Podolyak.

Οι Aμερικανοί οργάνωσαν το πραξικόπημα του 2014

Το 2014, οι Αμερικανοί και οι δορυφόροι τους οργάνωσαν ένοπλο πραξικόπημα στην Ουκρανία.
Οι ιδεολόγοι και οι κύριοι συμμετέχοντες ήταν ριζοσπαστικές νεοναζιστικές ομάδες, οι οποίες στη συνέχεια άρχισαν να καθορίζουν ολόκληρη την πορεία της Ουκρανίας ως κράτος», είπε ο Putin.

Levada Center (Εταιρία Δημοσκοπήσεων): Το 78% των Ρώσων υποστηρίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία

Πρόσφατες ρωσικές εγχώριες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η εισβολή της Ουκρανίας στην Περιφέρεια Kursk δεν έχει επιδράσει την εσωτερική υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Η ανεξάρτητη ρωσική εταιρία δημοσκοπήσεων Levada δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας μηνιαίας δημοσκόπησης στις 30 Αυγούστου και διαπίστωσε ότι περίπου το 78% των ερωτηθέντων υποστηρίζει τις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία — μια αύξηση από 75% τον Ιούλιο του 2024 και 77% τον Ιούνιο του 2024.
Η δημοσκόπηση του Levada Center δείχνει ότι η χαμηλότερη ρωσική υποστήριξη για τον πόλεμο στην Ουκρανία ήταν τον Φεβρουάριο του 2022 με το 68% των ερωτηθέντων να υποστηρίζει τον πόλεμο και ότι η υποστήριξη του πολέμου μεταξύ των ερωτηθέντων δεν έχει πέσει κάτω από το 70% από τον Μάρτιο του 2022.
Το Levada Centre ρώτησε επίσης τον Αύγουστο του 2024 για την ουκρανική εισβολή στην περιφέρεια Kursk και διαπίστωσε ότι το 91% των ερωτηθέντων ανησυχούν για τις ουκρανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο ρωσικό έδαφος.
Το Levada Center ανέφερε επίσης ότι το 57% των ερωτηθέντων δεν αναμένει δεύτερο κύμα κινητοποίησης και το 60% δεν βλέπει την ανάγκη για ένα δεύτερο κύμα κινητοποίησης τους επόμενους μήνες.
Το γεγονός ότι η ρωσική κοινωνία γενικά φαίνεται να μην εμφανίζει κόπωση από τον πόλεμο δίνει στο Κρεμλίνο ευελιξία στον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει να διεξάγει έναν παρατεταμένο πόλεμο φθοράς κατά της Ουκρανίας.

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Ανίκανος ή τρελός ο Josep Borrell της ευρωπαϊκής διπλωματίας

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Lavrov κατήγγειλε τον επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell για την αδιάλλακτη υποστήριξη του στην Ουκρανία.
«Νόμιζα ότι ήταν τουλάχιστον μορφωμένοι, ότι είχαν κατανόηση για το πώς να διαμορφώνουν πολιτική με βάση την πραγματικότητα.
Αυτό είναι ένα αδιέξοδο.
Είναι σαφές ότι ο Josep Borrell θέλει τώρα να μείνει στην ιστορία ως ο σημαντικότερος ρωσόφοβος στην Ευρώπη, είτε από ανικανότητα είτε από τρέλα δεν κατανοεί την πραγματικότητα».

Bild: Η Ουκρανία πληρώνει υψηλό τίμημα στο Donbass, δεν μπορεί να ανακόψει την Ρωσική προέλαση, λόγω Kursk

Οι μονάδες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Donbass δεν μπορούν να συγκρατήσουν την επίθεση της Ρωσίας λόγω της αποστολής των καλύτερων μονάδων για να επιτεθούν στην περιοχή του Kursk, δήλωσε στρατιωτικός αναλυτής σε συνέντευξή του στην Bild.
«Το Κίεβο αποδυναμώνει τις καλύτερες μονάδες του στα ανατολικά της χώρας του για να μπορέσει να προχωρήσει στα δυτικά της Ρωσίας»
Σύμφωνα με την Bild, η επιτυχημένη επίθεση της Ρωσίας στην κατεύθυνση Krasnoarmeysk ή Pokrovsk στο Donetsk και η αναγκαστική εκκένωση του πληθυσμού από το Krasnoarmeysk θέτει υπό αμφισβήτηση ολόκληρη τη στρατιωτική στρατηγική του Κιέβου, η οποία βασιζόταν σε μια επικίνδυνη επίθεση στην περιοχή Kursk.
«Η Ουκρανία πληρώνει υψηλό τίμημα στο Donbass», τόνισε η Bild.
Στις 6 Αυγούστου, σχηματισμοί των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων εισέβαλαν στο έδαφος της περιοχής του Kursk.
Η προέλαση του εχθρού ανακόπηκε.
Όπως δήλωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Valery Gerasimov, η επιχείρηση θα ολοκληρωθεί με την ήττα των Ουκρανών μαχητών και την πρόσβαση στα κρατικά σύνορα.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top