GuidePedia

0

Σε άλλο ένα φιάσκο καταλήγει το κυνήγι μαγισσών που εξαπέλυσε από τα τέλη του 2014 ο Πάνος Καμμένος ως υπουργός Εθνικής Άμυνας ιδρύοντας Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου (ΜΕΕ), αναδεικνύοντας την παθογένεια του ελληνικού πολιτικού συστήματος σε όλες της τις διαστάσεις.

Ευτυχώς που διασκεδάζουμε τουλάχιστον, διότι όπως φαίνεται μετά από stealth μαχητικά, το ελληνικό δαιμόνιο – καινοτομία, αναζητά και… stealth υφάσματα για τη στολή του Έλληνα μαχητή του μέλλοντος. Τα μεταξωτά και οι επιδέξιοι! Ο τομέας της άμυνας και των εξοπλισμών όμως μας προσφέρει απλόχερα επεισόδια στο σίριαλ των ελληνικών φρεγατών.

Όχι βρε των FDI που ξεκινήσαμε, αλλά των αμερικανικών Constellation που αν και δεν τις έχουμε δει ακόμα, αυτοί θέλουν να… σχεδιάσουν την νέα ελληνική φρεγάτα, με μια ζουμερή λεπτομέρεια που φυσικά αποκαλύφθηκε ξανά από διαρροή, η προέλευση της οποίας βγάζει μάτι! Οι ίδιοι φυλάγονται και δεν λένε μπούρδες δημοσίως. Άρα έχουν συναίσθηση της σκοπιμότητας. Κι αυτό είναι πολύ προβληματικό.

ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΩ ΤΩΝ NH-90

Αθώους παμψηφεί «ελλείψει πράξεως» έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών όλους τους κατηγορούμενους για τα προγράμματα αντισταθμιστικών ωφελημάτων (ΑΩ) των μεταφορικών ελικοπτέρων NH-90, που η προμήθεια τους έγινε με τη σύμβαση 034Α/03, τον Αύγουστο του 2003. Κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Γενική Γραμματεία Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων – ΓΓΟΣΑΕ, (νυν Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων -ΓΔΑΕΕ) Σπυρίδων Τραυλός, ο τότε διευθυντής της Διεύθυνσης Αμυντικών Προγραμμάτων και Κυρίων Συμβάσεων (ΔΑΠΚΣ), ο εισηγητής, και τα μέλη της επιτροπής που διαπραγματεύθηκε τη σύμβαση ΑΩ, και ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος.

Έργα και ημέρες Καμμένου – ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη από την περιβόητη Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου (ΜΕΕ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που είχε συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2014, αλλά ουσιαστικά λειτούργησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επί υπουργίας Πάνου Καμμένου. «…Ενεργοποιήσαμε και λειτουργήσαμε την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και πετύχαμε με θεσμικό τρόπο να αρθούν οι σκιές του παρελθόντος στον ευαίσθητο χώρο των εξοπλισμών και να σταλούν στη δικαιοσύνη υποθέσεις προς διερεύνηση και καταλογισμό ευθυνών», είχε πει ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Καμμένος στις 15 Ιανουαρίου 2019 κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Ad hoc υπηρεσία διώξεων…

Πρόκειται για την υπηρεσία, που σε ερώτησή τους στις 21/05/2021, οι τότε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Βασίλης Κεγκέρογλου, επικαλούνται δηλώσεις του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου ότι «είχε συσταθεί με μόνο στόχο να ασκεί διώξεις» και ότι «άλλο υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου του υπουργείου Άμυνας και άλλο Στρατιωτική Οικονομική Εισαγγελία που δημιούργησε ο κ. Καμμένος». Ο «ΚΑΤΑΔΕΙΚΤΗΣ» θα αναμένει να τελεσιδικήσει η συγκεκριμένη υπόθεση και να διεξαχθεί και η τελευταία δίκη που αφορά υπόθεση που παραπέμφθηκε από τους «ειδικούς επιστήμονες» της περιβόητης Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων. Προς το παρόν, τα συμπεράσματα που εξάγονται είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα…

«Ο ΠΡΑΜΑΤΕΥΤΗΣ»

…Φώναζε στην αρχή του ομότιτλου τραγουδιού ο αείμνηστος Νίκος Ξυλούρης, το καμάρι των Ανωγείων. «Κουβαρίστρες, βελονάκια και ψιλικά πολλών λογιών», είναι οι πρώτοι στίχοι του τραγουδιού. Και κάπως έτσι το μυαλό μας πήγε και σε ορισμένα υφαντά, υφάσματα stealth τεχνολογίας τα οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ, «κούμπωσαν» με τα αόρατα μαχητικά 5ης γενιάς που συζητήθηκαν στο ΚΥΣΕΑ της Τρίτης. Αόρατα, τα μαχητικά, αόρατους μαχητές επιθυμεί το υπουργείο, προφανώς και τα αρμόδια επιτελεία, κάπως έτσι «αόρατα» θα γίνουν και τα 3,47 δις ευρώ για τα F-35. Διότι μας λένε τι (τζάμπα) πράγμα;

Σύγχρονοι αργαλειοί, stealth ρουχαλάκια

Μας λένε πως είναι τώρα η ευκαιρία για τα 5ης γενιάς μαχητικά. Πάντως με 3,47 δις δολάρια ή ευρώ, πάνω κάτω τα ίδια ριάλια είναι, καταλαβαίνουν όλοι, ότι έχτιζες στόλο εδώ και τώρα, μέσα στα επόμενα 3 χρόνια. Αλλά εμείς εδώ καινοτομία και τα μυαλά στα κάγκελα! Κι εκεί που παριστάμενοι στη νεραντζιά έψαχναν στα κινητά τους να βρουν άκρη μη τυχόν πουν τίποτα για πολεμικά πλοία, πέραν των F-35, έφταναν τα μαντάτα ότι θα πάρουν φωτιά οι σύγχρονοι αργαλειοί ώστε να ετοιμάσουν τη φόρμα για τον μαχητή του 2030… Robocop μου κάνει αλλά τες πα! Με τούτα και με κείνα, το ψηλό αγόρι της Μεσογείων ταράζει τα νερά στην καινοτομία κι αυτό είναι ξεκάθαρο. Το είπε άλλωστε και ο πρωθυπουργός ότι χτίζουμε σήμερα τις πιο σύγχρονες ένοπλες δυνάμεις. (ΣΗΜΑΤΩΡΟΣ).

ΟΙ CONSTELLATION ΕΓΙΝΑΝ ΠΑΛΙ BERGAMINI!

Το ότι το έχουν σε κακό να ενημερώνουν, το έχουμε αναφέρει πολλάκις. Αρέσκονται στις διαρροές, λες και είναι δικό τους μαγαζί και μας κάνουν χάρη που μας τα λένε και έτσι. Το ίδιο έκαναν και με το ΚΥΣΕΑ που ενέκρινε τα F-35 και τα ελικοπτεράκια S-100 Camcopter του Πολεμικού Ναυτικού. Ξαφνικά, πρωινιάτικα, διαβάζουμε χθες και ότι το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε και τη σύνταξη μελέτης για το πώς θα εμπλακούν και τα ελληνικά ναυπηγεία στην κατασκευή της αμερικανικής φρεγάτας Constellation, μετά και τη θετική εισήγηση του ΣΑΓΕ προ εβδομάδων. Και από δω και πέρα αρχίζει η (παρα)«μόρφωση».

Για Ρώμη… μέσω Ουσκόνσιν;

Το «κλειδί», μας λένε, είναι η διαμόρφωση των φρεγατών που μπορούν να κατασκευάζονται στην Ελλάδα, καθώς δεν είναι υποχρεωτικό να είναι ίδιες με αυτές που θα έχει το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, αλλά στην πραγματικότητα εμείς μπορούμε να «πατήσουμε» στην ιταλική έκδοση των φρεγατών FREMM. Κάπου εκεί έχεις ξεραθεί στα γέλια. Για να αποφύγεις τον εκνευρισμό, καθώς δεν έχουν την αξιοπρέπεια να εκστομίσουν τέτοια μπούρδα οι ίδιοι, δημοσίως. Πλάκα κάνουν. Δεν εξηγείται αλλιώς! Αν είναι να πατήσουμε στην ιταλική FREMM, της οποίας το σχέδιο άλλαξε κατά 85% από το US Navy στη δική του Constellation, γιατί χρειαζόμαστε τους Αμερικανούς; Για να αυξήσουμε το κόστος; Ή το διαρρέουν δείχνοντας προς Ιταλία και Fincantieri μεριά, γιατί τους ενοχλεί η συζήτηση περί 4ης FDI HN; Άρες-μάρες-κουκουνάρες. Σιγά μην απαντήσει κανείς τους. Θα επανέλθουμε.

ΤΟ ΛΑΜΠΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝ

Διαβάζοντας το κατεβατό του υπουργείου Ενέργειας για να πείσει ότι εμείς τα έχουμε όλα καλά καμωμένα και όλα τα χρεώνεται ο… εξωγενής παράγοντας, επεξεργάστηκα στο μυαλό μου μια συζήτηση που είχα πριν μερικές ώρες με οργισμένο συμπολίτη μου, ο οποίος έχει τύχει να είναι λίγο διαβασμένος. Άσε που έχει πετύχει σε πολλά οικονομικά που μου έχει πει κατά καιρούς: Επειδή όμως εγώ δεν έχω τις γνώσεις να το πάρω πάνω μου, το ερώτημα απευθύνεται προς τον Σκυλακάκη που με τόση λεπτομέρεια προσπάθησε να μας τα εξηγήσει. Μήπως του ξέφυγε τίποτε. Άνθρωπος είναι. Αληθεύει υπουργέ μου ότι ενώ οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) καλύπτουν τις ανάγκες κατά 50% χονδρικά, τις τιμές τις υπολογίζετε αποκλειστικά με βάση την τιμή σποτ του φυσικού αερίου;

Σου έρχεται ατάκα Φωτίου και θυμάσαι γεμιστά

Ωραίο κόλπο! Ακυρώνουν το όφελος των ΑΠΕ, ιδίως το καλοκαίρι, μη χαθεί το παραδάκι! Μετά τραβάει μια έκτακτη εισφορά και σου παριστάνει τον μεγάλο ευεργέτη που σου επιδοτεί τον λογαριασμό. Τι; Δεν είναι και πολύ φιλελεύθερο αυτό; Γιατί είναι αυτοί φιλελεύθεροι; Είναι σαν να λέμε ότι μια χώρα που έχει πυρηνικά εργοστάσια για ηλεκτροπαραγωγή δεν συνυπολογίζει αυτή την τιμή. Καθόλου. Το λέω, μήπως αυτά τα υπερκέρδη Σκυλακάκη παιδί μου, δεν είναι τελικά και τόσο τυχαία και κάποιοι μαέστροι φρόντισαν γι’ αυτό. Συνεννοηθήκαμε; Διότι είναι και αυτό το… αντιπολιτευτικό μένος που ισχυρίζεται ότι έχουμε το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη. Πώς είναι δυνατόν; «Τίποτα απατεώνες είμαστε;» που έλεγε και η Θεανώ Φωτίου! Πώς τη θυμήθηκα; Μα από τα γεμιστά που έφτιαχνε, τι άλλο; Καλοκαιρινό φαγάκι, υπέροχο! Λίγο παρανοϊκές οι συνδέσεις, απόλυτα συμβατές όμως με την πραγματικότητα που βιώνουμε. Καλημέρα σας.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top