GuidePedia

0

Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε Αμερικανίδα δημοσιογράφο ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ανερυθρίαστα ότι η μαζική παραχώρηση όπλων και πυρομαχικών από το οπλοστάσιο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς την Ουκρανία έχει δημιουργήσει σοβαρά «κενά» στην αμυντική θωράκιση της χώρας μας. 

Αυτή η πρωτοφανούς κυνισμού ομολογία παράβασης καθήκοντος έσκασε σαν βόμβα διότι μέχρι τώρα όλοι οι αρμόδιοι (πολιτικοί και στρατιωτικοί) μας διαβεβαίωναν με κάθε ευκαιρία πως ό,τι δίναμε στους Ουκρανούς προερχόταν από τα πλεονάσματά μας ή ότι αντικαθίστατο αμέσως από καινούργιο και ποσοτικά επαρκές πολεμικό υλικό, και συνεπώς δεν δημιουργείτο κανένα πρόβλημα στην άμυνά μας. 

Πολλοί απορούσαμε πώς είναι δυνατόν να αντικαταστήσεις δεκάδες χιλιάδες οβίδες πυροβολικού των 155 mm ή ρουκέτες των 122 mm ή δεκάδες φορητούς πυραύλους εδάφους-αέρος Stinger όταν, πολύ απλά, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένας στην παγκόσμια αγορά που να μπορεί να σου πουλήσει τέτοια όπλα και πυρομαχικά τα οποία είναι δυσεύρετα. 

Έχουμε όμως τώρα την παραδοχή του ίδιου του Μητσοτάκη ότι όλοι αυτοί οι αρμόδιοι, επί 2,5 χρόνια, ψεύδονταν ασύστολα απέναντι στον ελληνικό λαό ο οποίος πληρώνει δισεκατομμύρια ευρώ από το υστέρημά του για την εθνική άμυνα και όχι για να στηρίζει την άμυνα μιας ξένης χώρας απέναντι στην οποία δεν έχουμε απολύτως καμία συμβατική υποχρέωση στρατιωτικής συνδρομής...

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top