GuidePedia

0


Μιλώντας ο ίδιος σε ξένο ΜΜΕ ουσιαστικά αποκαλύπτει ότι όλοι γνωρίζουν τι παιχνίδια παίζει ο Ερντογάν και ποιες είναι οι τεράστιες πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση για να μιλά για ελληνοτουρκική φιλία

Η χώρα μας ευρίσκεται στην πιο δύσκολο καμπή της ιστορίας των 200 χρόνων ως ελληνικό κράτος από το 1822.
Τα πολεμικά παιχνίδια του Ερντογάν, και η κυβίστηση του στις σχέσεις με την Ρωσία έχουν ονοματεπώνυμο και αφορούν τον “Ερντογάν” προσωπικά, ο οποίος ήδη έχει βάλει Αλβανούς και Σκοπιανούς να προκαλούν την χώρα μας, με τις ευλογίες όμως της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τον Ελληνοαμερικανό συγγραφέα και ειδικό κ. Ευάγγελο Βαλιανάτο, το πρόβλημα της Ελλάδος ίσως να είναι πολύ πιο μεγάλο, και για αυτό βλέπουμε και ακούμε όλα αυτά εδώ και μήνες, εν μέσω υποτιθέμενης ελληνοτουρκικής φιλίας.

Ο ίδιος αναφέρει ότι “ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατανοεί το κύριο σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, που σκέφτεται να αποδυναμώσει και να νικήσει στην συνέχεια την Ρωσία μέσω του πολέμου δια αντιπροσώπων του στην Ουκρανία.

Έτσι, ο Ερντογάν μάλλον απαιτεί από τον Μπάιντεν περισσότερα εις βάρος της Ελλάδος με αντάλλαγμα να κρατήσει τη χώρα του εντός του ΝΑΤΟ.

Ο Ερντογάν θέλει το Αιγαίο.

Λειτουργεί σαν ηγέτης ενός μεγάλου και ισχυρού κράτους, επικεφαλής μιας εκλεπτυσμένης εκστρατείας προπαγάνδας και στρατιωτικής δύναμης, λέγοντας στους Τούρκους πολίτες και σε όλο τον κόσμο ότι το Αιγαίο είναι η “Γαλάζια Πατρίδα” της Τουρκίας.

Είχε μάλιστα το θράσος να δηλώσει ότι η Τουρκία θα υπερασπιστεί την ”Γαλάζια Πατρίδα της”.

Φυσικά, δεν γνωρίζουμε αν ο Μπάιντεν ενθάρρυνε την πολεμική πορεία του Ερντογάν.

Όμως η συμπεριφορά του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αντικατοπτρίζει την αμερικανική πίεση για συμμόρφωση με τις εχθρικές απαιτήσεις της Τουρκίας.

Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.
Ο Μητσοτάκης πρέπει να γνωρίζει τα ψέματα και τις απειλές του Ερντογάν για το Αιγαίο.

Γιατί, λοιπόν, έκανε επίσκεψη ο Ερντογάν στην Αθήνα και ο Μητσοτάκης στην Άγκυρα;

Να βελτιώσει ποιες «γειτονικές σχέσεις», ενώ ο Ερντογάν απειλεί ανοιχτά ότι θα αρπάξει το Αιγαίο;

Μόνο οι αμερικανικές απαιτήσεις προς τον Κ. Μητσοτάκη εξηγούν την τρέλα του Ερντογάν και την ατολμία του Έλληνα πρωθυπουργού.

Τι γίνεται όμως με τους Έλληνες πολίτες ;

Από τη δολοφονία το 1831 του Ιωάννη Καποδίστρια, του πρώτου προέδρου της ανεξάρτητης Ελλάδας, η χώρα ζει από μέρα σε μέρα με βάση τα καπρίτσια των ευρωπαϊκών μοναρχικών δυνάμεων και, από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, από τις επιταγές της Αμερικής.

Η πολιτική της Ελλάδας διευκολύνει την εξωτερική παρέμβαση. Τα πολιτικά κόμματα δεν αντιπροσωπεύουν τις πατριωτικές επιθυμίες του ελληνικού λαού για εθνική άμυνα, αυτοδυναμία και ευημερία στο εσωτερικό.

Η ατζέντα των κομμάτων είναι γεμάτη από συμφέροντα ή διεκδικήσεις ξένων ιδεολογιών και εξουσιών και εταιρειών.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ελλάδας, όπως και αυτά της Αμερικής του Χόλιγουντ, έχουν αναμείξει τις εθνικές ειδήσεις με την ψυχαγωγία και τις όμορφες γυναίκες ρεπόρτερ.

Ακούγοντας μια ιστορία δεν ξέρει κανείς αν θα αποδεχθεί ως αλήθεια, ή απλά θα απολαύσει τα βλέμματα της γυναίκας ρεπόρτερ.

Αυτή η διαφθορά βλάπτει τη δημοκρατία, ιδιαίτερα τη δημοκρατία στον τόπο γέννησής της.

Ο κάθε Έλληνας πρωθυπουργός είναι εκλεγμένος μονάρχης. Αυτός και οι στενοί του σύμβουλοι, κάνοντας το χατίρι των ξένων όμως, γίνονται υποχείρια τους.

Αυτή η μεταμόρφωση βοηθά τόσο τον Ερντογάν όσο και άλλους εχθρούς της Ελλάδας.

Τι ετοιμάζει όμως ο Ερντογάν;

Ο Μητσοτάκης πρέπει να ξέρει ότι ο Ερντογάν εκπροσωπεί μια χώρα που τυραννούσε τους Έλληνες για περίπου 400 χρόνια.

Επιπλέον, στις αρχές του εικοστού αιώνα, η Τουρκία χρησιμοποίησε το όπλο της γενοκτονίας κατά της ελληνικής μειονότητας της, δολοφονώντας περίπου ένα εκατομμύριο Έλληνες.

Λοιπόν, πώς τολμάει να πάρει στα σοβαρά τον Ερντογάν;

Όσοι αμφιβάλλουν για τις γενοκτονικές τάσεις και τις πρακτικές της Τουρκίας τα πρώτα 23 χρόνια περίπου του εικοστού αιώνα θα πρέπει να διαβάσουν το The Blight of Asia, ένα βιβλίο του 1926 του έμπειρου Αμερικανού διπλωμάτη Τζώρτζ Χόρτον, ο οποίος είδε την αγριότητα των Τούρκων να σκοτώνουν χιλιάδες χιλιάδες Έλληνες και Αρμένιους στην Τουρκία.

Ο Χόρτον εργάστηκε στην Εγγύς Ανατολή για 30 χρόνια, και κατηγορούσε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές δυνάμεις όπως την Βρετανία ότι αγκαλιάζουν τους Τούρκους για πετρελαϊκές χάρες.

Αυτή η αδιαφορία της «μεγάλης δύναμης» ( ΗΠΑ), για το τι έκαναν οι Τούρκοι τους ενθάρρυνε ξεκάθαρα να εξοντώσουν τις χριστιανικές μειονότητες τους.

Μέχρι σήμερα, η Τουρκία αρνείται να παραδεχτεί οποιαδήποτε γενοκτονία.

Αυτό εγγυάται ότι ο Ερντογάν και άλλοι Τούρκοι ηγέτες θα επαναλάβουν γενοκτονία κατά των εχθρών τους.

Η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να πείσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να αντιμετωπίσουν τον ισλαμικό κίνδυνο της Τουρκίας.

Απαιτήστε από την Τουρκία να αναλάβει την ευθύνη για τις γενοκτονίες που υποστήριξε.

Οι Τούρκοι πρέπει να ζητήσουν συγχώρεση για τα εγκλήματα της γενοκτονίας τους, να πάρουν τον κατοχικό τους στρατό από την Κύπρο, και να επαναπατρίσουν τους Τούρκους εποίκους από την Κύπρο.

Επίσης να επιτραπεί στους Τουρκοκυπρίους και τους Ελληνοκυπρίους να εκλέξουν μια κυβέρνηση ενότητας .

Η Βρετανία πρέπει να αφαιρέσει τις στρατιωτικές της βάσεις από μια ανεξάρτητη Κύπρο, η οποία είναι μέλος των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει να μιλά για την ψεύτικη “Γαλάζια Πατρίδα” της. Το διεθνές δίκαιο (η Συνθήκη της Λωζάνης, 1923), περιορίζει την τουρκική κυριαρχία στο Αιγαίο σε 3 μίλια από τις μικρασιατικές ακτές.
Εάν η Τουρκία συμμορφωθεί, μπορεί να ξεκινήσει μια συζήτηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση για στενότερες σχέσεις και πιθανή είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και βελτίωση των σχέσεών της με την Ελλάδα”, καταλήγει ο ίδιος.

Φυσικά όλοι καταλήγουν με ένα ευχολόγιο για την Τουρκία, ότι θα λογικευτεί κάποια στιγμή, θα εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο και πολλά άλλα. Όμως οι Σελτζούκοι, Οθωμανοί Τούρκοι δεν έχουν αλλάξει από το 900 μχ που έκαναν την εμφάνιση τους στην Μικρά Ασία, απλά άλλαξαν ρούχα.

Η ιστορία όμως και για αυτούς φτάνει στο τέλος, αφού είναι σίγουρο ότι θα γευτούν ότι έχουν σπείρει στην περιοχή που φιλοξενούνται ως μουσαφίρηδες ( Μικρά Ασία), όντως υπεύθυνοι μόνο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας , του πολιτισμού, της θρησκείας και ότι άλλο υπάρχει. 

 πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top