GuidePedia

0


Και οι δύο πλατφόρμες συνεχίζουν να αναπτύσσονται για χρήση στο κατάστρωμα TCG-ANADOLU.

Ο σχεδιασμός είναι το HÜRJET με το δεύτερο μέλος του πληρώματος να καθοδηγεί και να συνόδευει από μακριά την πτήση του ANKA-III σε πολεμική αποστολή.






Το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu αναφέρει ότι το πρώτο εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Τουρκίας με τζετ, HÜRJET, ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση στο εξωτερικό στην Αίγυπτο. Η Hürjet, που κατασκευάζεται από την Turkish Aerospace (TUSAŞ), ανταγωνίζεται στις εξαγωγικές αγορές. Το αεροσκάφος, που συμμετείχε στον διαγωνισμό της Μαλαισίας πριν κάνει την πρώτη του πτήση, ετοιμάζεται για τον δεύτερο διαγωνισμό του στην Ισπανία.

Θα συμμετάσχει επίσης στη Διεθνή Αεροπορική Έκθεση της Αιγύπτου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 3-5 Σεπτεμβρίου 2024 στο διεθνές αεροδρόμιο El Alamein. Η Αίγυπτος, που αναζητά εκπαιδευτικό αεροσκάφος αυτής της κατηγορίας, ενδιαφέρεται για το HÜRJET. Στο πλαίσιο της αεροπορικής έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με χώρες της περιοχής, ιδιαίτερα την Αίγυπτο, σχετικά με το HÜRJET και άλλα προϊόντα TAI.

Δεδομένου ότι πολλές ένοπλες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, θα αντικαταστήσουν τα τρέχοντα εκπαιδευτικά αεροσκάφη τους με προηγμένες εκδόσεις τα επόμενα δέκα χρόνια, χώρες όπως η Αυστραλία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Βραζιλία, η Βουλγαρία, η Κολομβία, η Γαλλία, το Περού, η Σουηδία, η Ταϊβάν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει να εργάζονται για να καλύψουν την αυξανόμενη ανάγκη.
 

Ταυτόχρονα, οι ανώτερες επιδόσεις και οι τεχνικές πολέμου των μαχητικών αεροσκαφών επόμενης γενιάς έχουν δημιουργήσει την ανάγκη για επιδόσεις υψηλότερου επιπέδου σε εκπαιδευτικά αεροσκάφη τζετ, γεγονός που έχει αυξήσει το ενδιαφέρον για εκπαιδευτικά αεροσκάφη νέας γενιάς. Οι εργασίες στο πλαίσιο του προγράμματος HÜRJET Jet Training and Light Attack Aircraft Project, που αναπτύχθηκε με εγχώριους και εθνικούς πόρους, ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2017. Το πρώτο υπερηχητικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Τουρκίας με τζετ, HÜRJET, ξεκίνησε τον κινητήρα του για πρώτη φορά στις 30 Ιανουαρίου, 2023. Ο HÜRJET συνάντησε τον ουρανό για πρώτη φορά στις 25 Απριλίου 2023.
Το αεροσκάφος εκτελεί πλέον ακροβατικές πτήσεις μαζί με Turkish Stars που πετούν με NF-5. Το επόμενο αεροσκάφος της Turkish Stars θα είναι επίσης το HÜRJET. Η TAI στοχεύει να κατασκευάσει έξι έως επτά αεροσκάφη κατά το πρώτο έτος της διαδικασίας σειριακής παραγωγής της HÜRJET, δύο ανά μήνα και 24 αεροσκάφη ανά έτος από το επόμενο έτος. Στόχος είναι η παράδοση δύο HÜRJET στον πελάτη κάθε μήνα μετά το 2025. Οι παραδόσεις HÜRJET στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία θα ξεκινήσουν επίσης το 2025.Σχόλιο Γεωργίου Δικαίου όλοι εκεί μέσα στο ΥΠΕΘΑ δεν ανησυχούν; Κύριε Υπουργέ Νίκο Δένδια θα πείτε κάτι για αυτό;

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.




Δημοσίευση σχολίου

 
Top