GuidePedia

0


«Αυτό το 28% μέχρι ΦΠΑ θα σε βάλει να μειώσεις»…Η εκλογική «κατραπακιά» των ευρωεκλογών έχει προκαλέσει αναστάτωση στην κυβερνητική παράταξη που ξαφνικά κατάλαβε ότι εκτός από τους επιχειρηματίες πρέπει να δείξει τουλάχιστον ,ότι έχει ανησυχίες και για τον κόσμο.

Ακούσαμε τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να λέει ότι θα υπάρχουν …δωρεάν απογευματινά χειρουργεία. Δεν είπε ότι τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία απέτυχαν παταγωδώς…

Ο πρωθυπουργός ανακάλυψε ξαφνικά ότι τα διυλιστήρια έχουν υπερκέρδη και ανακοίνωσε την επιβολή εφάπαξ έκτακτης φορολογίας ,ύψους 33%. Παρέλειψε να πει ότι αυτό είναι το χαμηλότερο ποσοστό ,σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή οδηγία.

Δεν εξήγησε επίσης γιατί επέτρεψε να κερδοσκοπούν βγάζοντας 1 δισ. ευρώ . Από αυτά τα 330 εκατ. θα πάνε στους συνταξιούχους και τα 670 στους μετόχους…

Ποιοι θα πάρουν το επίδομα

Σύμφωνα με όσα γράφει ο Χρήστος Μέγας στο ieidiseis. gr το δικαιούχοι του επιδόματος είναι:

Επίδομα από 100 έως 250 ευρώ (ανάλογα με το ύψος των μηνιαίων αποδοχών) θα πάρουν:Περί τις 700.000 «παλαιοί» συνταξιούχοι (προ της 13η Μαΐου 2016) από τους 750.000 που έχουν προσωπική διαφορά και δεν έλαβαν φέτος την αύξηση του 3%.
Όσοι λαμβάνουν αναπηρικές συντάξεις κάτω από 800 ευρώ το μήνα.
Οι χαμηλοσυνταξιούχοι με μηνιαίες αποδοχές έως 700 ευρώ και ζευγάρι συνταξιούχων έως 1.300 ευρώ.

Συνολικά αναμένεται να λάβουν την ενίσχυση έως 1,3 εκ. συνταξιούχοι με στόχο:α/Να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από την ακραία ακρίβεια, η οποία αφορά κυρίως τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης όπου δαπανώνται οι συντάξεις. Εξάλλου ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε ότι οι τιμές δεν πρόκειται να επανέλθουν στα επίπεδα του 2022…
β/Να δείξει η κυβέρνηση ότι τα βάζει με την «απληστία» και το «μεγάλο κεφάλαιο», απαντώντας έτσι στην κριτική που δέχεται για τις ολιγοπωλιακές συνθήκες στην αγορά.
γ/Να προετοιμάσει το κλίμα για εκλογές νωρίτερα από το 2027. Ειδικά μετά το σοκ του 28,4% στις ευρωεκλογές και την πιθανότητα ανασυγκρότησης της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ) με την ανάδειξη εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης…

Οι ψηφοφόροι…

Η καταφυγή στην (δοκιμασμένη) τακτική των εφάπαξ παροχών έγινε καθώς στις εκλογές, σύμφωνα με το exit poll, το 53% των ψηφοφόρων ήταν άνω των 55 ετών. Κατά συνέπεια, ένα μεγάλο ποσοστό συνταξιούχοι. Οι νέοι μάλλον απείχαν σε μεγάλο ποσοστό από τις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Κατά συνέπεια, η κυβέρνηση προστρέχει να προσφέρει έκτακτη βοήθεια στους «σίγουρους» ψηφοφόρους, παραγνωρίζοντας την οικονομική αφαίμαξη μέσω της ανεξέλεγκτης ακρίβειας η οποία πλήττει όλα τα λαϊκά στρώματα, την έλλειψη προοπτικής των νέων, το ρόλο των κακοπληρωμένων εργασιών, τις εισοδηματικές ακρότητες, τους κινδύνους φτωχοποίησης για το 1/3 του πληθυσμού.

Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση επιστρέφει στις κλασικές (εκλογικές) συνταγές: σε όλες τις προηγούμενες εκλογές δινόταν προεκλογικά κάποιο εφάπαξ επίδομα ή μια ευκαιριακή ενίσχυση: Το 2019 επί ΣΥΡΙΖΑ, η ίδια τακτική συνεχίστηκε μέσα στην πανδημία, «market pass» και επίδομα δόθηκε στα τέλη του 2022 και το Πάσχα του 2023. Μόνο φέτος το Πάσχα δεν δόθηκε. Και ιδού τα αποτελέσματα…»

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top