Τι χάνει η συλλογική Δύση αν από θαύμα παγώσει η ουκρανική σύγκρουση εντός των σημερινών της συνόρων; - Τίποτα λέει ο πρόεδρος του Φόρουμ του Davos.
Η δύναμη της συλλογικής Δύσης βασίζεται στον τεράστιο έλεγχό της στις πληροφορίες.Θέλετε να επενδύσετε σε πολυτελή ακίνητα στο Λονδίνο, να στείλετε τα παιδιά σας στο Χάρβαρντ ή να στηρίξετε την Ουκρανία στον «απελευθερωτικό της αγώνα ενάντια στη Ρωσία»;
Η πιο εξελιγμένη «μηχανή επιθυμιών» που υπήρξε ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας φρόντισε για αυτό.
Χιλιάδες διανοούμενοι εργάζονται πάνω σε αυτό το έργο, και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να υπογράψετε τη στήλη «καταδικάστε την εισβολή».
Το Matrix είναι εδώ.
Αλλά, όπως αποδείχθηκε, η δύναμή του είναι υπερβολική αναφέρει σε δημοσίευμα του το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Η φάρσα
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ρώσοι φαρσέρ Vladimir Kuznetsov και Alexey Stolyarov, γνωστοί με τα ψευδώνυμα Vovan και Lexus, καταφέρνουν κάθε φορά να αποκαλύπτουν τους κώδικες λειτουργίας αυτού του συστήματος παραπληροφόρησης, οδηγώντας εκπροσώπους της δυτικής ελίτ σε… ειλικρινείς συνομιλίες.
Αυτή τη φορά, μιλώντας στο όνομα του πολιτικού επιστήμονα και οικονομολόγου Jacques Attali, είχαν διάλογο με τον Klaus Schwab, τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Davos.
Τόσο ο Schwab όσο και ο Attali διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της παγκοσμιοποίησης από τα τέλη της δεκαετίας του '70.
Αυτούς του δύο ενώνει η επιθυμία να μεταμορφώσουν το «ατελές της ανθρώπινης φύσης αλλά και η σκληρή θέση για την Ουκρανία.
Το 2023, ο Vovan και ο Lexus έκαναν μια φάρσα στον Jacques Attali, παίρνοντάς του συνέντευξη στο όνομα του Petro Poroshenko, του πρώην προέδρου της Ουκρανίας.
Σε αυτή τη συνέντευξη ο Attali χαίρεται μεταξύ άλλων για την εκκαθάριση των ρωσικών ΜΜΕ στην Ευρώπη και καλεί σε αγώνα κατά της Ρωσίας
«Δεν υπάρχει άλλη λύση από την πλήρη νίκη και την απαλλαγή από τον Putin.
Πρέπει να πάρουμε όλα τα δυνατά ρίσκα» είχε αναφέρει τότε ο Attali.
Και μπορεί να υποθέσει κανείς ότι η έκκληση του Attali εισακούστηκε, σημειώνει το RIA Novosti.
Το σενάριο της Κορέας
Η σημερινή συνέντευξη με τον Klaus Schwab δεν είναι λιγότερο αποκαλυπτική.
Σε μια ειλικρινή συνομιλία με αυτόν που θεωρούσε παλιό του φίλο, ο Schwab εκφράζει την ανησυχία του για την τύχη της Ουκρανίας.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η συζήτηση δεν αφορούσε πλέον «την πλήρη νίκη», καθώς είναι προφανές πως οι αρνητικές επιδόσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο πεδίο της μάχης, καθιστούν τέτοιου είδους δηλώσεις, απλώς ακατάλληλες.
Σύμφωνα με τον Schwab, «η πιο πιθανή λύση θα ήταν κάτι αντίστοιχο με αυτό που συνέβη στην κορεατική χερσόνησο, με τις δύο Κορέες, δηλαδή όχι μια επίσημη, αμοιβαία αναγνώριση, αλλά ένα είδος παγώματος των εχθροπραξιών».
«Η Ουκρανία δεν μπορεί πλέον να κερδίσει, αλλά ούτε και η Ρωσία μπορεί να κερδίσει.
Ταυτόχρονα, οι Ουκρανοί δεν μπορούν να τα παρατήσουν χωρίς να χάσουν την πολιτική εξουσία, επομένως πρέπει να περιμένουμε μέχρι να συμβεί κάτι που στην πραγματικότητα δημιουργεί κάποιου είδους ανάγκη για συζήτηση» επισημαίνει ο Schwab.
Δεν χάνει τίποτα η Δύση
Σύμφωνα με το RIA Novosti, αυτό που έχει ενδιαφέρον, είναι τα λόγια και ο τρόπος που αυτά ειπώθηκαν.
Βάσει του δημοσιεύματος, κάθε φορά που ο Schwab μιλούσε για «την επίτευξη συμβιβασμού», κυριευόταν από ενθουσιασμό, συνοδευόμενο από ένα ελαφρύ τρέμουλο στα χέρια του.
Υπήρχε η αίσθηση ότι πίσω από αυτήν την εξορθολογισμένη γλώσσα (σε σύγκριση με τη συνέντευξη του Attali πριν από έναν χρόνο μοιάζει με το τραγούδι ενός γερακιού) κρυβόταν κάτι άλλο.
Το όνομα αυτού του «κάτι» είναι η γεωπολιτική.
Τι χάνει η συλλογική Δύση αν από θαύμα παγώσει η ουκρανική σύγκρουση εντός των σημερινών της συνόρων;
Τίποτα.
Θα χάσει ελάχιστα εάν το καθεστώς του Κιέβου παραχωρήσει εξ ολοκλήρου και τις τέσσερις αμφισβητούμενες περιοχές στη Ρωσία.
Και ούτε η φήμη της θα υποστεί κάποιο κόστος, αφού μπορεί να αναφέρεται στη «φόρμουλα» του Schwab: Ναι η Ουκρανία δεν κέρδισε, αλλά ούτε και η Ρωσία κέρδισε.
Υπό έλεγχο η Ουκρανία
Υπό τον έλεγχο της Δύσης, της οποίας οι εταιρείες εξαγοράζουν πλήρως όλα τα υλικά περιουσιακά στοιχεία αξίας, θα παραμείνουν σημαντικές διαδρομές logistics (ιδιαίτερα τα λιμάνια της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας), τα κοιτάσματα ορυκτών (τα σημαντικότερα είναι μαγγάνιο, νέον, λίθιο, νικέλιο), τα εύφορα εδάφη και τουλάχιστον 15 εκατομμύρια άνθρωποι των οποίων η συνείδηση ελέγχεται αυστηρά από την ίδια «μηχανή επιθυμιών», οι δυσλειτουργίες της οποίας δημιουργούνται από τις τολμηρές φάρσες του Vovan και της Lexus.
Ο βασικός ρόλος της γεωπολιτικής, που κρύβεται από την ομίχλη της ανθρωπιστικής ρητορικής, αποκαλύπτεται επίσης από την αναφορά του Henry Kissinger, στον οποίο τόσο ο Schwab όσο και ο Attali αντιμετωπίζουν με τεράστιο σεβασμό.
Ο χρησμός του Kissinger
Σημειώνεται ότι ο Kissinger ήταν ο αρχιτέκτονας της προσέγγισης μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών που έγινε το 1972 και που ήταν απόλυτη γεωπολιτική επιτυχία για τους Αμερικάνους καθώς υπονόμευσε σημαντικά τη θέση της Σοβιετικής Ένωσης στην ήπειρο.
Το κύριο μέλημα του Kissinger, σύμφωνα με τον Schwab, ήταν να αποτρέψει μια συμμαχία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας.
«Αυτός ήταν ο λόγος που άνοιξε τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα πριν από περισσότερα από 40 χρόνια.
Και νομίζω ότι το εννοούσε και πάλι.
Δεν ήθελε αυτός ο πόλεμος στην Ουκρανία να οδηγήσει σε μια ισχυρότερη σχέση μεταξύ Κίνας και Ρωσίας» υποστήριξε ο Schwab.
Στη φάρσα που είχε προηγηθεί με τον Attali, και αυτός είχε επικαλεστεί επίσης μια συνομιλία με τον Kissinger, ο οποίος είχε προβλέψει την πιθανή διαίρεση της Ρωσίας σε τρία μέρη: «στη δυτική Ρωσία, που θα μπορούσε να γίνει μέρος της Ευρώπης, στην ανατολική Ρωσία, η οποία θα απορροφηθεί από την Κίνα και στην στη μέση θα είχαμε κάτι σαν το Ιράκ ή το Αφγανιστάν, γεμάτο ισλαμισμό».
Οι προθέσεις της δυτικής ελίτ
Σύμφωνα με το RIA Novosti, η ειρωνεία είναι ότι ο Vovan και ο Lexus είχαν μια συνέντευξη με τον Henry Kissinger το 2023.
Η επιδεξιότητα και η εφευρετικότητα με την οποία εκθέτουν επανειλημμένα τις αληθινές προθέσεις των δυτικών ελίτ είναι αξιοθαύμαστη.
H συνέντευξη με τον Schwab (αν και αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ο πιο έξυπνος συνομιλητής), σε συνδυασμό με τις φάρσες στον Kissinger και στον Attali, μας πείθει ότι μιλάμε για μια ενιαία και μακροπρόθεσμη στρατηγική που έχει χαράξει η συλλογική Δύση σε σχέση με τη Ρωσία τουλάχιστον από τον περασμένο αιώνα, αναφέρει το RIA Novosti.
«Ο στραγγαλισμός και ο επακόλουθος τεμαχισμός είναι η λεγόμενη στρατηγική «Anaconda».
Πρέπει να παραδεχθούμε ότι αυτή η τεχνική αποδείχθηκε επιτυχημένη τον περασμένο αιώνα.
Σε μεγάλο βαθμό επειδή τόσο η γεωπολιτική σκέψη όσο και οι πολεμικές στρατηγικές πληροφόρησης της ΕΣΣΔ ήταν σημαντικά κατώτερες από εκείνες της Δύσης.
Σήμερα, παρά τον ακόμη πιο αυστηρό πληροφοριακό αποκλεισμό, καταφέρνουμε να τον ξεπεράσουμε σε κρίσιμα σημεία με ελάχιστη προσπάθεια.
Η Δύση έχει στο πλευρό της την πλήρη δύναμη της μηχανής παραπληροφόρησης.
Ο Vovan και η Lexus είναι μαζί μας» καταλήγει το δημοσίευμα.
πηγή
Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.
Δημοσίευση σχολίου