GuidePedia

0


Τρόμος στην Άγκυρα για κουρδικό οπλοστάσιο-Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Όρος Καντίλ στο Βόρειο Ιράκ και οι Τούρκοι ψάχνονται για τα φορητά κουρδικά αντιαεροπορικά συστήματα

Το Κέντρο Μέσων Ενημέρωσης των Κουρδικών δυνάμεων του HPG εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι: «Στις 27 Μαΐου 2024, στις 03:45 στον εναέριο χώρο του όρους Καντίλ, οι δυνάμεις μας κατέρριψαν ένα εξοπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος Aksungur που ανήκε στο τουρκικό κράτος».

Το Gerîla TV δημοσίευσε βίντεο που δείχνει το τουρκικό drone να χάνει την ισορροπία του, και στην συνέχεια να πέφτει και διαλύεται σε κομμάτια.

Τρόμος στην Άγκυρα για το οπλοστάσιο των Κούρδων

Οι κουρδικές δυνάμεις σύμφωνα με αραβικό ΜΜΕ, διαθέτουν ιρανικούς περιπλανώμενους πυραύλους εδάφους-αέρος τύπου-358 , οι οποίοι είναι ουσιαστικά drones που κυκλώνουν τον στόχο τους για πετύχουν τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια, αυξάνοντας το πλεονέκτημά τους έναντι των εχθρικών drones που ήταν, μέχρι τώρα, πολύ πιο προηγμένα, όπως το τουρκικό UAV Aksungur.

Το ιρανικό UAV διπλής λειτουργίας και ειδικών αποστολών, γνωστό με το όνομα ως 358 Saqr, ενσωματώνει ταυτόχρονα τις δυνατότητες ενός drone καμικάζι και ενός αντιαεροπορικού κατευθυνόμενου πυραύλου, και είναι αναμφίβολα ενταγμένο στο κουρδικό οπλοστάσιο, άγνωστο σε ποιους αριθμούς, προκαλώντας πλέον πονοκέφαλο στην Άγκυρα.

Το ιρανικό loitering 358 εδάφους-αέρος, θεωρείται το ισχυρότερο drone στη Μέση Ανατολή.

Κατασκευάζεται στο Ιράν και χαρακτηρίζεται από προηγμένες δυνατότητές του που θα αλλάξουν σίγουρα τις συνθήκες μάχης των Κούρδων με την Τουρκία.
Αραβικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΡΚΚ χρησιμοποίησε ιρανικό πύραυλο εδάφους-αέρος «358»

Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Aksungur είναι ένα drone κλειστής μάχης που αναπτύχθηκε από την Turkish Aerospace Industries (TAI) για τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Κατασκευασμένο με χρήση υπάρχουσας τεχνολογίας από τη σειρά drones TAI Anka, είναι το μεγαλύτερο drone της εταιρείας που κατασκευάστηκε ποτέ, ικανό να μεταφέρει εξειδικευμένο εξοπλισμό για ειδικές αποστολές.

Χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα τεχνολογία από τη σειρά μη επανδρωμένων αεροσκαφών TAI Anka, το Aksungur έχει σχεδιαστεί για να είναι χρήσιμο για επιτήρηση μεγάλης εμβέλειας, συλλογή πληροφοριών, αποστολές περιπολίας θαλάσσιας επιτήρησης, καθώς και ως drone εγγύς μάχης.

Η πρώτη μονάδα αυτού του αεροσκάφους παραδόθηκε στο Τουρκικό Ναυτικό στις 20 Οκτωβρίου 2021.

Η κατάρριψη των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών σαν Aksungur, από τους Ιρανικούς πυραύλους χαμηλού κόστους κατασκευής σε σχέση με το στόχο, είναι ένα τρομερό παράδειγμα για την Ελλάδα και το ειδικό κέντρο όπλων που αποφασίστηκε πρόσφατα, διότι μας δείχνει την ορθή αντιμετώπιση των τουρκικών εναέριων στόχων, ως τμήμα ενός πολυεπίπεδου πλέγματος anti-drone που θα συμπεριλαμβάνει και συστήματα jamming – ηλεκτρονικού πολέμου και ραντάρ.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top