GuidePedia

0


Τα σκληρά μηνύματα που έστειλε ο Yahya Sinwar σε αξιωματούχους του διέρρευσαν στην εφημερίδα Wall Street Journal

Χωρίς κανέναν ενδοιασμό, ο ηγέτης της Χαμάς Yahya Sinwar υποστηρίζει ότι οι θάνατοι των Παλαιστινίων είναι «αναγκαίες θυσίες» στον πόλεμο κατά του Ισραήλ.

Τη δήλωση-βόμβα του επικεφαλής της παλαιστινιακής σουνιτικής οργάνωσης αποκάλυψαν αμερικανικά ΜΜΕ, τα οποία έχουν στην διάθεσή τους έκθεση με επιστολές του που απευθύνονται σε αξιωματούχους της Χαμάς, όπως γράφει η εφημερίδα New York Post.

Ο Υahya Sinwar, που βοήθησε στην ενορχήστρωση της τρομοκρατικής επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου στη Λωρίδα της Γάζας, παραδέχτηκε ψυχρά ότι βλέπει τους θανάτους των Παλαιστινίων αμάχων ως «απαραίτητες θυσίες» καθώς ο μαίνεται ο πόλεμος του Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο ίδιος - σύμφωνα με τις επιστολές που έχει στην κατοχή της εφημερίδα «Wall Street Journal» - έσπευσε επίσης να ευλογήσει τα γένια του επικροτώντας της προσπάθειές του για τον τερματισμό των συνομιλιών σχετικά με την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που το εβραϊκό κράτος αντιμετωπίζει έντονες διεθνείς αντιδράσεις για τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων που ξεπερνούν τις 37.000.

«Έχουμε τους Ισραηλινούς ακριβώς εκεί που τους θέλουμε», φέρεται να δηλώνει ο Sinwar σε μήνυμά του προς τους αξιωματούχους της Χαμάς που είχαν συνάντηση με τους διαπραγματευτές του Κατάρ και της Αιγύπτου.

Στα δεκάδες μηνύματα που βρέθηκαν στην κατοχή της αμερικανικής εφημερίδας WSJ, ο επικεφαλής της Χαμάς εμφανίζεται ψυχρός και υπολογιστικός στη λήψη των αποφάσεών του, δείχνοντας απόλυτη περιφρόνηση για τους Παλαιστίνιους συμπατριώτες του, εφόσον το Ισραήλ έχει περισσότερες απώλειες στον πόλεμο από τη Χαμάς.

Οι επιστολές του Yahya Sinwar προς τους αξιωματούχους και τους διαπραγματευτές της Χαμάς αποκάλυψαν επίσης ότι, παρά το γεγονός ότι πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του πολεμώντας εναντίον του Ισραήλ, ακόμη και ο ίδιος φέρεται να σοκαρίστηκε από τις βάναυσες πράξεις που διέπραξαν οι μαχητές του στις 7 Οκτωβρίου του 2023.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top