GuidePedia

0


Αλέξανδρος Ιτιμούδης
Οι αγγλοσαξονικές δυνάμεις αυτή τη στιγμή προβάλουν αεροναυτική ισχύ καθώς και ικανότητες ηλεκτρονικού πολέμου στηριζόμενες πάνω στα εξής σημεία:

-Γιβραλτάρ
-Μάλτα
-Κρήτη
-Κύπρο

Απώτατος στόχος είναι αφενός το μπλοκάρισμα της Ρωσίας αφετέρου η προβολή αεροπορικής πίεσης απέναντι στο Ιράν.
Η Ρωσία διαθέτει δύο βάσεις στην Συρία. Μια στην Λαττάκεια και μια στην Ταρσό. Οι βάσεις αυτές διαθέτουν συστήματα S400 και αποτελούν το μοναδικό ρωσικό προπύργιο στη Μεσόγειο.
Το πρόβλημα έγκειται στην Τουρκία η οποία λόγω των κατεχομένων και του τουρκολυβικού μνημονίου έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση αστάθειας στην περιοχή.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι το εξής:

Τι θα γίνει εάν η Τουρκία, που ήδη παράνομα έχει μετατρέψει το αεροδρόμιο του Λευκόνοικου σε βάση μη επανδρωμένων για συλλογή πληροφοριών, ξεκινήσει να διαμοιράζεται πληροφορίες με την Μόσχα;
Το όλο σύστημα αυτόματα έχει κάποια κενά ασφαλείας τα οποία προκαλεί η Τουρκία, η οποία έχει δηλώσει επίσης πως αντιμετωπίζει κάθε έργο εμπορευματικού διαδρόμου ως σημείο γεωστρατηγικής σύγκρουσης.

Η Δύση θα πρέπει να εξοπλίσει την Κύπρο αφενός και αφετέρου η ίδια η Κύπρος να αποφασίσει ότι πλέον θα πρέπει να αποκτήσει αεροπορικό βραχίονα.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top